Hoeveel geef je cadeau aan het bruidspaar?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 4 april 2016

Je bent uitgenodigd voor een bruiloft en in de uitnodiging zie je bij cadeautip een enveloppe staan. Dit betekent dat het bruidspaar geld vraagt als huwelijkscadeau. 

cadeau 

De vraag die dan bij iedereen naar boven komt is: hoeveel?. En dan is er ook nog verschil in het bedrag wat je geeft als daggast of als avondgast. Wij zijn voor jullie op onderzoek gegaan en hopen door deze blog het je makkelijker te maken. 

 

Ik ben daggast

Dit betekent dat je voor zowel het dagprogramma als het avondprogramma bent uitgenodigd. Vaak beschouwd het bruidspaar je dan als een zeer belangrijke gast, omdat je familie of een goede vriend/vriendin bent. Als daggast hebt je vaak al veel geld uitgegeven aan de bruiloft van te voren. Denk aan het vrijgezellenfeest, een mooie outfit en misschien wel een overnachting. Het bruidspaar is je al heel dankbaar dat je er bij bent en dat je dat soort dingen al hebt gedaan. 

Het gemiddelde bedrag ligt tussen de € 50,- en € 75,- euro per stel. Ben je alleen? Dan geef je tussen de € 35,- en € 60,-

 

Ik ben avondgast

Je bent uitgenodigd voor het huwelijksfeest. Hierbij ligt het tussen de € 30,- en € 40,-. Ben je alleen? Dan geef je tussen de € 20,- en €30,-. 

 

Natuurlijk is bovenstaande een richtlijn. Het is aan jullie zelf om te kijken wat je band is met het bruidspaar en waar je je goed bij voelt. 

spaarpot

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,6 / 5 gebaseerd op 205 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN