Men's special: Tips trouwschoenen uitzoeken 

Monic Arts
Monic Arts 23 april 2017

De schoenen voor de bruiloft, misschien niet het eerste onderdeel waar je je als man zijnde zorgen over maakt. Toch bepalen de schoenen gedeeltelijk hoe jij de trouwdag ervaart. Loop jij de hele dag met pijnlijke voeten en pleisters of dans jij door jullie trouwdag met super comfortabele schoenen? Natuurlijk wilt iedereen de laatste optie. Daar helpen wij jullie mannen graag bij. Daarom vandaag 10 tips voor perfecte schoenen voor de bruiloft. 

schoenen

Afbeelding Join the Revelry

Tip 1 - Schoenen en het pak

Een best vanzelfsprekende tip, maar toch iets wat altijd lastig blijft. Koop schoenen die perfect passen bij het pak. Wat bijvoorbeeld leuk is, laat een klein detail van je trouwpak terug komen in je trouwschoenen. Heb je bijvoorbeeld blauwe knopen op je trouwpak? Kies voor schoenen met diezelfde kleur blauw als detail op de zool of in de veters.

Nog belangrijk! Neem altijd je trouwpak of een stukje stof van je trouwpak mee bij het uitkiezen van je trouwschoenen. De verkopers van de winkels helpen je natuurlijk heel graag bij het vinden van de perfecte schoenen, maar de zoektocht wordt een stuk makkelijker als je ook daadwerkelijk het beeld van het trouwpak voor je kan zien. Van een afbeelding bijvoorbeeld is dit al een stuk moeilijker aangezien de kleuren hierop anders over kunnen komen. Er zijn namelijk heel veel verschillende kleuren bruin en de perfecte vinden bij je pak is lastig als je de kleur niet goed kan zien. 

Tip 2 - Riem en schoenen

Niet alleen moeten de schoenen matchen bij het pak, maar ook bij de riem die je uit heb gezocht bij je trouwpak. Het zorgt voor een mooi geheel als de schoenen dezelfde kleur zijn als de riem. Ook hierbij, neem de riem mee om de kleur makkelijk in het echt te kunnen vergelijken. 

Tip 3 - Goede kleur sokken

Als we het over een mooi geheel vormen hebben, houd rekening met je sokken! Pak niet zomaar een paar sokken uit de kast de ochtend van de bruiloft, maar zorg voor een paar die matcht met je outfit. Een blauwpak met knalrode sokken eronder is namelijk echt een not-done. 

Kies voor een paar sokken dat mooi wegvalt bij je trouwpak door bijvoorbeeld voor dezelfde kleur te gaan. Of kies juist voor een kleur die past bij jullie kleurenthema van de bruiloft. Als het maar bij elkaar past! 

Tip 4 - Lengte broek en schoen

Zorg dat het pak perfect valt op je schoenen. We willen natuurlijk niet dat de gasten denken dat je een te klein pak gekocht hebt! De broek van je pak moet op de hak van je schoenen vallen. Niet langer en niet korter. 

We vallen misschien een beetje in de herhaling, maar zorg ook hierbij dat je dit bij elkaar kan aanpassen bij het uitzoeken van je schoenen. 

Tip 5 - Materiaalkeuze

Wat goed is om over na te denken voordat je op zoek gaat naar de perfecte schoenen is het materiaal. Heb je al een voorkeur voor een materiaal soort of ben je nog volledige blanco? Dat is natuurlijk ook prima, de verkopers in de winkel kunnen je helpen! Maar wellicht heb je al een voorkeur voor een materiaalsoort zoals bijvoorbeeld suede of gladleer. 

Tip 6 - Anders dan anders

Houd je van anders dan anders? Laat dit zien! Dit kan bijvoorbeeld door te gaan voor unieke en opvallende trouwschoenen. Dit hoeft niet perse in de vorm van een opvallende kleur, maar dit kan ook met een printje of motiefje in de schoen zoals bijvoorbeeld in onderstaande foto van Floris van Bommel schoenen. 

schoen

Tip 7 - Moment schoenen kopen

Het beste moment om je schoenen te kopen. Nu denk je misschien, is hier echt een beste moment voor? Ja dat is er! Ga de schoenen passen in de middag. De reden hiervoor, je voeten zijn vaak in de middag het 'dikste'. Wanneer je op dat moment de schoenen past, weet je zeker dat je geen te kleine maat aanschaft. Op de bruiloft zal je veel moeten lopen, waardoor je voeten wellicht ook wat op zullen zetten. Hier ben je dan op voorbereid en de schoenen zullen dan alsnog lekker zitten! 

Tip 8 - Voorbereidingen

Vergeet dit alsjeblieft niet! Loop je schoenen goed in!

Je schoenen zijn waarschijnlijk van een leren of suede materiaal. Dit materiaal gaat naarmate je erop gelopen hebt naar je voet gaan. Super fijn natuurlijk, schoenen die helemaal bij je voeten passen. Ga er echter niet vanuit dat dit op de trouwdag zelf zal gebeuren maar loop de schoenen in! Trek de schoenen een paar keer voor de bruiloft aan en loop er op. Om ze schoon te houden hoeft dit natuurlijk niet perse op straat, maar dit kan ook makkelijk binnen. Wanneer je dit gedaan hebt, weet je zeker dat de kans op blaren op de dag zelf een stuk kleiner is. 

Tip 9 - Comfort

Het aller, allerbelangrijkste, koop schoenen die lekker zitten. Je kan dan misschien wel schoenen vinden die je helemaal geweldig vindt, maar zorg er altijd voor dat je schoenen ook echt goed zitten. Pas je een paar schoenen maar zit het niet helemaal goed, doe het niet. Je moet er op de bruiloft de hele dag op kunnen lopen, zorg dat je niet aan het eind van de avond stromelent het feest moet verlaten. 

Laat je ook altijd goed adviseren over de maat. Mocht je twijfelen tussen twee verschillende maten kan een goede verkoper je hier altijd advies over geven en ervoor zorgen dat ze toch lekker zitten. 

Sneakers

Misschien denk jij wel, leuk en aardig al die nette schoenen maar ik draag veel liever sneakers. Overleg dit met je partner, wellicht denkt zij er ook precies zo over en kunnen jullie gaan voor matchende sneakers. Helemaal aansluitend bij het straatbeeld van nu, waar sneakers niet in weg te denken zijn. 

sneaker

Afbeelding Pinterest

Tip 10 - Na de bruiloft

Je trouwschoenen zullen altijd een bijzondere waarde behouden, maar eigenlijk is het hardstikke zonde om ze maar een keer te dragen. De schoenen kan je natuurlijk nog veel vaker aan, op speciale gelegenheden of dagelijks. 

Deze schoenen met bijzondere waarde wil je natuurlijk wel zo lang mogelijk mooi houden. Onderhoud ze daarom goed. Leren materialen hebben een goede verzorging nodig om ze mooi te houden en ervoor te zorgen dat het leer soepel blijft. Laat je hiervoor goed adviseren. Zo geniet je het langst van je schoenen! 

Van Bommel schoenmode 

Bij Van Bommel schoenmode weten ze alles over de perfecte trouwschoenen en kunnen ze jouw helpen aan de schoenen waarbij je geen een keer na hoeft te denken aan pijnlijke voeten. Kijk op de website of ga langs de winkel. Tussen al die schoenen zit vast een perfecte schoen voor jou!

van bomme;

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,2 / 5 gebaseerd op 5 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN