Real wedding Jacob en Anne

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 9 september 2015

real wedding

 

Trouwdatum: 26 juni 2015
Fotograaf: Wit Photography
Trouwlocatie: Het oude stadhuisje van Ameide Trouwjurk: Laura Dols Antieke Trouwjurken
Trouwpak: Suit Supply  Trouwringen: Zelf gemaakt
Bloemen: Puur Bloem en Binnen Bruidstaart: Tammy's Taarten
   

De trouwjurk: Het is een jurk van rond 1930 die helemaal bestaat uit kant, met een losse onderjurk. Omdat de jurk zo oud is was hij wel erg gesloten en is hij nog wel vermaakt. Er is een mooie halslijn in gemaakt, de onderjurk kreeg een sweetheart vorm en de rug een mooie opening.

trouwjurk

 

Het bruidsboeket: Het is precies zo geworden als gehoopt. De uitstraling van een veldboeket, maar dan net iets sjieker met mooie grote pioenrozen en veel kleur. Jacobs Corsage paste er mooi bij, en ik had ook lief haarkransje. Aan het boeket zat subtiel een klein fototje van mij als klein meisje met mijn vader. Omdat hij een paar jaar geleden overleden is was het fijn om dat deze dag bij me te dragen.

 

Trouwringen: Wat is er nou leuker als je goudsmid bent dat je zelf je trouwringen kan maken? Jacobs ring is aan de binnenkant roodgoud, en aan de buitenkant geelgoud en een smalle witgouden rand, mijn ring is andersom, dus buiten roodgoud en binnenin geelgoud. Bovenop in een bolle zetting zit een natuurkleur roze saffier met roodgoud bolletjes er om heen. Mocht ik geen zin hebben in de steen kan ik er een smallere ring uitschuiven. 2 in 1 dus eigenlijk.

DSC_1121_805756.jpg

 

Thema: Vintage, mint en coral kwam veel terug. Veel van de gasten hadden zelfs iets in die kleuren aan. Onze outfits had al de vintage uitstraling, en daarnaast het volkswagenbusje, oude koffers, bloemetjes servies, houten appelkistjes, oude trouwfotos van ouders en opas en omas, en alle andere oude spulletjes maakte het hele plaatje compleet.

Eigenlijk is onbewust “film”ook een thema geworden. Wij houden erg van films, onze eerst date was naar de bioscoop, de muziek in het stadhuis was o.a. van Forrest Gump, de ambtenaar vergeleek het leven met een script, de photoboothprops en de verrassing van de ceremoniemeesters hadden ook te maken met films.

 

DIY: De voorpret was geweldig en daarnaast is het leuk dat je echt iets bijzonders hebt als je het zelf maakt, dus we hebben veel zelf gedaan. De save the date kaartjes en uitnodigingen hebben we zelf ontworpen en gemaakt. Het gastenboek bestond uit foto's van onze loveshoot met kleine envelopjes waar mensen hun naam in konden doen. De foto's van de photobooth zijn daar achteraf ook in gedaan. We hadden een candy bar als bedankje. Naast de trouwringen heb ik jacobs manchetknopen gemaakt, mijn armband was een oude vermaakte filigrainbroche, en de corsages waren van vilt en metaal met onze initialen er in. Bijna alle decoratie waren ook DIY: pompom- en fotoslingers, kaarsen in oude theekopjes, welkomsborden, taartvorkjes met de datum er in, photoboothprops in filmthema,  ga zo nog even door...

save the date kaart

  

De ontmoeting: 

Bijna 12,5 jaar geleden kwamen we bij elkaar in de klas op de middelbare school. Ik baalde omdat er iets niet door zou gaan op de zaterdagavond, en dat vond Jacob het moment om me mee te vragen naar de film. We zijn toen naar Catch me if you can geweest in een bioscoop die ondertussen niet meer bestaat in Gouda. Een erg leuke avond die we afsloten met een kus. Al snel werd er gevraagd of we dan echt verkering hadden zoals dat toen nog ging. We waren gek op elkaar en dat is nooit meer over gegaan.

 

Het huwelijksaanzoek:

Op kampeervakantie in “ons surfdorpje” Carcans Plage in Frankrijk met wat vrienden. Jacob had stiekem mijn vriendinnen Iris en Wietske van de goudsmidopleiding gevraagd een ring te maken. Hij vond dat het ook leuk was een avond samen er op uit te gaan zonder de rest, dus op naar het strand; zonsondergang met een ijsje in de hand. Hij vroeg of ik mijn ogen dicht wilde doen, wat ik (met enige angst voor een plens water) deed, en toen de vraag : “Anne, wil je voor altijd bij mij blijven”. Daar zat hij op z'n knie met een prachtige ring. Ik moest huilen en heb natuurlijk dolgelukkig “ja”gezegd. Eenmaal terug bij de tenten wachtte nog een verrassing; hij had de vrienden ingelicht, die op ons wachtten met sterretjes, toeters en muziek. Wat een fantastische avond was het.

                                                                                                                                                                                                

 

De mooiste momenten van de trouwdag: 

 

Zo gek dat je het opeens weer spannend vindt om elkaar te zien. Het moment dat Jacob aan belde en ik de trap af liep en de deur open deed was zo mooi. We stonden allebei met tranen in onze ogen.

Daarna gingen we op pad in het volkswagenbusje. Het was super leuk dat we geen chauffeur hadden maar zelf reden. Dit waren momenten dat we dus echt fijn met z'n tweetjes waren. We hadden onze favoriete muziek aan staan en genoten echt van de rit en het geklets en het samen zijn.

trouwvervoer

De aankomst bij de daggasten en het stadhuis was erg leuk. Al die mensen die daar speciaal voor ons stonden. Wat een mooie ceremonie! Trouwambtenaar Esther Pasman wist het precies goed te doen. We voelden ons enorm op ons gemak, het ging echt over ons, de gasten hadden het naar hun zin, we hebben gelachen en gehuild. 

Als verrassing had Jacob na de ceremonie  twee witte duiven geregeld die we samen hebben losgelaten. Erg mooi! En via het internationale project “postcrossing” had ik heel veel postkaarten ontvangen met daarop “Ik hou van jou” in alle talen, van Russisch tot Chinees, je kon het zo gek niet bedenken. Totaal waren de kaarten 387 dagen onderweg geweest en hadden 107396 km afgelegd. Deze heb ik smiddags in de tuin aan Jacob gegeven.

witte duiven trouwen

We hadden erg geluk met het weer. Het Arsenaal heeft namelijk een mooie stadstuin die helemaal versierd werd met onze diy spullen, waar we de taart hebben aangesneden en in een relaxte sfeer heerlijk buiten hebben kunnen eten.

Savonds was er een feest met veel vrienden en familie, een DJ, een photobooth en hilarische filmpjes. Aan het eind stond iedereen om ons heen en hebben we gedanst op Stand by me van John Lennon. We werden toen uitgezwaaid en zijn naar huis gegaan, waar we niet eens konden slapen en nog heel lang hebben zitten nagenieten. Wat een topdag!

                                                                    

 bruidspaar bruidstaartbruilofttrouwringen bruidspaarbruidspaarlunch bruilofttrouwpakbruiloftdiybruidspaartrouwentrouwkaartbruidspaar getrouwdreal wedding

 

 

 

 

Wil jij ook deelnemen aan de real wedding? Stuur dan een mailtje naar Merel@jesbv.nl

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,8 / 5 gebaseerd op 18 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN