>

Hoe vind je de perfecte trouwlocatie?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 20 november 2013

Dat het vinden van de perfecte trouwlocatie niet makkelijk is weten wij maar al te goed! Want waar moet je allemaal op letten voordat je de definitieve keuze kan maken? Dat is stiekem nog best veel! Wij vroegen het aan Sabine Sleddens. Zij is eigenaresse van Kasteel Heeswijk Horeca en kan dus als geen ander vertellen waar je allemaal op moet letten bij het uitzoeken van een geschikte trouwlocatie!

trouwlocatie kasteel

Kasteel heeswijk in Heeswijk Dinter
 

Doorgaans is de eerste beslissing die je neemt, “de keuze van de locatie”. Er zijn enorm veel keuzemogelijkheden in locaties en om de voor jullie perfecte locatie te vinden is het handig om eerst met elkaar te brainstormen over wat jullie nu eigenlijk willen. Er zijn dus een aantal essentiële vragen die je jezelf zou kunnen stellen vóórdat je gaat googelen.

 

De gasten

Wie zijn jullie gasten?  Wie van je familie, vrienden, kennissen, zakenrelaties, collega’s etc. Maak een lijst. Je zult merken dat er een "grijs” circuit is, Dat zijn de mensen waar je van denkt;  "hmm als ik die en die uitnodig, ja dan moet ik die ook..."  Het grijze circuit bepaalt uiteindelijk  vaak het programma van jullie dag.

trouwlocatie

 

Waar wonen ze? Wonen jullie in bijvoorbeeld in Maastricht maar zitten jullie gasten voornamelijk in het Noorden van het land dan is het wellicht logischer om een locatie in het noorden te zoeken in plaats van alle gasten naar het zuiden af te laten reizen. Misschien wonen jullie gasten wel verspreid over het hele land en is het dan een optie om een locatie te kiezen die een beetje centraal ligt.

Hoeveel gasten zijn het? Bepalend voor de grootte van de locatie. Is de zaal groot genoeg  of misschien te groot?

 

Kasteel heeswijk in Heeswijk Dinter

Zijn er bijzonderheden waar we rekening mee moeten houden? Zijn er lastige familierelaties, buitenlandse gasten, kinderen, zieke of mindervalide gasten, trouwen jullie voor de kerk en waar staat deze?   Als er veel kinderen zijn  is het handig als er voldoende “speelruimte” of een tuin bij de locatie is. Zijn er minder valide gasten bij dan is de toegankelijkheid weer belangrijk.

 

Wat willen jullie graag ?

  • Welke sfeer zoeken jullie? Dan kun je denken aan; groots, intiem, romantisch, vintage, stoer en strak en modern, stijlvol of grappig )
  • Welke omgeving past bij jullie; strand, landelijk of stad? Bepalend voor de geografische ligging van de locatie.
  • Een spetterend feest of een sfeervol diner of diner-dansant? Welke mogelijkheden zijn er eigenlijk?

 

Wat is het budget ?

Bepaal wat jullie maximaal aan jullie bruiloft uit willen en kunnen geven en maak een lijst van de belangrijkste kostenposten. Locatie, huwelijksvoltrekking, kleding, drukwerk, fotograaf, muziek, vervoer etc.  Op veel websites en tijdschriften zijn dergelijke checklijsten te vinden. Het is belangrijk om na te gaan wat je ECHT belangrijk vindt. Daar wil je niet op bezuinigen! Probeer ook per onderdeel een maximaal bedrag te hangen dat je er aan uit wilt geven. Ben streng voor jezelf; als je bij een onderdeel over het budget heengaat, kijk dan direct waar je op een andere post kunt bezuinigen of laat iets anders vervallen.

unieke trouwlocatie

Kasteel heeswijk in Heeswijk Dinter

 

Wanneer willen jullie trouwen?

Hebben jullie een specifieke datum in gedachten of een periode van het jaar? Welke dag van de week denk je aan?  Hoe specifieker de voorkeur des te vroeger zullen jullie op zoek moeten naar een locatie.

Op het moment dat je bovenstaande vragen hebt beantwoord kun je je al een duidelijker beeld vormen van de locatie die bij jullie zou passen, zowel qua sfeer als van grootte en geografische ligging.

 

En dan ga je op zoek……

Op internet, beurzen en bruidstijdschriften kun je veel informatie vinden maar het heeft niet veel zin om dan van iedere interessante locatie een informatiepakket en prijzen op te vragen. Het is vaak appels met peren vergelijken en papier kan nooit de werkelijke sfeer weergeven. Selecteer een paar reële mogelijkheden die jullie aanspreken en maak een afspraak om er persoonlijk te gaan kijken. Uiteindelijk houdt je een paar locaties over die ook binnen je budget vallen en dan kies je voor de locatie waar je je het prettigst voelt. Daaronder valt het gevoel dat de plek zelf je geeft maar zeker ook de mensen die het voor je gaan verzorgen.

Kasteel heeswijk

Kasteel heeswijk in Heeswijk Dinter

 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

Hoe vind je de perfecte trouwlocatie: 4,3 / 5 gebaseerd op 4 stem(men)

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN