Inspiratie trouwkaarten: MyCards.nl

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 25 maart 2016

De lente is hier en dat betekent meer zon en gezelligheid. Ook de perfecte tijd van het jaar om te beginnen met het plannen van jullie bruiloft. Het is heel gebruikelijk om een jaar voor de bruiloft alles te regelen. Zo ook de trouwkaarten, deze bestel je vaak samen met een save-the-date kaart en kun je niet vroeg genoeg sturen. Tevens worden de meeste huwelijken in de lente- en zomerperiode gesloten en is het gebruikelijk om jullie officiële trouwkaarten 6 tot 8 weken van te voren te versturen. En voordat jullie de officiële uitnodigingen versturen moet er uiteraard eerst een proefdruk besteld worden. Omdat wij jullie graag informeren over de laatste trends namen we contact op met de experts op dit gebied, namelijk de mensen achter online kaartenwinkel MyCards.nl

MyCards.nl is al een aantal jaren gespecialiseerd in het aanbieden van onder andere geboortekaartjes, uitnodigingen en trouwkaarten. Nu het trouwseizoen enkele maanden op gang is, bespreken we met Michel Heikamp van MyCards.nl de laatste trends op het gebied van trouwkaarten.

MyCards

 

Het klopt helemaal dat richting de lente het een erg drukke periode is met trouwkaarten. Heel opvallend is dat de oriëntatie door de meeste aanstaanden bruidsparen direct na de feestdagen in januari start. Wij zien dit aan het zoekgedrag in de zoekmachines en uiteraard het bezoekverkeer op onze website wat echt elk jaar vanaf 2 januari enorm toeneemt. Gelukkig merken we dit dan ook direct in de hoeveelheid van de bestellingen van proefdrukken voor trouwkaarten.

Op MyCards.nl vind je een ruim aanbod van 1500 verschillende trouwkaarten welke jullie online kunnen samenstellen. Heel handig, want jullie kunnen altijd eerst een testexemplaar bestellen. Dit houdt in dat de kaart op ware grootte wordt toegestuurd, zodat jullie deze kunnen zien en voelen. Ze sturen ook nog eens een proefsetje mee met de mogelijke kleuren van de envelope en verschillende papiersoorten.

 

Wij vroegen: ‘Wat zijn volgens jullie de laatste trends in trouwkaarten?’

‘’Er zijn eigenlijk meerdere trends op het gebied van trouwkaarten. Begrijpelijk, want veel bruidsparen hebben een verschillende smaak en gelukkig kan bijna iedereen bij ons slagen door ons grote aanbod. De meeste kaarten zijn uiteraard wel voorzien van de laatste decoratieve trends zoals; een karton- of kraftlook, krijtbord of steigerhout op de achtergrond en uiteraard zijn trouwkaarten (en dat zal denk ik ook niet veranderen) vaak voorzien van een hart, ringen of mooie bloemen’’.

 

Meest populaire thema's:

Foto trouwkaarten

Foto’s zijn en blijven hot! Deze trend zet zich al jaren voort. Met een foto geef je de trouwkaart een extra persoonlijke touch.

MyCards

 

Trouwkaarten met tijdlijn

Op deze trouwkaarten staat een overzichtelijke tijdlijn waarop de activiteiten op de trouwdag in symbolen zijn uitgedrukt. Denk bijvoorbeeld aan twee ringen als symbool voor de ceremonie en een champagneglas als symbool voor de toast. Zo weten de genodigden meteen het programma voor de trouwdag.

MyCards

 

Profiel en gezin trouwkaarten

Het lijkt een beetje op de trend met de foto’s, maar in dit geval kiezen mensen voor een illustratie van het bruidspaar op de kaart. Dit bijvoorbeeld via een profielfoto van het hoofd (silhouet) maar ook via geïllustreerde poppetjes van bijvoorbeeld een man en een vrouw op een fiets. Daarnaast plaatsen veel mensen bij de illustratie van het aanstaande bruidspaar ook nog een illustratie van kind of kinderen en huisdier(en).

MyCards

Laat je inspireren voor een unieke trouwkaart die helemaal bij jullie past en kijk voor nog meer inspiratie en voorbeelden op www.MyCards.nl

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 2 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN