Plafond decoratie

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 9 maart 2018

Tijdens je bruiloft kun je je locatie altijd op verschillende manieren decoreren. De meeste mensen denken hierbij dan al snel aan de eettafel, de entree, de dansvloer etc. maar vaak blijft het plafond kaal en leeg. Niet getreurd, er zijn genoeg manieren om het plafond op te vrolijken. Hieronder geven we een aantal voorbeelden:

 

RINGEN MET BLOEMEN

Waarom hang je de bloemen niet gewoon in de lucht in plaats van dat je ze op tafel zet? Wanneer je grote boeketten op tafel zet bestaat er een kans dat de mensen die tegenover elkaar zitten elkaar niet kunnen zien. Een alternatief hiervoor is dus om de bloemen gewoon in de lucht te hangen. Je kan dit dan ook nog op een speelse manier doen door middel van ringen te gebruiken zoals op de foto's hieronder:


ringen met bloem

Foto credits: Pinterest


GORDIJNEN

Door gordijnen aan het plafond te hangen zorg je voor een huiselijke sfeer. Het straalt rust uit. Je kan zelf de hoeveelheid en de kleur bepalen. Ook kan je hier eventueel nog bloemen aan toevoegen. Hoe dit er dan ongeveer uit ziet zie je op de afbeeldingen hieronder:


gordijnen

Foto creditc: Pinterest


POMPOMS

Je kunt er ook voor kiezen om je plafond op te vrolijken met pompoms. Hierbij kun je dan kiezen voor verschillende kleuren. Deze kleuren kun je afstemmen op de rest van de decoratie op de bruiloft. Hoe leuk is het bijvoorbeeld als de pompoms dezelfde kleur bevatten als je bruidsboeket. Pompoms zijn overigens heel makkelijk zelf te maken, wij vertellen je hoe:

 

Wat heb je nodig voor één pompom:

- Twee zijdevloeipapiertjes ( 50 x 65 cm )
- IJzerdraad
- Draad om het op te hangen ( bijvoorbeeld visdraad )

 

Hoe maak je zelf een pompom:

1. Knip beide vloeipapiertjes in vier stukken. Leg vervolgens de acht velletjes op elkaar.

2. Vouw de velletjes trapsgewijs in slagen van ongeveer 1,5 cm. Let er op dat de banden niet steeds breder worden.

3. Als je klaar bent met vouwen, bind je de vloeipapiertjes in het midden vast met een ijzerdraadje. Tussen het papier en het ijzerdraadje doe je ook een beetje ophangdraad.

4. Knip het uiteinde rond of in puntjes.

5. Nu is het dan tijd om de velletjes uit te vouwen. Doe dit wel één voor één en wees erg voorzichtig want de velletjes kunnen makkelijk scheuren.

Kies voor verschillende maten en kleuren om zo een speels effect te creëren.

 

pompoms

Foto credits: Pinterest

 

LAMPIONNEN

Wil je echt een sprookje creëren op je bruiloft, kies dan voor lampionnen aan het plafond. Door gebruik te maken van mooie verlichte lampionnen creëer je een romantische en sprookjesachtige sfeer op jullie huwelijk.

 

lampionnen

Foto credits: lampion-lampionnen.nl

 

Geef jullie mooiste dag nog meer kleur en sfeer met de producten van lampion-lampionnen.nlWat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,3 / 5 gebaseerd op 29 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN