Real wedding Monica en Louis

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 18 november 2013

In deze real wedding vertellen Monica en Louis hun verhaal. Zij trouwen op 17 mei in Ede. 

real wedding

 

De trouw- en feestlocatie: Wij zijn getrouwd in Huis Kernhem in Ede. Ons diner en feest hebben plaatsgevonden in Restaurant De Dennen in Renswoude.

De trouwfotograaf: Onze trouwfotograaf was Amanda Drost van Passion Photography uit Ede. De foto’s zijn deels gemaakt bij Huis Kernhem in Ede en deels in de Enka fabriek in Ede. 

De trouwjurk en het trouwpak: Ik heb mijn trouwjurk gekocht bij Marianne’s bruidsmode in Ede. Louis heeft zijn trouwpak gekocht bij Suit Supply Zwolle.

De trowuringen: Wij hebben onze trouwringen uitgezocht bij Juwelier Ter Maaten.

Het bruidsboeket: Mijn prachtige bruidsboeket bestond uit licht roze pioenrozen en witte rozen, afgewerkt met o.a. eucalyptus blad. De stelen waren op verzoek van Monica afgewerkt met kant en om de roze thema kleur terug te laten komen zat daar ook roze lint omheen. In het boeket werd een broche van mijn helaas veel te vroeg overleden oma verwerkt. Een heel mooi en persoonlijk accent. Het bruidsboeket werd gemaakt door Happy Chic uit Veenendaal. Zij heeft voor ons het bruidsboeket, de bruidegomscorsage (een grote pioenroos afgewerkt met groen), de overige corsages en de bloemen voor in de feestzaal gemaakt. 

Het thema: Wij hadden als thema a touch of pink. 

DIY: Omdat we onze bruiloft een persoonlijke tint wilden geven en Monica het super leuk vond zoveel mogelijk zelf te doen voor de bruiloft, hebben we een aantal dingen zelf gemaakt. Monica heeft in trouwbladen en internet allemaal ideeën opgedaan en zo hebben we ons ringendoosje, gastenboek, de brievenbus voor de enveloppen en de decoratie voor de tafels in Restaurant de Dennen zelf gemaakt.

Het ringendoosje was een hart vormig doosje van Riverdale waarin Monica een kussentje deed waar de ringen met roze lint in konden. Hiervoor gebruikte Monica hetzelfde roze lint wat ook in het bruidsboeket en de overige decoratie verwerkt was.

Het gastenboek was een groot canvas doek waar we zelf een schildering op hebben gemaakt van een groot hart met daaronder een bruidspaar. In en om het hart konden onze gasten met witte stiften hun wens voor ons schrijven.

De brievenbus kocht Monica via marktplaats. Dit was een zilverkleurige brievenbus, die zij wit geverfd heeft en daarna schreef zij daar met de hand dmv een zelf gemaakt sjabloon ‘Mr & Mrs Meijer’ op.

Als decoratie op de tafels gebruikten we lege Canei flessen en de lege potjes van de babyvoeding. Daar omheen wikkelden we bindtouw, wat we vast hebben gemaakt met spray lijm, en dat hebben we afgewerkt met roze kanten lint en hetzelfde roze lint wat in het bruidsboeket, het ringendoosje en de overige decoratie werd gebruikt. In de flessen stonden witte rozen met eucalyptus blad (ook door de bloemiste van Happy-Chic) gemaakt. En in de kleine potjes stond een waxinelichtje en in een aantal stonden pennen.

Op de tafels lagen boekjes waarin elke gast gevraagd werd iets te schrijven voor ons. Dat kon een gouden tip voor een lang, gelukkig huwelijk zijn, maar ook een mooie, grappige, gekke herinnering aan ons. Alles wat de gasten aan ons kwijt wilden dus.

Ook de bedankjes maakten we zelf. Monica kocht witte cadeaudoosjes (Wibra) en pepermunt. En bij de Action kocht zij setjes van menukaartjes en tafelkaartjes. De tafelkaartjes deden dienst als kaartjes voor aan de doosjes. Monica maakte zelf een logo welke op etiketten zijn geprint. Deze logo’s werden aan de binnenkant van de kaartjes geplakt en met het inmiddels bekende roze lint aan de doosjes vastgemaakt. Pepermuntjes in de doosjes en zo hadden we een relatief zeer betaalbaar en toch ontzettend leuk bedankje voor al onze gasten.

De menukaarten voor het diner met onze dag gasten maakte ik ook zelf. De menukaarten kocht ik samen met de tafelkaartjes bij Action. Op de pc maakte ik menukaartjes die hebben geprint en dan weer in de roze menukaarten konden doen. Deze maakten we ook weer vast met het bekende roze lint.

In plaats van lintjes aan de antennes van de trouwauto en volgauto’s kozen wij voor pioenrozen. Ik kocht bosjes kunst pioenrozen en heb deze stuk voor stuk los geknipt. Op elke volgauto zat aan beide buitenspiegels een witte pioenroos. Op de trouwauto zat aan de antenne een roze pioenroos en aan beide buitenspiegels een witte pioenroos. 

Het budget: Ons budget (exclusief onze kleding) was € 4.000,- en incl. onze kleding circa
€ 7.000,- En geloof het of niet, maar het is ons gelukt binnen dat budget te blijven. Vooral doordat we alles zelf hebben opgezocht en geregeld, veel prijzen hebben vergeleken en ook dingen zelf hebben gemaakt.  (Daarnaast ook doordat we een aantal dingen cadeau kregen van vrienden en kennissen, zoals onze dj en de band en onze trouwauto

De openingsdans: Ook onze openingsdans maakten we zelf. Nadat we via youtube veel filmpjes hadden bekeken hebben we eerst zelf de nummers gekozen die wij graag in onze dans wilden verwerken. We kozen voor een aantal nummers die bij ons passen of echt bij onze jeugd konden horen. De voorbereiding was al super leuk. We hebben een aantal keer ’s avonds gewoon lekker in ons eigen huis geoefend en samen de hele dans in elkaar gezet. Op ons feest waren we allebei best even zenuwachtig, maar het was zo ontzettend leuk om dit samen te doen. Niemand wist het en niemand verwachte het ook. De reacties waren echt ontzettend leuk. Iedereen vond het erg leuk en origineel. Ook al komt het nu steeds vaker voor dat bruidsparen een ‘andere’ openingsdans doen, blijf het leuk om je gasten op deze manier te verrassen en je feest te starten. 

De otmoeting: Onze liefde begon als een vakantieliefde. Monica ging met haar ouders en broertje op vakantie op een camping in Heerde (dichtbij Zwolle). Op diezelfde camping deed Louis vakantiewerk. Het eerste jaar (1997) hebben we elkaar wel gezien, maar niet gesproken. Het tweede vakantiejaar (1998) sloeg de vonk over. Wat begon als een vakantieliefde, waarbij we beiden dachten dat het daar bij zou blijven, groeide uit tot een ‘lange’ afstand relatie. Monica woonde in Renswoude en Louis in Wezep. Monica was toen 17 en Louis 18. We zagen elkaar alleen in de weekenden en vakanties omdat we beiden nog op school zaten. In 2005 gingen we samen wonen. Inmiddels zijn wij trotse ouders van onze zoons Noah (3 jaar) en Levi (1 jaar). Zij waren dus allebei ook op onze trouwdag aanwezig en Noah kwam dan ook trots onze ringen brengen. Hij vertelde iedereen al weken dat hij ging trouwen met papa, mama en Levi.

Het aanzoek: Het was 10 maart 2012, ik was ongeveer 3 maanden zwanger van Levi. Toen ik thuis kwam stond er een grote bos met lange lichtroze en witte rozen op tafel en daarnaast stond Noah ook op tafel en Louis daar weer naast. Louis zei tegen Noah dat hij zijn vest maar eens open moest doen. Na wat hulp van papa kon ik op Noah’s shirt de volgende tekst lezen: Mama, wil je met papa trouwen? Natuurlijk was mijn antwoord een volmondige JA!

Gouden tips voor andere aanstaande bruidsparen: Een onvergetelijke, mooie trouwdag hoeft echt niet perse de hoofdprijs te kosten. Als je bereid bent en tijd hebt om zelf veel dingen uit te zoeken via internet, tijdschriften en navraag te doen via andere bruidsparen / bekenden / vrienden, etc. kom je soms dingen tegen waar je anders niet aan had gedacht. Zo hebben wij enorm veel kosten kunnen besparen en toch een onvergetelijk mooie trouwdag gehad. Persoonlijk vond ik het super leuk om zelf veel dingen voor onze trouwdag te maken. Onze trouwdag kreeg zo echt onze persoonlijke stempel mee en dat werd ook door onze gasten opgemerkt

trouwvervoerbloem trouwvervoercorsage trouwvervoerhier komt de bruidzoon bruidspaarnepsnor bruiloftbruidspaar parkbride en groomLovebruidsboeketfoto bruilofttrouwpakLove bruiloftbrievenbus bruiloftbruidsboeket bruidtrouwringenbedankjestrouwfotogastenboekbruidspaar

 

Wil jij ook jullie verhaal vertellen? Dat kan! Geef je dan hier op. 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,9 / 5 gebaseerd op 9 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN