Real Wedding Marco en Renee

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 20 oktober 2016

Real wedding

Trouwdatum: 10 augustus 2015

Trouwlocatie: Welgevonden Game Reserve te Zuid-Afrika

Trouwpak: Suitsupply & Le Michel Bruidsmode 

Trouwjurk: Le Michel Bruidsmode

Fotograaf: Ben Viljoen, Zuid-Afrika

Videograaf: Arjan Visscher - Zuid Afrika 

Trouwringen: Jan vd Bragt 

Naamkaarthouders: Suiker en zo 

Weddingplanner: Wedding Planner: Fundisa Weddings, Yolanda Carton

 

Gevraagd in de kou, trouwen in de zon

7 maart 2013

Verloofd in ijzige kou van IJsland. Iets met ‘n prive-rondreis, huskytocht, kaarsjes, hartjes van steen en champagne. En niet te vergeten, de man van mijn dromen op zijn knieen tegen een sprookjesachtige achtergrond met zeehondjes in de rivier achter ons…

 

Zuid-Afrika

6 augustus 2015 stapt iedereen in het vliegtuig met onze trouwmagazines op weg naar Zuid-Afrika. Een koffer vol DIY’s voor onze bushwedding en trouwkleding als handbagage. Vlinders in onze buik, trouwen in het mooiste land van de wereld met de mooiste persoon op aarde.


Na onze gezamenlijke dagen in Pretoria, waar ons trouwgezelschap kennis maakte het ‘echte’ Afrika in Soweto en het Apartheidsmuseum, zetten we op 8 augustus over de dust roads koers naar de Welgevonden Game Reserve. Safari’s wisselden zich af met vrijgezellenavonden deel 2, feestmaaltijden en zenuwen voor de grote dag.

 

De trouwdag 

10 augustus 2015, onze dag!! 5 jaar samen en 2 jaar lang toegeleefd naar dit moment. Deze dag, die we samen delen en beleven met onze familie en beste vrienden. This is Africa, dus vroeg uit de veren voor een morning game drive, waar we in het wild konden genieten van leeuwen, een hyena, neushoorns, giraffen, zebra’s, gnoe’s en allerlei soorten bokachtige. Na een gezamenlijk feestontbijt met uitzicht op de Afrikaanse bush is het tijd om ons om te toveren in een bruid en bruidegom. Marco neemt plaats aan het zwembad en geniet nog van een Afrikaanse biertje waarna hij, met hulp van zijn ouders, in zijn trouwpak gehesen wordt. Renée krijgt hulp van vriendinnen en getuigen Amy en Anouk, die zorgen voor het bruidskapsel en make-up. Ondertussen doet ons 1-jarige bruidsmeisje nog een schoonheidsslaapje, zodat we samen onze jurk aan kunnen doen.  

Familie en vrienden verzamelen zich op het Afrikaanse dek, waar de lunch staat te wachten, voor het WOW-moment. Niemand krijgt een hap door zijn keel en Marco staat zenuwachtig te wiebelen. Binnen enkele minuten zullen we elkaar voor eerst ontmoeten.

'Ik ren voor mijn gevoel naar  mijn toekomstige man - Renée' 

De Afrikaanse bush is hoorbaar, gefluister van de gasten en een tegenstribbelend bruidsmeisje. Marco staat met zijn rug naar de deuropening toe, een laatste check van de ranger. Ons oogverblindende bruidsmeisje gaat me voor, terwijl ik om het hoekje mee geniet. Zijn blik in zijn ogen bij het zien van Noe bezorgt mij kippenvel en prikkende ogen… Ik ren voor mijn gevoel naar mijn toekomstige man. Ik schiet vol, tranen prikken in zijn ogen en ik hoor op de achtergrond ‘aaah’ geluiden. Een moment, waarin de hele wereld niet lijkt te bestaan, die abrupt wordt verbroken door mijn eigen 'tissues?' vraag.

En dan worden we weer gescheiden van elkaar, Marco stapt in de auto met de gasten, de fotograaf en videograaf op weg naar de trouwlocatie en ik? Ik doe mij nog even te goed aan lunch, die nauwelijks aangeraakt is. Eindelijk mag ik een gesloten jeep in op weg naar de trouwlocatie en dan… zonnestralen, geluk stralen en dé olifant! Ons teken van onze liefde voor elkaar, groots en kolossaal.

Op de trouwlocatie heerst een ontspannen sfeer, terwijl de rangers en het lodgepersoneel rondrennen om alles perfect te maken. Uitwerpselen van brutale dieren worden nog snel weggeveegd, stoelen worden neergezet en de kaarsjes aangestoken. Achter mijn rug zie ik de bruidstaart arriveren, maar ik kan alleen maar naar mijn man kijken. Hoe hij samen met zijn moeder naar voren loopt. Vervolgens geeft mijn vader mij weg en opa bezorgt ons de ringen aan een bot en herinnert ons even aan onze hond thuis.

Na de bushceremonie verrast de trouwambtenaar ons met een soort zandceremonie. Anouk en Amy zetten de laatste duimafdruk op onze trouwaankondiging en dan is het tijd voor de Zuid-Afrikaanse bruidstaart en champagne.

Terwijl onze gasten in de jeeps teruggaan op een mini-safari naar de lodge, is het tijd voor een fotoshoot in het natuurreservaat. Nieuwsgierige gnoe’s poseren nog even voor de foto, voordat we teruggaan naar lodge, waar we horen dat de hoofdranger vertrokken is voor de geboorte van zijn dochter. Onze trouwdag is haar geboortedag, we toosten op deze heugelijke gelegenheden!

Na een fotoshoot met de genodigde gasten en ongenodigde neushoorns is het tijd om aan te schuiven aan de adembenemende bruidstafel. Een vijfgangen-diner wordt geserveerd, waar we tussen iedere gang worden getrakteerd op mooie woorden van onze familie en vrienden! Een avond met een lach & traan en meer dan overheerlijk eten en drinken…

Een dag vol hoogtepunten, verrassingen, emoties en onvergetelijke herinneringen.

 

Real weddingReal weddingReal weddingReal wedding

Real weddingReal wedding

Real weddingReal wedding

 - Marco & Renée - 

Real wedding

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,6 / 5 gebaseerd op 30 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN