Hoe winterproof is jouw bruiloft? 

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 19 november 2015

winter bruiloft

 

De winter staat weer voor de deur!

 

Maar als je gaat trouwen in de winter hoe bereid je je hier dan op voor ? Hieronder hebben wij tips  voor je om jouw bruiloft 100% winterproof te maken.

 

Als eerste je outfit bij een winterproof wedding 

Blote  schouders zijn misschien niet een erg goed idee. Gelukkig zijn er genoeg opties waarmee je in style en zonder kou kan verschijnen op je bruiloft.

winter bruiloft

 

Natuurlijk wil je dat je partner en de gasten het ook niet koud krijgen. Geef bijvoorbeeld ‘s ochtends je partner nog een lekker paar sokken. Als je er een label aanhangt zoals bij onderstaande foto, is het meteen een leuk grapje. Natuurlijk weten jouw gasten ook dat het winter is maar je kan natuurlijk altijd leuke extraatjes voor ze regelen, heb je meteen een leuk bedankje. Dit kunnen bijvoorbeeld leuke plaids zijn (fleece dekentjes) of handschoentjes. 

winter bruiloft

 

Warme sfeer op je winter bruiloft

Natuurlijk wil je niet alleen dat je gasten het warm hebben maar dat er ook een warme sfeer aanwezig is.  Dit kan op veel verschillende manieren, denk bijvoorbeeld aan vuurwerk zoals sterretjes, ook heel erg leuk voor foto’s. Maar ook kaarsjes of een openhaard heeft al een heerlijke sfeer.

winter bruiloft

 

Regen of sneeuw... 

Het kan natuurlijk voorkomen dat er op een winterbruiloft regen of sneeuw valt... Geen paniek! Zorg dat je een paar paraplu’s klaar hebt liggen voor de zekerheid en wanneer je trouwschoenen niet waterproof zijn kun je altijd nog regenlaarzen aandoen! En natuurlijk kan de sneeuw of regen ook voor juist unieke trouwfoto’s zorgen, hier kan een fotograaf goed op inspelen.

 winter bruiloft

 

Eten en drinken op een winter bruiloft

Met de catering kan je ook inspelen op je winter bruiloft. Wat dacht je van warme chocolademelk of gluhwein? Maar met de gerechten kan je ook ingaan op je winter bruiloft. Wat dacht je van stampot of kaasfondue? Iets toegankelijkere gerechten serveren? Denk dan bijvoorbeeld aan een wild menu. 

 winter bruiloft

 

Wil je meer inspiratie voor een bruiloft in de winter? Hier lees je alles over een bruidsboeket voor in de winter en hier lees je alles over onder andere de aankleding als je in de winter gaat trouwen. 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,8 / 5 gebaseerd op 4 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN