Historisch trouwen in een museum, het kan! 

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 24 juni 2016

Wist jij dat je kunt trouwen in een museum? Houd je van cultureel erfgoed? Dan is dit misschien wel helemaal iets voor jou! De Mesdag Collectie is namelijk één van de weinige plekken in Nederland waar je tussen zo veel prachtig cultureel erfgoed kunt trouwen.

de mesdag collectie trouwen


Hendrik Willem Mesdag

Je hebt misschien wel van hem gehoord: Hendrik Willem Mesdag. Hij was een vooraanstaand schilder in zijn levensjaren (1831 – 1915). Zijn meest beroemde werk is het Panorama van Scheveningen. Zijn vrouw Sientje was ook schilder en samen hadden zij spilfuncties in de Haagse kunstwereld. Beide dus echte kunstliefhebbers en hebben samen vanaf 1866 een uitgelezen collectie schilderijen, tekeningen, keramiek en Japanse kunst opgebouwd. De collectie werd zo groot, dat zij in 1887 een museum aan hun woonhuis lieten bouwen. Dit museum bestaat nog steeds. Maar het toffe nieuws is dat het aangrenzende huis, waar Willem en Sientje woonden en schilderen, nu beschikbaar is als trouwlocatie!

de mesdag collectie trouwen


Trouwen in het huis van Willem Mesdag

In de historische kamers is er ruimte voor een prachtige trouwceremonie, gevuld met nostalgie. Ook is er ruimte voor een kleine receptie of diner. Romantiek en intimiteit staan centraal: de Mesdag Collectie heeft geen grote zalen, maar een aantal prachtige kamers. In deze locatie is er ruimte om 100 gasten te ontvangen, mits er geen tentoonstellingen zijn. Maar er is meer en geloof ons, dit wil je niet missen. Er is namelijk een schitterende tuin, waar je bruiloft met mooi weer ook plaats kan vinden. Een oase van rust in hartje Den Haag, mét uitzicht op het Vredespaleis. Wat wil je nog meer?

de mesdag collectie trouwen

 Bron beeld: Rijst & Rozen fotografie

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,3 / 5 gebaseerd op 3 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN