Men's special: Alles over je trouwpak! 

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 23 februari 2018

Wat kun je als bruidegom allemaal dragen op je trouwdag? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Alles mag, niets is verplicht, het is tenslotte jullie bruiloft. Geen idee uit wat voor soort trouwpakken je allemaal kunt kiezen? Hieronder zijn wat verschillende mogelijkheden uiteen gezet.

 

TrouwpakkenFoto: MJ Bale

Tweedelig pak

Een tweedelig pak, het woord zegt het al. Een jasje en een nette broek. Je kunt dit combineren met een overhemd en eventueel stropdas of strik. Het pak kan gecombineerd worden met een nette schoen. Dit is gewoon netjes maar niet al té formeel. Zijn jullie hier de juiste types voor, dan kun je dit het beste doen.

Driedelig pak

Een driedelig pak is weer nét iets formeler. Dit is het zelfde als een tweedelig pak, maar dan met een giletje / vestje eronder. Dit wordt vaak gecombineerd met een stropdas of strik. Het pak kan gecombineerd worden met een nette schoen om het geheel af te maken. Een driedelig pak wordt vaak gedragen op een bruiloft.

Smoking

Een smoking is weer iets chiquer. Een smoking staat bekend om zijn satijnen revers op het jasje en een satijnen bies op de broek. Als de dresscode “Black Tie” is, dan wordt vaak een smoking gedragen. Vaak wordt de smoking gecombineerd met een nette lakschoen. Willen jullie een chique dresscode? Dan is dit iets voor jullie!

Rokkostuum

Een rokkostuum is een ander verhaal. Mensen noemen dit ook wel eens het “pinguïn pak”. Dit komt omdat het jasje een veel langere achterkant heeft met “flappen” en er een witte blouse en gilet onder gedragen wordt. Willen jullie het echt groots aanpakken qua dresscode? Dan is White tie, waar een rokkostuum bij hoort echt iets voor jullie.

Uniform

Werk je bij de land/luchtmacht, marine of marechaussee? Dan wordt er ook wel in uniform getrouwd. Dit maakt de dienst extra bijzonder en geef je toch een traditioneel tintje aan de bruiloft.

Casual

Natuurlijk kunnen jullie ook lekker casual gekleed gaan. Dit is ieders keus. Het is bijvoorbeeld op een zomerse hete dag niet lekker om in een warm pak gekleed te gaan. Hebben jullie een ’s zomerse strandbruiloft? Kies dan als alternatief bijvoorbeeld een beige linnen broek, een wit linnen overhemd en blote voeten!

casual

Het ideale soort trouwpak uitgekozen? Nu is het tijd om opzoek te gaan naar jouw pak! Het uitzoeken van het perfecte trouwpak kan nog een hele zoektocht zijn. We geven je wat tips om het iets makkelijker te maken! 

TIPS VOOR HET UITZOEKEN VAN JE PAK 

1. Kies zorgvuldig de personen die je meeneemt om je pak uit te zoeken

Denk goed na wie jij graag mee wilt nemen als je een pak gaat uitzoeken. Is dit je moeder of schoonmoeder? Of neem je liever je vrienden mee? Neem in ieder geval personen mee die bereid zijn een eerlijk advies te geven. 

2. Weet wat je eigen smaak is en kies een pak dat hierbij aansluit

Zoek van te voren op het internet naar inspiratie voor trouwpakken. Wanneer je al rondgekeken hebt is het makkelijker om aan te geven wat je wel en niet mooi vindt. Daarnaast is het ook belangrijk om een trouwpak te kiezen die goed aansluit bij je figuur. Het ene model pak staat mooier bij een lang en slank figuur, terwijl een ander mooier is bij een breed en gespierd figuur. 

3. Ga vooral ook voor een pak dat lekker zit

Op de bruiloft moet je natuurlijk het hele dag je pak dragen. Kies daarom voor een pak dat lekker zit en waar je ook goed in kan bewegen. Ook hierbij is de pasvorm van het pak belangrijk. Laat je adviseren bij een trouwpakkenspecialist. 

4. Kies een stof die je mooi vindt

Naast de pasvorm en het model is het belangrijk dat je ook nog een keuze maakt in het materiaal waar jij je trouwpak van wilt hebben. Er zijn veel verschillende materialen. Laat je hierover adviseren door de verkoper bij de trouwpakkenspecialist. 

Daarnaast is het ook verstandig de keuze van het materiaal van je trouwpak aan te laten sluiten bij het seizoen waarin de bruiloft plaatsvindt. Wanneer je gaat trouwen in een warm seizoen of in het buitenland kan je bijvoorbeedl gaan voor een linnen trouwpak. Krijgen jullie een winterwedding? Ga voor een warmere stof en ga voor het materiaal tweed. 

5. Pas je pak aan bij het thema van je bruiloft

Hebben jullie een specifiek thema vastgesteld voor de bruiloft? Pas hier je pak op aan. Gaan jullie voor een bohemian of beach wedding? Ga dan voor bijvoorbeeld een lichte kleur trouwpak. 

 

boho

6. Neem een stukje stof van de jurk van je verloofde mee 

Willen jij en je verloofde graag de kleur van de jurk en het pak bij elkaar aan laten sluiten? Neem een stukje van de jurk mee wanneer je het pak gaat uitzoeken. Op deze manier is het makkelijker om meteen te kijken of de kleuren bij elkaar passen. 

 7. Vergeet de accessoires bij het trouwpak niet uit te zoeken

Bij je outfit voor de trouwdag horen natuurlijk naast je trouwpak ook sokken, een riem en een strofdas of strik. Kies voor een riem die matcht bij je schoenen. Ook is het belangrijk om niet voor een te dikke riem te gaan, hij moet wel passen in de riemlussen van je trouwpak. Ga voor sokken die passen bij de kleur van je pak. De keuze voor een stropdas of strik hangt af van je persoonlijke voorkeur. 

8. Bedenk tijdens het uitkiezen van je kleur pak welke kleur schoenen erbij passen

Nog een belangrijk onderdeel van je outfit, schoenen! Kies voor een paar schoenen dat mooi aansluit bij je pak. Houd hier rekening mee bij het uikiezen van je pak en bedenk vooraf welke kleur schoenen er mooi bij zouden passen. Daarnaast moeten de schoenen ook lekker zitten. Je moet er ten slotte een hele dag op kunnen lopen en feesten! 

9. Vergeet geen goed passend ondergoed uit te zoeken voor bij je trouwpak

Natuurlijk ook belangrijk, maar een ding wat vaak vergeten wordt: passend ondergoed! Ga voor een strakke boxershort. Hiermee zie je de minste lijntjes en kreukels in je trouwpak. 

10. Kies een trouwpakspecialist waar je een goed gevoel bij hebt en die bereid is om je te helpen en mee te denken. 

Misschien wel een van de belangrijkste tip's. Kies een trouwpakkenspecialist waar je een goed gevoel bij hebt. Deze persoon gaat je helpen bij een belangrijke keuze, dus zorg dat het vertrouwt voelt. 

Natuurlijk geven we jullie ook nog wat tips voor trouwpakkenspecialisten. Wij hebben deze leuke bedrijven voor je gespot: 

Suits at Sea | Trouwpakken 

Bij Suits at Sea is het uitkiezen van je trouwpak een leuk en ontspannen uitje, zelfs voor de mannen die niet van winkelen houden! Lekker aan de bar hangen, loungen en van het prachtige uitzicht over het Veluwemeer genieten, terwijl je beargumenteerd modeadvies krijgt over wat voor pak bij jou als persoon past. Daarnaast kan je je eigen unieke trouwpak stylen op een touchscreen en wordt je verwend met een happie & een sappie. Suits at Sea staat voor kwaliteit en is een speciaalzaak voor de bruidegom die graag deskundig advies krijgt én voor de bruidegom die zich modieus wil onderscheiden.

 

Suits at Sea

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,9 / 5 gebaseerd op 32 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN