herfstbruiloft: 5x inspiratie voor een sprookjesachtige herfstbruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 6 september 2023

Fall in love met jouw herfstbruiloft! Nu de dagen weer korter en kouder worden, is de herfst aangebroken. En dit is toch echt wel één van de meest romantische seizoenen als je het mij vraagt. Zeker als je gaat trouwen in de herfst. Buiten hangen de bladeren nog aan de bomen, maar ze kleuren in warme tinten. We zetten weer kaarsen aan en kruipen met warme dekens bij het kampvuur. It's autumn! Dé perfecte sfeer voor een sprookjesachtige herfstbruiloft. Wij laten je zien dat trouwen in de herfst ook heel romantisch kan zijn en de herfst het perfecte seizoen is voor je bruiloft. In deze blog geven we je 5x inspiratie voor de perfecte herfstbruiloft.

herfstbruiloft-5x-inspiratie-voor-een-sprookjesachtige-herfstbruiloft
© Demi's Design

Herfstbruiloft: buiten trouwen

Omdat het in de herfst nog een heerlijke temperatuur kan zijn, kan jouw herfstbruiloft ook best buiten plaatsvinden. Buiten trouwen in de herfst zorgt namelijk juist voor de ultieme romantische sfeer voor jullie herfstbruiloft. De bladeren die nog aan de bomen hangen, maar gekleurd zijn in warme tinten zorgen voor cozy autumn vibes. En om de buitenlocatie voor jouw herfstbruiloft extra cozy te maken, gebruik je in plaats van een loper een stel Perzische tapijten. Leg een aantal dekens en kussens op de stoelen van de gasten, dit zorgt voor extra sfeer en je gasten zullen een dekentje zeker waarderen wanneer het wat frisser is. Kleed jouw herfstbruiloft dus extra warm & coxzy aan.

herfstbruiloft-5x-inspiratie-voor-een-sprookjesachtige-herfstbruiloft-tom-leuntjes
© Tom Leuntjens Photography

Trouwen in de herfst = Fall vibes 

De herfst is het seizoen waarbij de kleuren veranderen. De lucht wordt donkerder en de bladeren krijgen prachtige warme tinten. We love autumn & fall vibes! Niet gek dat er steeds meer gekozen wordt voor een herfstbruiloft. Door gebruik van natuurlijke en warme kleuren zorg je voor een sprookjesachtig tafereel op jouw herfstbruiloft. Ga je trouwen in de herfst? Laat je dan eens inspireren door kleuren zoals roest en terracotta, in combinatie met mooie groentinten zoals salie geeft dit een stunning decor voor jouw herfstbruiloft.

herfstbruiloft-5x-inspiratie-voor-een-sprookjesachtige-herfstbruiloft6
© Demi's Design

herfstbruiloft-5x-inspiratie-voor-een-sprookjesachtige-herfstbruiloft-8   herfstbruiloft-5x-inspiratie-voor-een-sprookjesachtige-herfstbruiloft-7

© Stories by Josan 

Tafelstyling voor een herfstbruiloft

Gebruik eens amberkleurig glas voor de tafelstyling van je herfstbruiloft. Amberkleurig servies geeft die herfstachtige touch die je herfstbruiloft onvergetelijk bijzonder maakt. Maak je tafelstyling af door het gebruik van verschillende kleuren blad en kaarsen in de kleuren terracotta. En wat dacht je van gedroogde sinaasappelschijfjes als naamkaartjes?! Een hele leuke DIY en het ruikt nog eens heerlijk op de tafel. Wie heeft er gezegd dat trouwen in de herfst niet romantisch kan zijn?! Met een bijzondere tafelstyling maak jij je herfstbruiloft helemaal af!

herfstbruiloft-5x-inspiratie-voor-een-sprookjesachtige-herfstbruiloft-DenisevanDuren-fotografie
© Denise van Duren Fotografie

herfstbruiloft-5x-inspiratie-voor-een-sprookjesachtige-herfstbruiloft-Inge_Pieck_Fotografie
© Inge Pieck Fotografie

herfstbruiloft-5x-inspiratie-voor-een-sprookjesachtige-herfstbruiloft-3
© Puur Vastgelegd

Decoratie voor een herfstbruiloft: Light up the party!

De herfst brengt donkere dagen met zich mee. Niet alleen wordt het sneller donker, maar de lucht is ook een stuk grauwer. Trouw je in de herfst, zorg dan voor mooie lichtslierten en kaarsen, zo krijgt jouw herfstbruiloft de verlichting die je nodig hebt om de kleuren goed tot zijn recht te laten komen. Dit geeft tegelijkertijd een sprookjesachtige romantische sfeer mee aan jouw herfstbruiloft. Zet kaarsen vooral ook niet alleen bij jullie zitje tijdens de ceremonie, ze staan namelijk ook prachtig langs het gangpad als jij naar je hubby-to-be loopt.

herfstbruiloft-5x-inspiratie-voor-een-sprookjesachtige-herfstbruiloft-DenisevanDuren_fotografie
© Denise van Duren Fotografie

Bruidsboeket voor een herfstbruiloft

Bij de herfst denk je meteen aan bladeren met warme tinten. Maar ook in de herfst kun je prachtige bloemen gebruiken voor jouw bruidsboeket en tafel centrepiece. Droogbloemen en eucalyptus geven een herfstachtige sfeer en zijn perfect voor jouw herfstbruiloft. En wat dacht je van dennenappels. Je kan ze zelf verzamelen tijdens een rondje wandelen door het bos. Heel cute om te verwerken in je centrepiece. 

herfstbruiloft-5x-inspiratie-voor-een-sprookjesachtige-herfstbruiloft-4
© Puur Vastgelegd 


Doe ook inspiratie op met de blog: "Trouwen in de winter is zo gek nog niet.".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 3 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN