Hoe ontdek je de ringmaat van je partner?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 8 juni 2018

Het is zo ver! Nadat ze eindeloze hints gegeven heeft, ga je de stap nemen om een verlovingsring voor haar te kopen. Maar nu komt direct het volgende probleem: wat is haar ringmaat? Wij vroegen Lucardi om advies!


PAK STIEKEM EEN RING VAN HAAR

Dit is de makkelijkste manier om achter haar ringmaat te komen, zonder dat ze het door heeft. Als het lukt om aan een ring te komen, bijvoorbeeld een die ze niet vaak draagt, zorg dan wel dat het een ring is die goed past. Je kan de ring zelf opmeten, door met een liniaal de doorsnede op te meten. Neem hierbij de rand niet mee en tel het aantal milimeters, dat is de ringmaat. Een nóg handiger trucje is om deze pagina te gebruiken. Print het uit op 100% en plaats haar ring één van de cirkels die het beste past. Je kunt de maat direct aflezen. Een extra manier is om de ring zelf om je pink te schuiven en te onthouden (of af te tekenen) tot waar de ring komt.  

Heb je inderdaad een ring gevonden die ze niet vaak draagt, dan kun je er ook voor kiezen om deze door een juwelier op te laten meten. Dan weet je 100% zeker dat dit goed gebeurt! 


WAT ALS ZE GEEN RING HEEFT DIE JE KUNT GEBRUIKEN?

Dat kan natuurlijk altijd... Het maakt het moeilijker, maar niet onmogelijk. Je moet alleen iets creatiever zijn! De eerste stap is om haar familie en vriendinnen in te schakelen. Dan moet je natuurlijk wel al het nieuws met deze personen willen delen, maar de kans is groot dat zij haar ringmaat misschien wel weten. Zo niet, dan kunnen ze het onopvallend vragen. Bijvoorbeeld of ze de ring van haar moeder eens aan wilt doen. Of bijvoorbeeld een vriendin die beweert dat ze veel dikkere vingers heeft. Wedden dat ze zo een meetlint erbij pakt?

Dan nog een optie, maar dit is wel een spannende. Met een touwtje haar ringmaat opmeten als zij ligt te slapen. Als je zeker weet dat ze slaapt kun je dit heel voorzichtig doen. Als ze wakker wordt, zeg je gewoon dat je haar hand wilde pakken. 

 

EN ALS DAT OOK NIET LUKT?

Lukt het achterhalen van de ringmaat nu echt op geen enkele manier? Koop dan de meest voorkomende maat, voor vrouwen is dat tussen de 17 en 17,5. 

Dus tijd om aan de slag te gaan, de ring te kopen en haar dé grote vraag te stellen. 

trouwblog trouwring ringmaat verlovingFoto: Nienke van Denderen

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,2 / 5 gebaseerd op 5 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN