Real Wedding Giel en Sarah Joy

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 8 februari 2018

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
Sarah-Joy's gezin was nieuw in de kerk in Loppersum, daar kwam ze ook bij de tienergroep terecht. Noël (nichtje van Giel en vriendinnetje van Sarah-Joy) is eigenlijk de connectie tussen ons geweest. We leerden elkaar kennen in de SMS en MSN tijd, dus zo hebben we in het begin veel contact gehad. We waren nog erg jong en wilden niet dat onze ouders direct van onze dates afwisten, dus waren er veel geheime afspraakjes in het Stadspark, Noorderplantsoen en bij de Noorderhaven. Bij de Noorderhaven kregen we uiteindelijk verkering, verloofden we ons en hebben we trouwfoto's gemaakt.

Waarom is hij / zij de ware voor jou?
Giel komt uit Winsum en is erg nuchter en een echte doener. Sarah-Joy komt uit het centrum van Groningen en is een echte doordenker. We zijn eigenlijk hele verschillende personen, maar kunnen elkaar daardoor juist goed uitdagen. Als Sarah-Joy weer eens te veel aan het piekeren of stressen is helpt Giel haar om dat allemaal te relativeren en rustig te worden. Andersom kan Sarah-Joy Giel juist uitdagen om wat dieper over situaties na te denken. We zijn dus verschillende personen, maar wel met dezelfde interesses; zo kunnen we allebei genieten van lekker lang uit eten gaan of zelf een avond in de keuken culinair doen. We hebben beide onze sterke en mindere punten, maar samen vormen wij een topteam. Wij weten dat we echt voor elkaar bestemd zijn omdat we elkaar kunnen helpen, uitdagen en samen van het leven kunnen genieten.

Wat bewonder je aan de ander?
Sarah-Joy over Giel: Giel is een echte doorzetter. Als we na een lange dag familie, verjaardagen en eetafspraken thuiskomen plof ik het liefst op de bank neer en zie ik de volgende dag wel hoe het huis erbij staat. Giel daarentegen wast nog even snel wat vieze vaat af en zet een lekker kopje thee voor me, voordat hij zelf op de bank neerploft. Daarnaast is hij een perfecte huisman, ik hoef nooit te zeuren dat mijn man niet kookt, afwast, of de was doet, dat is eerder andersom het geval.
Hij kent me door en door en weet dan ook goed hoe hij met mij om moet gaan als ik chagrijnig of verdrietig ben. Dat is fijn omdat ik dan echt lekker mijzelf kan zijn en mijn emoties eruit mag gooien.

Giel over Sarah-Joy: De zorgzaamheid die SJ heeft voor anderen is enorm. Als het kan helpt ze iedereen die hulp ergens mee nodig heeft. Soms noem ik haar ook wel psycholoog, want iedereen komt naar haar toe om verhalen te dumpen.
Wat ook geweldig aan SJ is als er iets moet gebeuren dan wordt er geen half werk geleverd. Alles moet tot in de puntjes uitgewerkt zijn. Gelukkig hebben we die autistische trekjes allebei. Dit merkte ik op de bruiloft bijvoorbeeld bij het maken van het draaiboek; alles moet zo precies erin gezet worden dat we (proberen) niks te vergeten.

Wat zijn liefdeslessen die je tot nu toe hebt geleerd?
We zijn er snel achter gekomen dat samen naar feestjes en familiebezoekjes gaan leuk is, maar niet telt als echt tijd samen doorbrengen, terwijl dat wel heel belangrijk is. Daarom hebben we elke woensdagavond ‘schatjesavond’. Deze term leerde Sarah-Joy bij haar studentenvereniging, waar elke dag wel iets van de studentenvereniging gepland was, behalve op woensdag; dit was dan ook vaak de avond dat stelletjes bij elkaar waren. Hoewel Sarah-Joy inmiddels lid-af is bij de studentenvereniging merkten we dat het nog steeds belangrijk is om minstens 1 avond in de week echt voor elkaar te reserveren, dus dat doen we. Dit werkt voor ons heel goed, omdat we in ieder geval 1 avond in de week hebben om naar uit te kijken waar we goed met elkaar kunnen praten, in elkaar kunnen investeren en gewoon van de avond kunnen genieten.

 Real Wedding

 real wedding

real wedding

real wedding

Waarom wilden/willen jullie graag trouwen?
We hadden al 6 jaar lang een relatie en waren ervan overtuigd dat het goed was om samen verder te gaan. We kenden elkaar door en door, hielden van elkaar en wilden elkaar dolgraag gelukkig maken voor de rest van ons leven. We wisten zeker dat we de rest van ons leven samen door wilden brengen en wilden daarom ook graag daarin de belofte naar elkaar doen dat we elkaar trouw zouden blijven. We beseffen ons goed dat een huwelijk niet altijd over de roze wolk zal gaan, maar juist die belofte maakt het dan zo krachtig. Je belooft elkaar onvoorwaardelijk van elkaar te blijven houden, ook als het even niet zo lekker gaat. Ook beseften we ons dat we deze beloften niet zomaar waar konden maken, daarom was het voor ons ook zo belangrijk voor ons om in de kerk te trouwen zodat we Gods zegen over ons huwelijk konden vragen. Wij geloven dat Hij bij onze relatie is en ons zal helpen onvoorwaardelijk van elkaar te houden.

Wat was het meest bijzondere moment van de dag & waarom?
Tijdens alle voorbereidingen is Giel met zijn vader naar Frankrijk geweest om zelf de champagne voor de bruiloft te proeven en te kiezen. Dit alles gebeurde achter Sarah-Joy haar rug om. Het was een echte verrassing toen Giel op de bruiloft vertelde dat hij de champagne waarmee ze zouden toasten zelf uit Frankrijk had gehaald en dat hij ook nog een paar dure flessen voor ons 2 had meegenomen.
Het voorlezen van de huwelijksgeloften was ook een mooi moment. We hadden van tevoren afgesproken dat we geen ellenlang verhaal zouden houden, maar dat we wel ons best zouden doen om het persoonlijk te maken. Dat maakte dat het voorlezen van deze geloften een bijzonder moment was. Het waren niet zomaar standaard beloften die we naar elkaar deden, maar ze waren echt voor ons persoonlijk bedoeld.
Ook het moment dat we alle officiële gebeurtenissen achter de rug hadden en op het punt stonden om het feest te openen was een hele ontlading. Fantastisch dat we met alle mensen die ons dierbaar waren konden genieten van zo’n groot feest!
Zoveel mooie momenten! We kunnen gewoon niet kiezen..
real wedding

real wedding

real wedding

real wedding

Wat had je voor je bruiloft willen weten?
Sarah-Joy: Ik had graag van tevoren willen weten wat ik met mijn bruidsboeket had moeten doen. Ik had daar niet over nagedacht en durfde op de avond zelf niet te beslissen of ik hem achterover ging gooien of niet, omdat ik bang was dat ik spijt zou krijgen. Uiteindelijk is hij thuis op water gezet en verschimmeld: spijt dat ik ze niet achterover heb gegooid heb ik nu sowieso! Ik heb een paar blaadjes kunnen redden en in het trouwalbum kunnen plakken en gelukkig hebben we nog veel foto’s waar het boeket goed op te zien is.

Waar heb je op bespaard en waarop juist niet en waarom?
Eigenlijk hebben we op de hele bruiloft veel bespaard door heel veel zelf te doen. Uitnodigingen, decoratie, corsages, bedankjes, de locatie; alles hebben we zelf (lees: met hulp van super ceremoniemeesters en familie en vrienden) geregeld. Vooral onze locatie was bijzonder. Sarah-Joy is van Molukse afkomst en daar kunnen ze heel goed koken. Een grote rijsttafel vonden wij veel leuker dan een lopend buffet en doordat het door familie geregeld werd was dit ook veel goedkoper. Wij wilden deze dag graag met al onze familie vieren, juist ook overdag tijdens het diner, omdat samen eten zo belangrijk voor ons is. Dat betekende dat we veel daggasten hadden en een grote locatie moesten vinden. Omdat we geen locatie konden vinden waar we zelf de catering mochten doen en waar zoveel mensen in pasten ontstond het idee om dan zelf deze locatie in elkaar te zetten. We hebben grote tenten gehuurd en deze mochten we op het terrein van een vriend van Giel zijn ouders in Winsum neerzetten. Dit betekende dat we ook zelf de catering moesten regelen. Gelukkig is dat precies waar Giel zich thuis in voelt, hij studeert namelijk aan de Hotelschool. Met de hulp van familie en vrienden in de keuken, achter de bar en in de bediening hebben we de hele dag super catering gehad. Zo hebben we alles gehuurd/geleend/gemaakt om dit tot onze droomlocatie te maken en dat is goed gelukt!

We hebben juist niet bespaard op het maken van beeldmateriaal van die dag. We beseften ons dat de dag waarschijnlijk heel snel voorbij zou zijn, dus leek het ons fijn om zoveel mogelijk vast te leggen zodat we ook later nog konden nagenieten. We hadden een super fotograaf (Anouk Wubs en Nathania Photography als 2nd shooter) en een hele toffe videograaf (Lux Pictures) die de dag met foto's en film voor ons hebben vastgelegd. De kwaliteit van beiden is fantastisch en we zijn ook nu nog heel blij dat we hier in geïnvesteerd hebben.

Favoriete liedje & waarom?
Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee
Dit was al ons nummer vóórdat het de zomerhit van 2017 werd. Iedereen was erg benieuwd naar Giel zijn dansmoves tijdens een eventuele openingsdans, omdat niemand echt verwachtte dat hij soepele heupjes zou hebben. Met wat hulp van een Mexicaans huisgenootje van Sarah-Joy hebben we toch een zeer sexy openingsdans neer kunnen zetten op dit nummer!

Hoe heb je je trouwjurk gevonden?
Sarah-Joy: Ik kon de perfecte trouwjurk niet vinden, dus heb ik gekozen uit wat ontwerpen van mijn nicht, die een mode-opleiding heeft gedaan, zelf stof uitgezocht in een stoffenwinkel voor bruidsjurken, zodat mijn moeder samen met een vriendin van haar mijn droomjurk in elkaar kon zetten. Ik ben superblij met het resultaat, niet alleen omdat de jurk heel mooi is, maar ook omdat hij heel persoonlijk is. De jurk is precies wat ik wilde en ik weet dat de jurk met liefde gemaakt is.

real wedding 

real wedding

real wedding

real wedding

Favoriete quote & waarom?
Uhmm wij doen niet echt aan quotes. We hebben wel een trouwtekst, namelijk:
Jeremia 29:11 Mijn plan met jullie staat vast - spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.
Dit vinden wij een mooie hoopvolle tekst en we zien uit naar onze toekomst samen.
real wedding

Wat houdt jullie sterk wanneer het even lastig is je relatie?
In onze relatie is openheid en eerlijkheid heel belangrijk en we merken dat we daarmee heel ver komen. We zeggen alles wat we denken, dat zijn veel complimentjes maar ook als we ergens niet tevreden over zijn kunnen we daar goed over praten. We hebben nog nooit geheimen voor elkaar gehad (op de vrijgezellenfeestjes en verrassingen voor elkaar na). Op deze manier weten we altijd wat er in de ander omgaat en wat we dan voor die ander kunnen doen. Ook hebben we geleerd om samen en voor elkaar te bidden, dit geeft ook veel rust op momenten dat het even niet zo lekker gaat.
real wedding

Locatie: Vogelpark Winsum
Fotograaf: Anouk Wubs
Trouwjurk: Zelf gemaakt door moeder en vriendinnen (Erna en Jikky)
Trouwpak: Hugo Boss
Trouwringen: Juwelier Hazekamp Groningen 
Bruidstaart: Bakkerij Kloosterhof 
Ontwerp kaart: Julia Meuleman
Ontwerp logo: Nelleke tekent

'

'

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,8 / 5 gebaseerd op 34 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN