Nóg meer alternatieven voor een gastenboek

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 13 december 2013

Alternatieven gasteboek bruiloft

 

Het is leuk als jullie gasten jullie iets kunnen toewensen op de bruiloft. Vaak wordt dit gedaan door middel van een gastenboek. Vinden jullie dit een beetje saai? Er zijn zeker genoeg leuke en originele alternatieven voor een gastenboek. Vind hieronder nóg meer inspiratie voor een alternatief gastenboek wat bij jullie past!

 

Stempelboom

Een leuk alternatief voor een gewoon gastenboek is de stempelboom. Gasten laten hun vingerafdruk achter (en eventueel initialen) op een groot papier met een lege boom. Als alle gasten dit hebben gedaan dan ontstaat er een heel mooi geheel van een mooie volle boom met stempels. Dit kun je mooi inlijsten en ophangen. Er zijn ook andere plaatjes als je niet zo van bomen houdt. Jullie kunnen zelf verzinnen welk plaatje jullie mooi vinden en wat bij jullie past.

alternatief gastenboek wensboom

 

Gastenbord (in het toilet) 

De beste teksten worden verzonnen op het toilet! Willen jullie een mooi groot bord of een grote plaat waar iedereen zijn of haar berichtje achterlaat? Dan is het een idee om een groot bord (in de buurt van) het toilet te plaatsen. Gasten kunnen er dan even goed over nadenken en dan hun tekst schrijven op een groot bord of een grote plaat. Natuurlijk kun je hem ook bij de ingang of op een ander leuke (of grappige) plek plaatsen!

Gastenboek bruiloft

 

Receptenboek (met échte recepten)

Een leuke manier om een gastenboek te maken is door middel van een receptenboek. Elke gast schrijft een recept op wat hij of zij lekker vindt om te eten. Je kunt dit de gasten op de dag zelf laten doen (bereid de gasten er wel op voor zodat ze er even over kunnen nadenken) maar het is ook een optie om de recepten online te verzamelen. Dan kan er één boek van gemaakt worden zodat het een mooi geheel wordt.

 recepten bruiloft

 

Receptenboek (met recepten voor een goed huwelijk)

Er is nog een ander soort receptenboek wat je kunt gebruiken in plaats van gastenboek. Dit heeft helemaal niets met koken te maken, maar zijn “recepten” voor een goed huwelijk! De gasten kunnen hier hun tekst en wens aan jullie kwijt in de vorm van een recept.

 recept voor de liefde

 

Tuinbank als gastenboek

Willen jullie een origineel aandenken voor jullie gasten waar jullie nog veel plezier van hebben? Dan is het leuk om een tuinbankje te laten beschrijven door alle gasten. Dit is weer eens wat anders dan een gastenboek!

 gastenboek bruiloft meubelstuk

 

Beschreven puzzelstukjes

Houden jullie van puzzelen? Dan is het leuk om dit te gebruiken als gastenboek!Je kunt de puzzel leeg laten of een foto van jullie afdrukken. De gasten kunnen de puzzelstukjes gebruiken om een boodschap op achter te laten.

puzzelstukje bruiloft

 

Opzoek naar andere leuke alternatieven voor het gastenboek? Kijk dan hier

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

Nog meer alternatieven voor een gastenboek op je bruiloft: 4,1 / 5 gebaseerd op 46 stem(men)

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN