Men's special : Kleuren trouwpakken

Monic Arts
Monic Arts 5 juli 2017

Bij het uitzoeken van het trouwpak komt meer kijken dan het kiezen van het model en de pasvorm, de kleur is namelijk ook heel belangrijk. De kleur van het trouwpak zorgt voor de uitstraling die jij hebt als je het pak aan hebt. En natuurlijk moet deze uitstraling perfect zijn en passen bij jouw persoonlijkheid en de bruiloft.

In deze blog delen we tips bij het kiezen van de kleur voor het trouwpak en geven we je inspiratie. 

Afbeelding via Pexels 

Kiezen juiste kleur

Er bestaan ontzettend veel kleuren trouwpakken. Alle kleuren die je maar kan bedenken, zijn wel terug te vinden in de trouwpakken. Aan jou de keuze om de juiste kleur te kiezen. Dat is nog niet eens zo een hele makkelijke klus, want waar let je nou op?

Eigenlijk zijn er een aantal dingen belangrijk bij het uitkiezen van de kleur van je trouwpak:

  • Hoe wil ik overkomen?

Elke kleur straalt iets uit en elke kleur heeft ook zo zijn eigenschappen die erbij passen. Ga je voor bijvoorbeeld een zwart pak, zal dit een stuk zakelijker overkomen dan bijvoorbeeld een lichtblauw pak. 

  • Past de kleur bij mijn uiterlijk?

De kleur van het pak moet aansluiten bij jouw uiterlijk en het contrast moet niet te groot zijn. Bij een iets donkerdere huidskleur zullen lichte kleuren bijvoorbeeld weer mooier aansluiten dan bij een hele lichte huidskleur. Ook dit is iets om over na te denken. 

  • Wat vind ik mooi?

Ook niet geheel onbelangrijk, wat vind je nou echt mooi? Heb je bijvoorbeeld een lievelingskleur waar je heel graag een trouwpak in zou willen? Of zijn er kleuren die je absoluut niet wilt. Schrijf dit op en neem het mee bij het uitkiezen van het pak. 

  • Wat past bij de trouwjurk?

Wellicht heeft jouw bruid al een trouwjurk uitgekozen. Het mooiste is het natuurlijk als het pak en de trouwjurk bij elkaar passen en een mooi geheel vormen. Neem een stukje stof van de trouwjurk mee bij het uitkiezen van het pak, zo weet je zeker dat het bij elkaar past. 

  • Past de kleur bij het thema? 

Houd tot slot rekening met het thema. Gaan jullie voor een zomers thema, kies dan geen heel donker pak. Een licht pak zal mooier passen binnen het thema. Dit zal zo zijn bij meerdere thema's.  

Kleuren

Natuurlijk kennen we allemaal de meer standaard kleuren trouwpakken. Denk aan zwart, grijs en kleuren blauw. Op deze varianten zijn er weer heel veel varianten, lichtblauw donkerblauw of kobalt blauw. Echter zijn er ook heel veel opvallendere kleuren voor de bruidegoms die net even iets anders willen dan een standaard kleur. Past de standaard kleur toch beter voor jou en voel je je hier prettiger in. Kies hier dan zeker voor! Wil je net iets anders, denk eens na over deze prachtige kleuren. Wat natuurlijk ook kan in plaats van een speciale kleur, is een patroontje in het trouwpak. Iets subtieler, maar toch apart. 

Fotocredits - 1. DH Gate - 2. Pinterest - 3. Pak van Dorian Black - 4. Via My Seattle stylist  - 5. Grey Three-piece Tweed Suit from Love Suits - 6. Pinterest - 7. Via Satyrs Gifts  - 8. Via Do Bundle

Spelen met details

Wil je toch graag wat kleur toevoegen aan je trouwpak, maar vind je een heel gekleurd pak iets te veel van het goede? Speel met kleur in de details van het trouwpak. Een hele simpele manier is bijvoorbeeld door de accenten van het pak in een kleur te kiezen en te gaan voor een bijpassende stropdas. Tot slot kan je het ook terug laten komen in bijvoorbeeld de riem of sokken.  

 Links - Rachwal Photography x Rechts - Maven Bride 

Vraag advies 

Degene die je het allerbeste kan helpen bij het kiezen van de juiste kleur zijn de experts op het gebied van trouwpakken. Vraag zeker advies aan diegene die jou helpt het perfecte trouwpak te kiezen. Zij hebben veel kennis op het gebied van pakken en weten precies welke kleur goed past bij jouw uiterlijk en persoonlijkheid. 

Bij Bos Men Shop hebben ze trouwpakken in alle kleuren, dus is er sowieso iets te vinden wat bij jou past. Hier vind je onder andere prachtige trouwpakken van Hugo Boss.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,3 / 5 gebaseerd op 6 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN