Must do's voor de trouwkaarten

Monic Arts
Monic Arts 26 mei 2017

Heb je eindelijk besloten wie er allemaal een trouwkaart gaan ontvangen, moet je nog gaan nadenken over wat je erop gaat zetten. De tekst voor op de trouwkaart is iets wat tijd en aandacht kost. Natuurlijk wil je de gasten op zo een leuk mogelijke manier uitnodingen en zorgen dat ze alle informatie hebben over de bruiloft. Om te zorgen dat je de allerbelangrijkste dingen echt niet vergeten, hebben wij hier acht must do's bij het versturen van de trouwkaarten. 

 kaarten

 

1. Stuur ze optijd

Het klinkt vrij logisch, maar het is echt iets wat niet mis mag gaan. Natuurlijk wil je dat de gasten jullie uitnodingen optijd ontvangen en allemaal bij de bruiloft aanwezig kunnen zijn. Op iedereen een vrij plekje in hun drukke agenda te laten reserveren is het handig om de uitnodingen echt zes weken voor de bruiloft te versturen. 

Slim is dus om ook optijd te beginnen met het uitkiezen van de trouwkaarten en ze optijd te bestellen. Een goede inschatting hiervoor is ongeveer drie maanden voor de bruiloft. Je moet er namelijk rekening mee houden dat er vaak ook nog een proefdruk gemaakt wordt en je te maken hebt met levertijden. 

2. Bestel meer enveloppen en kaarten

Bestel altijd wat extra enveloppen en kaarten. Zo voorkom je dat je te weinig kaarten hebt wanneer je bijvoorbeeld een fout gemaakt hebt. Het kan natuurlijk gebeuren dat je perongeluk een adres of naam verkeerd schrijft. Wanneer jij een reserve hebt is er niks aan de hand. Een slimme bruid is voorbereid! Een tip is om voor minimaal 15 extra kaarten te gaan. Want blijkt het dat je ineens iemand vergeten bent uit te nodigen, heb je gelukkig nog een uitnodiging extra

3. Parkeren en routebeschrijving

Om te voorkomen dat er gasten nog binnen gestormd komen tijdens de ceremonie omdat zij de locatie niet konden vinden, zorg voor een duidelijke routebeschrijving bij of op de uitnodiging. Vooral als je weet dat de locatie moeilijk te vinden is. Sommige locaties zijn zelfs mét navigatie onmogelijk te vinden. Een routebeschrijving is dan geen overbodige luxe. Helemaal niet als de gasten bijvoorbeeld door een speciale poort naar binnen moeten komen of een specifieke deur moeten hebben. Omschrijven waar de parkeerplaatsen zijn is ook handig voor de gasten en voorkomt dat het een wir war van auto's wordt voor de locatie.

4. Vermeld de dress-code duidelijk

Dacht je toch heel duidelijk te zijn geweest met het verspreiden van de dresscode, komt die ene tante toch in een kleur die absoluut niet te bedoeling was. Voorkom deze situatie door de dresscode echt duidelijk te vermelden. Ga je bijvoorbeeld voor een thema zoals bohemian en heb je een speciaal beeld bij dit thema in je hoofd, schrijf dit er dan ook bij. Het thema kan in de ogen van een ander misschien wel iets heel anders inhouden van voor jou. 

5. Wensen op de uitnodiging

Altijd lastig, ga je wel of niet voor de kadotip op de kaart? Wanneer je echt specifieke wensen hebt is dit wel aan te raden. Misschien zijn jullie net verhuisd en hebben jullie nog wat spullen nodig? Of ontvangen jullie heel graag een bijdrage voor de huwelijksreis? Wanneer je echt graag kado's ontvangt waar jullie heel blij mee zijn, is het aan te raden dit goed te vermelden. Voor de gasten is dit vaak ook nog eens een stuk makkelijker. Want wat geef je nou aan een bruidspaar wat misschien alles al heeft?


fuif

 

6. Dag- en avondgasten

Wil je niet dat die ene collega die jullie toch maar uit hebben genodigd voor het avondprogramma niet ineens op de ceremonie zien verschijnen? Maak dan duidelijk onderscheid tussen de dag- en avondgasten. Zorg dat er duidelijk op de kaarten vermeld staat vanaf wanneer ze welkom zijn om verwarring te voorkomen.

7. Handmade

Met de hand geschreven kaarten zijn natuurlijk super tof. Handlattering en kalligrafie is helemaal hot en je maakt er prachtige dingen mee. Ben jij een super creatieve bruid en gek op do it yourself project. Go for it! Houd alleen wel rekening met je tijdsplanning. Alle kaarten met de hand maken kost tijd. 

8. Planning en eindtijd

Misschien willen jullie nog niet de hele planning bekend maken, dat kan en dat zal ook niemand jullie kwalijk nemen. Maar wat wel handig is om te weten is wellicht een eindtijd. Het kan zijn dat gasten met openbaar vervoer of een taxi komen of dat ze opgehaald worden, een geschatte eindtijd is dan wel makkelijk in de planning.  

 

Hipdesign

 

Benieuwd naar de trends voor de trouwkaarten? Made for Moments vertelt jullie ze allemaal op hun website. 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,4 / 5 gebaseerd op 8 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN