Het perfecte bruidsboeket!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 22 juli 2013

Alles moet natuurlijk helemaal perfect zijn op jullie huwelijksdag! Haar trouwjurk, zijn trouwkostuum, de locatie, de catering en natuurlijk ook het bruidsboeket! Speciaal voor jullie hebben wij wat tips van experts voor het perfecte bruidsboeket!

Het perfecte bruidsboeket!
Fotocredits: Dario Endara Photography

1. Sta open voor verschillende bloemen
Houd er rekening mee dat niet alle bloemen elk jaargetijden beschikbaar zijn. Focus je niet te veel op één soort bloem als je niet eerst hebt uitgezocht of deze tijdens jouw huwelijksdag beschikbaar zijn. Je kunt natuurlijk wel altijd een kleur kiezen en hier bloemen bij zoeken!

2. Geef het bruidsboeket een persoonlijk tintje
Het is altijd leuk om het bruidsboeket een persoonlijk tintje te geven. Hier kun je een eigen invulling aan gegeven. Dit persoonlijke tintje kan bestaan uit een mooi lint dat afkomstig is van je moeders trouwjurk of als je verloofde dol is op oldtimers een kleine oldtimer er in te plaatsen.

3. Zoek de bloemen uit bij een bloemist
Ga altijd even een kijkje nemen bij de bloemist waar jullie het bruidsboeket gaan laten maken. Het is niet slim om een bruidsboeket te kiezen uit een tijdschrift en vervolgens niet naar de bloemen in het ‘echt’ te kijken. De fotograaf kan de foto mooier hebben gemaakt met Photoshop en dan kan het zomaar zijn dat de kleuren van het bruidsboeket niet overeenkomen met de afbeelding uit het tijdschrift. Dus om teleurstelling te voorkomen bekijk de bloemen eerst voordat het bruidsboeket wordt samengesteld!

4. Bespaar niet op het bruidsboeket
Wij raden bruidsparen aan om niet te bezuinigen op het bruidsboeket. Want ook het bruidsboeket zou voor altijd te zien zijn op jullie prachtige trouwfoto’s. You had better like it!

Het perfecte bruidsboeket!
Fotocredits: Blijefotos

5. Zoek een bloemist die bij je past
Je hebt veel verschillende bloemisten in Nederland. Je hebt hele hippe bloemisten maar ook klassieke bloemisten. Vaak hebben deze bloemisten ook hun eigen stijl in boeketten maken. Daarom is het erg belangrijk dat je op zoek gaat naar een bloemist die bij jullie past. Zodat het boeket uiteindelijk ook bij jullie past! Om te kijken of de bloemist bij jullie past kunnen jullie letten op de inrichting van de winkel en de boeketten die in de winkel staan.

6. Ga opzoek naar inspiratie
Om de bloemist goed duidelijk te maken wat jullie wensen zijn voor het bruidsboeket kunnen jullie een kleine moodboard maken. Ga op zoek in tijdschriften, kranten of internet naar items die weergeven wie jullie zijn. Deze items kunnen bestaan uit kleuren, soorten bloemen of stylen. Op deze manier ziet de bloemist hoe jullie zijn en kan hij een boeket maken die precies bij jullie past.

7. De afspraak met de bloemist
Wanneer jullie opzoek gaan naar een bruidsboeket word er vaak een afspraak gemaakt met de bloemist om dan samen jullie wensen te bespreken. Wij raden jullie aan om al tijdens het telefoongesprek met de bloemist om de afspraak te maken jullie budget te noemen. Dan kan de bloemist het gesprek al optimaal voorbereiden en voorbeelden laten zien dat in jullie budget valt.

8. Breek de traditie
Traditiegetrouw bestaan bruidsboeketten voornamelijk uit rozen en calla lelies. Wanneer jullie geen traditionele bruiloft willen, hoeft het bruidsboeket natuurlijk ook niet traditioneel te zijn. Ga naar de bloemist en kies voor de bloemen die jullie mooi vinden en waar jullie van houden.

9. Het bruidsboeket bewaren
Het kan natuurlijk zo zijn dat jullie het bruidsboeket willen bewaren. Om het bruidsboeket zo lang mogelijk mooi te houden is het verstandig om je goed te laten adviseren door de bloemist. De bloemist kan jullie precies vertellen hoe je het beste de bloemen uit jullie bruidsboeket kunt bewaren.

Het perfecte bruidsboeket!
Fotocredits: Blijefotos

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,7 / 5 gebaseerd op 3 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN