Plan je bruiloft met een weddingplanner

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 28 november 2022

SOS! Wat moet er allemaal geregeld worden voor een bruiloft? Het JA-woord is gegeven en meteen beginnen er allerlei ideeën voor jullie grote dag in je op te komen. Wat zou het toch fantastisch zijn om te trouwen in het buitenland of het trouwfeest te houden in jullie favoriete café. Bij jullie zoektocht voor de trouwlocatie, de bruidsfotograaf en nog veel meer andere punten, kan een weddingplanner jullie goed op weg helpen!

plan-je-bruiloft-met-een-weddingplanner-taken-weddingplanner-The-Red-Yarn
© The Red Yarn

Taken Weddingplanner

Wanneer jullie besluiten om een professionele weddingplanner te laten helpen bij het regelen van jullie bruiloft, begint natuurlijk de zoektocht. ‘Gaat er een klik zijn? Gaat deze weddingplanner onze ideeën begrijpen?’ Neem eens een kijkje tussen de aanbevolen regionale weddingplanners op Trouwplannen.nl. Er is veel keuze wat betreft weddingplanners. Denk van tevoren dan ook alvast na over wat jullie zoeken en waar jullie graag hulp bij willen. Iedere weddingplanner heeft natuurlijk zijn of haar eigen specialiteiten. Je kunt een weddingplanner inschakelen voor de volgende taken:

 • Adviesgesprekken over het organiseren van de bruiloft;
  - Budget vastleggen
  - Sparren mogelijke ideeën
 • Regelen van de trouwlocatie, feestlocatie en catering;
  Trouwen in het buitenland 
 • Leuke samenwerkingen regelen met samenwerkende leveranciers
 • Weddingplanner als ceremoniemeester
 • Je kunt natuurlijk ook de weddingplanner de gehele bruiloft van A tot Z laten ontzorgen

plan-je-bruiloft-met-een-weddingplanner-taken-weddingplanner-DaisyJanssenFotografie
© Daisy Janssen Fotografie

Kosten Weddingplanner

Kosten van een weddingplanner is erg afhankelijk waarvoor de weddingplanner voor wordt ingeschakeld en welke weddingplanner jullie inhuren. Hoe hoger jullie budget is voor een weddingplanner, hoe meer hij of zij ook voor jullie trouwdag kan betekenen. Zo werkt de ene weddingplanner op basis van een uurtarief en de andere weddingplanner op basis van een totaal pakket. Soms wordt er gewerkt met een % van het totale budget voor de bruiloft. Dan wordt er vaak tussen de 10% en 15% kosten berekent.

plan-je-bruiloft-met-een-weddingplanner-taken-weddingplanner-elinenijburgphotography
© Eline Nijburg Photography

Het doel van een weddingplanner is altijd om de mooiste dag van jullie leven te bezorgen. Door middel van aanvullende creatieve ideeën en de beste samenwerkende leveranciers zal hij of zij er alles aan doen om jullie te ontzorgen op deze prachtige trouwdag!

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,5 / 5 gebaseerd op 4 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN