Robin en Priscilla trouwen op tv in nieuw trouwprogramma JA ik wil NU!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 10 oktober 2021

Om stellen de kans te geven hun liefde te vieren met de bruiloft van hun dromen komt Omroep Gelderland met een nieuw programma: JA ik wil NU! Acht koppels krijgen een volledig aangeklede ceremonie. Met jurk, pak, taart, ringen en bloemen. Ergens op een prachtige locatie in Gelderland.

ja ik wil nu! tv programma omroep gelderland bruidspaar trouwen Trouwplannen-nl - © Jozef Watulingas – Shots in Frame 1
© Jozef Watulingas – Shots in Frame

Bruid en bruidegom laten zich 's ochtends meevoeren door presentatrices Jennifer Evenhuis en Renate Reijnders. Van kledingwinkel, naar juwelier, naar de trouwlocatie waar familie en vrienden hen opwachten. Over de bruidsjurk van de eerste bruid zegt Renate: ‘Het is echt een jurk, een prinsessenjurk. Je weet niet wat je ziet.’

Priscilla en Robin

In de eerste aflevering stappen Priscilla (31) en Robin (32) in het huwelijksbootje. Ze wonen samen in Wageningen, zijn drie jaar samen en kennen elkaar van hun eerdere werk in de horeca. Toen het stel elkaar drie jaar geleden ontmoetten, vonden ze bij elkaar die ene grote liefde. Priscilla vond ook veiligheid bij Robin. Helaas zorgde dit voor problemen.

Meer dan twee jaar geleden kreeg Priscilla pijn in haar voeten die zich vervolgens uitspreidde over haar hele lichaam. Verschillende doktersafspraken volgden, uiteindelijk werd er bij Priscilla Functionele Neurologische Stoornis (FNS) vastgesteld. Bij deze ziekte treedt een breed scala aan symptomen op, zoals verlamming, pijn, maar ook minder goed kunnen zien of horen.

Priscilla: 'In mijn hersenen voelde ik dat ik dingen niet meer normaal kon verwerken, zoals ik gewend was. Ik was altijd heel actief en sportief en ik merkte aan alles in het leven dat dat steeds minder werd. Tot het moment dat ik mij echt ziek moest melden, omdat werken gewoon niet meer ging.' Op een gegeven moment heeft Priscilla zelfs een rolstoel moeten aanschaffen, omdat lopen niet altijd meer lukte.

PTSS

Om beter te worden werd Priscilla doorverwezen voor revalidatie, maar in de kliniek kwamen ze erachter dat Priscilla PTSS had. 'Ik heb altijd gedacht dat PTSS iets was voor militairen, maar eigenlijk kan iedereen die een trauma heeft meegemaakt last van klachten krijgen', vertelt ze.

Priscilla heeft vroeger huiselijk geweld meegemaakt. 'Bij mij is dat, voor mijn gevoel, nooit een enorm ding geweest, totdat het blijkbaar in mijn lichaam is gaan opkroppen. Het heeft voor blokkades gezorgd in de hersenen.'

De Wageningse vervolgt haar verhaal: 'De lichamelijke problemen ontstonden eigenlijk toen ik Robin leerde kennen, toen ging het ineens bergafwaarts.' Toen Priscilla zich eindelijk in veilige handen waande, gaf haar lichaam aan dat het tijd was om alle spanning en stress los te laten. Toen kwamen haar klachten.

Voor Robin is het ook niet niks: 'Het doet heel veel met mij, maar ik hou zoveel van haar', vertelt hij met een brok in zijn keel.

ja ik wil nu! tv programma omroep gelderland bruidspaar trouwen Trouwplannen-nl - © Jozef Watulingas – Shots in Frame 2
© Jozef Watulingas – Shots in Frame

JA ik wil NU!

Inmiddels gaat het een heel stuk beter met Priscilla. Robin vond het daarom afgelopen kerst tijd om hun relatie te bezegelen met een huwelijk. Maar door de ziekte van Priscilla kan ze niet werken en zit ze al lange tijd in de ziektewet. 'We hadden het zelf al een beetje opgegeven om echt te gaan trouwen. Toen we zagen hoe duur alles was', vertelt het koppel.

Priscilla en Robin krijgen daarom hun kans in JA ik wil NU!. Over hun ceremonie vertellen ze: ‘Wat hebben we onze ogen uitgekeken! Een ervaring waar wij voor altijd naar terug kunnen kijken’.

ja ik wil nu! tv programma omroep gelderland bruidspaar trouwen Trouwplannen-nl 4 - Jozef Watulingas – Shots in Frame
© Jozef Watulingas – Shots in Frame

Jennifer Evenhuis en Renate Reijnders

JA ik wil NU! wordt gepresenteerd door een bijzonder duo, bestaande uit presentatrices en comédiennes Jennifer Evenhuis en Renate Reijnders. Voor beide vrouwen ligt het programma in hun straatje; Jennifer trouwde eerder zelf al stellen en Renate staat als Liefdesprofessor op het podium met het Liefdescollege. Tijdens de eerste opnames laten ook zij al direct een traantje: ‘Je raakt toch emotioneel. Je maakt echt wat mee!’, aldus Renate.

ja ik wil nu! tv programma omroep gelderland bruidspaar trouwen Trouwplannen-nl
JA ik wil NU! is vanaf 10 oktober iedere zondag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering online (terug)kijken? Dat kan via Uitzending Gemist of op YouTube.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 3 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN