Hoe bedenk ik een hashtag voor mijn bruiloft?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 19 april 2016

Super populair tegenwoordig: een heuse hashtag voor jullie bruiloft. Ideaal om alle foto’s op één plek te verzamelen en later terug te vinden. Hoewel veel bruidsparen tegenwoordig kiezen voor een unplugged wedding (helemaal geen telefoons op de bruiloft), zijn er ook veel bruidsparen die het juist leuk vinden. Als jullie tot die laatste groep behoren en nog op zoek zijn naar de ideale hashtag hoef je niet verder te zoeken. Wij helpen om de beste #hashtag ooit te bedenken!

 wedding hashtag

 

Spelen met de namen

Leg ALLE namen op tafel: voornamen, doopnamen, achternamen en bijnamen. Vergeet ook de initialen niet! Je hoeft niet per se de achternamen te gebruiken, maar je kan het zo gek maken als jullie willen.

 

Rijmen

Houd hierbij ook alle namen in gedachte, rijmt één van de namen op een bruiloft gerelateerd woord zoals ‘ja’, ‘liefde’ of ‘bruiloft’? Dan is jullie hashtag geboren! Zoals: #liefdevandevelde #koningwedding

 

Gebruik hoofdletters

Om de leesbaarheid te vergroten is het gebruiken van hoofdletters aan te raden. Het laat zien waar ieder nieuw woord begint en voorkomt dat gasten de hashtag verkeerd spellen. Je kan bijvoorbeeld beter  #PeterEnAnnaAlways gebruiken in plaats van #peterenannaalways. Je gasten hoeven niet per sé de hoofletters te gebruiken, social media accounts herkennen de hashtag als één, met of zonder hoofdletters.

 wedding sign hashtag

 

Hou het simpel

Je wil graag dat je vrienden en familie de hashtag gaan gebruiken, dus zorg dat ze hem makkelijk onthouden! Zorg dat de hashtag maximaal vier woorden bevat om hem niet te lang te maken.

 

Gebruik niet alleen maar eerste letters

#DBVDES. Wacht, wat? Ja #DeBruiloftVanDaanEnSanne. Het heeft geen enkel nut om alleen de eerste letters te gebruiken. De gasten weten niet waar het voor staat en zullen de letters door elkaar halen bij het gebruiken van de hashtag.

 

Gebruik geen spaties en koppeltekens

Als je spaties en/of koppeltekens gebruikt zal dit de hashtag splitsen en klopt hij niet meer. Zorg dus dat je hashtag alleen bestaat uit letters en cijfers.

 bordjes trouwen hashtag

 

Kijk of hij beschikbaar is

Als je eenmaal de perfecte hashtag gevonden hebt, kijk of deze al bestaat en er recent nog foto’s mee geplaatst zijn. Als dat het geval is, wissel dan bijvoorbeeld de woorden om of begin opnieuw met het bedenken van een creatieve hashtag. Spelen met de datum kan ook altijd helpen om een originele hashtag te bedenken.

 

Vergeet niet om hem te communiceren

Je wilt natuurlijk dolgraag dat jouw gasten de hashtag gebruiken. Als je de hashtag bepaald hebt, communiceer hem dan meteen! Hoe eerder, hoe beter. Op die manier kunnen namelijk alle trouw gerelateerde zaken vastgelegd worden met de hashtag. Geef de gasten op de dag zelf reminders zoals borden met de hashtag, een klein berichtje op de menukaart etc.

 

Voorbeelden

Om jullie nog wat inspiratie te geven hebben we een aantal leuke hashtags op een rij gezet. Natuurlijk kun je ze vervangen met jullie eigen initialen, namen, locatie en/of datum.

#NewWedsOnTheBlock
#DaanLovesSanne of natuurlijk #SanneLovesDaan
#Bennifer (van Ben en Jennifer of een andere leuke combo)
#MrAndMrsJansen
#DaanEnSanneZeggenJa
#DSNewlyWeds
#DSLiveHappilyEverAfter
#BruiloftDaanenSanne2016
#DaanenSanne090916

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,4 / 5 gebaseerd op 18 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN