Kinderen op je bruiloft; hoe houd je ze bezig?!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 2 januari 2014

Willen jullie graag je eigen kinderen, neefjes, nichtjes of kinderen van je vrienden op de bruiloft laten komen, maar zijn jullie bang dat ze zich gaan vervelen? Dan is het goed om van tevoren na te denken hoe je de kinderen gaat vermaken.

kinderen op je bruiloft

 

Hele dag of dagdeel

Ben je bang dat de kinderen zich gaan vervelen? Dan kun je er misschien over denken om de kinderen een dagdeel te laten komen. Vooral als jullie bijvoorbeeld bij de gemeente en in de kerk gaan trouwen, kan dit langdradig en saai zijn voor kinderen. Het is dan misschien een optie om de kinderen bij het feest of een deel van het feest aanwezig te laten zijn.

 

Speelplek

Als je naar een locatie gaat kijken is het misschien slim om na te vragen of zij ook een gelegenheid hebben voor kinderen om te spelen. Mochten de kinderen het officiële gedeelte of het feest even beu zijn dan kunnen ze zich even uitleven bij de speelplek. Hebben ze dit niet? Je kunt altijd zelf een speelplek creëren. Zet er een tafeltje neer, wat spelletjes en klaar is kees!

 

Activiteit bij aansnijden taart

Kinderen kunnen tijdens het koffie drinken en het aansnijden van de taart bijvoorbeeld aan een kindertafel gaan zitten en samen cakejes versieren. Dit is leuk om te doen en lekker om op te eten!

 

Activiteit bij avondeten

Bij het avondeten kunnen de kinderen aan een speciale kindertafel zitten en daar hun avondeten opeten. Voor en na het eten kunnen ze gewoon lekker gaan kleuren aan tafel of een spelletje doen. Hier voor kun je ook de goodiebag gebruiken (zie hieronder)

vermaak kinderen bruiloft

 

Goodiebag

Wil je de kinderen bezighouden op de trouwdag? Dan is het leuk om de kinderen op jullie bruiloft een goodiebag met allerlei leuke spulletjes te geven waardoor ze altijd even iets anders kunnen doen op jullie bruiloft. Ideetjes voor inhoud van een goodiebag:

  • Kleur/puzzelboekje 
  • Kleurtjes
  • Speeltje
  • Snoepjes 
  • Chips 
  • Pakje drinken

goodiebag kinderen bruiloftbruiloft goodiebag kinderen

 

Oppas

Op jullie mooiste dag is het misschien niet handig om je steeds drukte moeten maken om (jullie) kinderen. Het is misschien neen idee om van tevoren voor deze dag iemand in te zetten die zich bezig houdt met de kinderen. Jullie hoeven er dan niet naar om te kijken en dan weet je dat de kinderen toch in goede handen zijn.  

 

Entertainer inhuren

Willen jullie dat de kinderen entertaint worden maar geen tijd om het zelf te doen? Dan is het leuk om iemand in te huren die dat voor jullie doet! Denk aan een clown, goochelaar of een entertainer die allerlei dieren van ballonnen maakt!

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,1 / 5 gebaseerd op 23 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN