Hoeveel kost een bruiloft in Italie?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 3 juni 2024

Bekendheden mogen het graag doen, of mensen met geld, en natuurlijk geliefden met roots in Italië: een huwelijksvoltrekking en trouwfeest in Italië houden. Sfeervol Italië, met zijn kleine katholieke kerkjes in pittoreske plaatsjes. Er lenen zich werkelijk tal van locaties in Italië voor een dergelijke huwelijksvoltrekking. Maar het vergt ook de nodige organisatie, en geld natuurlijk. Want wat kost een bruiloft in Italië gemiddeld, waar moet je dan aan denken?

hoeveel-kost-een-bruiloft-in-italie4

Bruiloft in Italië, wat is het prijskaartje?

Allereerst is er een onderscheid tussen de kosten die je zelf zult maken en die er voor de gasten bijkomen. Dit is een belangrijk punt om over na te denken: laat je de gasten invliegen en breng je ze onder in een hotel?

Kosten voor gasten

Komen er überhaupt de nodige gasten, of wil je het kleinschalig houden met alleen familie en enkele belangrijke vrienden? In ieder geval is het sympathiek of de helft van de kosten te delen met de gasten, anders vraag je natuurlijk nogal wat van je gasten. Overige gasten zijn welkom, maar zullen wel zelf de kosten moeten betalen - zo houd je het enigszins betaalbaar. In ieder geval kun je alvast uitgaan van zo'n 500 euro per persoon aan kosten, indien je beide de helft betaalt.

Zorg er daarom voor dat jullie trouwlocatie zich niet verder dan een half uur rijden van een populaire luchthaven in Italië bevindt, dat is het meest praktisch en economisch.

hoeveel-kost-een-bruiloft-in-italie6 

Bruiloft boeken in Italië

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus die bruiloftsarrangementen in Italië aanbieden. Maak hier gebruik van, want zelf alles vanuit Nederland van tevoren organiseren, dat is vragen om problemen en is eigenlijk onbegonnen werk. Italianen spreken doorgaans minder goed Engels dan wij gewend zijn. Spraakverwarringen liggen op de loer. Maar ook gemaakte afspraken zijn niet zo bindend in Italië als wij gewend zijn. Doe daarom verstandig en boek je huwelijk in Italië via een gespecialiseerde aanbieder.

Tarieven

Nederlandse aanbieders van huwelijksvoltrekkingen in Italië bieden arrangementen aan: van trouwlocatie tot tolk en van het bruidsboeket tot de taart. Ook kun je het aantal gasten mee boeken. 

Denk globaal aan de volgende prijzen, inclusief 2 overnachtingen en diner (zonder de reis):

  1. Huwelijk met alleen jullie beiden (type 'Las Vegas' huwelijk), dit bedraagt doorgaans 2500 euro
  2. Huwelijk tot circa 6 personen, gemiddelde prijs 3500 euro
  3. Huwelijk tot circa 35 personen, gemiddelde prijs 15.000 euro

Wie voor een lowbudget oplossing gaat, zal gebruikmaken van optie 1 of 2. Wil je toch echt meer vrienden en familie aanwezig hebben, dan is de 3e optie de meest gekozen optie. Maar let wel: dit is exclusief de reiskosten naar Italië.

hoeveel-kost-een-bruiloft-in-italie5

Betaalbaar maken 

Veel stellen kiezen voor de derde optie en laten hun gasten dan de reiskosten zelf betalen. Natuurlijk liggen de kosten enigszins hoog; om de kosten te dekken, wordt er vaak deels een persoonlijke lening afgesloten; al dan niet uit voorzorg. Doe verstandig: bereken je lening eerst vooraf. De lening kan als dekking fungeren, voor onvoorziene kosten ter plekke, of om een deel van de bruiloftskosten te dekken.


Doe ook inspiratie op met de blog: "Tips voor trouwen in het buitenland".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 1 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN