4 originele foto ideeën voor jullie Save the Date kaart 

Monic Arts
Monic Arts 19 februari 2017

Voor een bruiloft is er heel veel te plannen. Je moet een locatie kiezen, een fotograaf, de jurk, de bloemen en natuurlijk de gasten. Laat je gasten op een unieke manier weten dat jullie gaan trouwen, door ze een Save the Date kaart te sturen met een originele eigen foto erop.

Wat is een Save the Date kaart?

Het sturen van Save the Date kaarten is helemaal hip. Het gebruik is overgewaaid uit Amerika. Je verstuurt deze kaarten ver vóór jullie trouwdatum, zodat de gasten de datum alvast kunnen reserveren in hun agenda. Dit is vooral handig als je trouwt in een drukke periode, of als je een ‘destination wedding’ (een bruiloft in het buitenland) hebt. Meestal stuur je Save the date kaarten zo’n 6 maanden van tevoren.

Het leukst is natuurlijk als je de kaart uniek en persoonlijk maakt. Bijvoorbeeld met een originele foto van jullie samen. Maar hoe begin je hieraan? We laten jullie hieronder de vier leukste kaarten van echte stellen zien, gemaakt bij Kaartje2go. Laat je inspireren en ga aan de slag met jouw eigen fotocreatie!

1. Mijn papa en mama gaan trouwen!

Save the date

Het is natuurlijk hartstikke leuk om jouw kind een rol te geven op jullie Save the Date kaart. Bij deze kaart laten Jeroen en Bianca hun dochter het grote nieuws verspreiden. Zij staat op de voorgrond, terwijl het stel op de achtergrond te zien is. Maak vervolgens de kaart helemaal af met leuke teksten en stempels. Variatietip: laat jullie huisdier het nieuws vertellen. Hang bijvoorbeeld een bordje om de nek van jullie hond met de trouwdatum erop. 

 

2. Aanzoek als inspiratie

save

Ben je op een originele manier ten huwelijk gevraagd? Maak hier dan gebruik van voor jullie Save the Date kaart. Een trend uit Amerika is de houten schijven met daarin een boodschap gebrand. Bijvoorbeeld bij deze kaart. Manon moest wel heel lang wachten op een aanzoek. Hier hebben zij en Patrick een grappige boodschap van gemaakt om hun familie en vrienden te vertellen dat ze gaan trouwen. Een romantische foto met een knipoog. 

 

3. Houten datum tussen de koeien

Save the date

 

Hout is echt van deze tijd en wordt veel gebruikt op kaarten. Op deze kaart is heel simpel de datum op een schijfje hout geschreven. Het stel houdt deze tussen hen in en je hebt een prachtige foto voor op je Save the Date kaart. Met een mooie stempel erbij heb je zo in een handomdraai een persoonlijke en moderne kaart.

4. Kinderen vertellen het nieuws

save the date

Deze trend lijkt een beetje op de eerste. Ouders die niet getrouwd zijn krijgen vaak de vraag van hun kinderen waarom ze niet getrouwd zijn. Als papa en mama er dan voor kiezen om te gaan trouwen, is het leuk om de kinderen dit te laten vertellen! Het enige wat je nodig hebt is een leuke foto van je kinderen, waar je tekstballonnetjes en een stempel bij plaatst.

En nu zelf aan de slag!

We hopen dat je bent geïnspireerd om zelf een originele Save the Date kaart te maken. Of je nu een foto van deze tijd maakt, een foto met een knipoog of een foto met veel persoonlijke elementen: een fotokaart is veelzijdig en dat maakt het zo leuk. Bij Kaartje2go tover je jouw foto in een handomdraai om tot de mooiste Save the date kaart, door bijvoorbeeld teksten en figuren op jouw foto te plaatsen. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus altijd uniek en persoonlijk! 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,3 / 5 gebaseerd op 9 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN