Real wedding Nicky en Rianne

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 21 oktober 2013

In deze real wedding vertellen Nicky en Rianne hun verhaal. Zij trouwden op 14 september in Duiven.

Real wedding

De trouw- en feestlocatie: Zowel onze ceremonie als ons feest was in hotel van der Valk in Duiven.

De trouwfotograaf: Onze trouwfoto's zijn gemaakt voor Miranda Kamphuis. De foto's zijn gemaakt in en bij het hotel.

De trouwjurk en het trouwpak: De trouwjurk is gekocht bij Assepoester in Arnhem. Nicky zijn pak is gekocht bij ROKA in Enschede.

De trouwringen: De trouwringen zijn gekocht bij Paul van Zeeland uit Velp.

De bruidstaart: De bruidstaart is gemaakt voor een goede vriendin van ons: Sylvana van Zeijderveld.

Overige bedrijven die ons geholpen hebben: Wij hebben een filmploeg ingehuurd (Royal Rushes) die ons de hele dag heeft gevolgd en 's avonds hebben we deze film gelijk kunnen laten zien aan alle gasten. 3 koetsen om van ons huis naar het hotel te rijden, 1 voor ons en 2 volgkoetsen voor onze ouders en getuigen. Een fotohokje i.p.v. een gastenboek. Wij hadden geen weddingplanner maar onze ceremoniemeester (Sandra) kan zeker die titel krijgen. 

DIY: Wij hadden zelfgemaakte goodiebags om de daggasten mee welkom te heten, het rokje van ons dochtertje is zelf gemaakt en de bedankjes ook.

Het budget: Uiteindelijk zijn we uitgekomen op 25.000,- aan uitgaven. 

De ontmoeting: Wij leerden elkaar kennen in een discotheek, de Lexion in Westzaan en hier was het liefde op het eerste gezicht. Na telefonisch contact hebben we de week erna een lunchafspraak gemaakt in Breukelen. Hier omdat dit voor ons allebei zo ongeveer op de helft was. (Nick woonde in Duiven-Gelderland en Rianne in Assendelft-Noord-Holland). Na heel wat keren heen en weer rijden (vooral Nick) besloten we om na 4 maanden na onze ontmoeting samen te gaan wonen in Arnhem. 

Hoe ging het aanzoek: Wij gingen met z'n drietjes (ons dochtertje Sylvie was er ook bij) een weekend naar Parijs. Precies onder de Eiffeltoren ging Nick op zijn knieën! Wow! 

De bruiloft:

Na een nacht apart van elkaar geslapen te hebben en nee, dat viel niet mee, begon eindelijk ONZE dag!

Waar we er vanuit waren gegaan dat we zouden stikken van de zenuwen was dit juist totaal het tegenovergestelde. Omdat onze beste vrienden en ouders de dag en avond voor onze bruiloft al geholpen hadden met alles klaar te zetten, de boel te versieren en de stemming erin te krijgen (absoluut gelukt) verliep alles volgens plan. Om 08:00uur kwam Christel om het bruidskapsel vast in de krul te zetten en niet veel later kwamen ook Diana (visagiste) en Miranda (fotograaf) aanzetten. Zo rond 10:00uur zou de filmploeg binnen komen om Nick te filmen met het klaarmaken voor deze mooie dag. Toen ook de koetsen gearriveerd waren konden Nick en Sylvie instappen en vertrekken naar ons huis om daar de bruid (die nu aan het aankleden was, de filmploeg alles aan het vastleggen was en de finishing touch aan make-up en haar aangebracht werd) op te halen. Nooit gedacht dat deze 5 minuten durende rit zooooo lang kon duren. Eindelijk was het tijd om elkaar te gaan zien! Ook de trapscene werd gefilmd en WOW!! Wat mooi! De bruid in een super stoere ivoorkleurige korte jurk met veel tule en de bruidegom in een prachtig ijsblauw (a.k.a. Wesley Sneijder) pak! Nu mochten we met zijn drietjes naar de koets lopen waar heel veel buurtgenoten, vrienden en familie buiten op ons stonden te wachten om ons te bewonderen, heel erg leuk en bijzonder! 

De koetsrit was ook erg mooi. Prachtige paarden en ook de bloemen op de koets waren bijpassend aan het bruidsboeket. Het weer wat voorspeld was beloofde niet veel goeds maar precies op de momenten dat wij buiten waren en in de koets zaten was het droog en kwam er zelfs heel af en toe een zuinig zonnetje tevoorschijn. De aankomst bij het hotel was geweldig! Zo mooi om opgewacht te worden door alle lieve familieleden en vrienden! 

Eenmaal iedereen binnen hebben wij met z'n allen een kop koffie gedronken om vervolgens allemaal naar boven richting ceremoniezaal te gaan. Wat was alles mooi versierd! Alles in de kleuren van het bruidsboeket, aan elk detail gedacht. Nadat de gasten en trouwambtenaar met Nick naar binnen waren gelopen was het tijd voor Rianne om met haar vader binnen te komen om daar vervolgens te worden weggegeven. Sylvie en Charlaine (de bruidsmeisjes) liepen alvast vooruit om rozenblaadjes te strooien, dit duurde Sylvie te lang en besloot in een keer het mandje om te kiepen. Schattig om te zien. Na een bezoek van de trouwambtenaar bij ons thuis had zij tijdens de ceremonie een leuk verhaal over ons te vertellen. Niet langdradig, niet saai, gewoon hartstikke leuk! 

Na de plechtigheden en het officiële gedeelte mochten wij dan eindelijk "JA" zeggen en onze mooie ringen bij elkaar omdoen. Nu was het tijd om naar buiten te gaan en hier werden wij onthaald met een heleboel bellen en applaus! Na een aantal foto's met iedereen was het tijd voor champagne en taart!  

De receptie vond plaats in de hotelbar van het hotel en hier werden hapjes en drankjes geserveerd. Na alle felicitaties zijn wij met de fotografe naar boven gegaan om wat mooie foto's te maken in onze bruidssuite, het balkon bovenin het hotel en zelfs op de gang, in de lift en in de lobby. Ook de videograaf heeft dit alles vastgelegd en mede door deze leuke momenten kwamen er een hoop leuke shots voor onze film bij. 

Nu was het alweer tijd voor het diner. Wij gingen eten met een klein groepje en dit was heerlijk en gezellig. Iedereen zat heerlijk te smikkelen en na te praten over wat er vandaag al allemaal was gebeurd. Wat zijn we toch vreselijk verwend door iedereen van het personeel. Met een veel te volle buik was het na het diner alweer tijd om ons klaar te maken voor de feestavond. Haar, make-up en kleding. Tandenpoetsen, geurtje op en gaan! In de feestzaal waren de meeste gasten al aanwezig. Een enorme rij met mensen die ons wilden feliciteren, cadeautjes en enveloppen wilden geven. Buiten de feestzaal stond een fotohokje waar iedereen met of zonder accessoires op de foto kon om deze vervolgens in het gastenboek te plakken. Erg leuk! De band, New Leaf, was al rustig begonnen met spelen en dit klonk fantastisch! 

Toen iedereen echt binnen was en een plekje had gevonden was het tijd om onze film te vertonen! Wat waren we benieuwd. De film is werkelijk geweldig! Zo mooi dat alle momenten van de dag zo prachtig te zien zijn. Nu konden ook de avondgasten zien hoe wij onze dag beleefd hebben en kunnen wij zelf deze dag nog heel vaak opnieuw meemaken. Wij hebben dan ook ontzettend veel leuke reacties gekregen op onze film, zelf mensen die ons niet kennen hebben een traantje gelaten, goed teken of niet?! 

Na een openingsnummer ging niet alleen de band maar ook alle gasten los! Er werd gedanst, gezongen, gepraat. Hapjes en drankjes kwamen voorbij en vooral door ons werd er genoten. Tussendoor werd er nog een levensverhaal verteld over de bruid en uiteindelijk ons samenzijn en het dansen ging weer verder. Nu ook de polonaise en zelfs het hakken ging iedereen goed af! Het einde van de avond kwam jammer genoeg al in zicht dus werden bruid en bruidegom nog even opgetild, in een kring gezet en ging het laatste nummer alweer van start. 

Zo'n dag en avond gaat natuurlijk altijd veel te snel voorbij maar juist daarom is het een dag waar je nog heel vaak aan gaat terugdenken. 

Nu was iedereen wel toe aan een vette hap en dus werden er zakjes friet uitgedeeld. Aan alle tevreden gezichten te zien, heeft iedereen een geslaagde dag/avond achter de rug. 

Na 2(!) karren vol met cadeautjes en enveloppen te hebben geladen werden wij door het personeel naar onze kamer gebracht. Wat was het een topdag geweest en wat waren we nu moe! Snel slapen want de volgende morgen zouden we verwend worden met een heerlijk uitgebreid ontbijt op bed! Hier was inderdaad niets aan gelogen, een heel weeshuis had mee kunnen eten. Omdat veel van onze gasten ook in het hotel bleven slapen hadden we om 10:00uur afgesproken in het restaurant om nog even gezellig na te praten. Super leuk om dit zo af te kunnen sluiten. 

Nu was het dan toch echt tijd om naar huis te gaan, cadeautjes uitpakken, kaartjes lezen en natuurlijk nog een keer of 20 onze film bekijken. 

 

WIJ ZIJN DOLGELUKKIG! 

 bruilofttrouwdagFotoshoot bruilofttrouwen in duiventrouwen in van der Valkbruidstaarttrouwringengoodybag trouwdagbedankjes

 

 

Wil jij ook deelnemen aan de Real wedding? Geef je hier op! 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

0 / 5 gebaseerd op 0 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN