Real wedding Hanneke en Jan

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 3 mei 2016

Hanneke en Jan waren beiden al een keer getrouwd geweest en lange tijd hoefden ze dan ook niet zo nodig nog een keer te trouwen. Tot ze 12,5 jaar samen waren en het tijd was voor een feestje. Dat feestje werd een prachtige bruiloft. Want zoals één van de dochters zei: 'Het is dan wel voor jullie allebei het tweede huwelijk , maar het is wel jullie eerste huwelijk samen'.

  real wedding

Trouwdatum: 23 oktober 2015

Fotograaf: Tessa Witvoet van ASA foto & video
Trouwlocatie: Landgoed Lemferdinge Trouwjurk: Rinsema Fashion
Trouwpak: Schomaker Trouwringen: Stijnis Juweliers
Muziek: Soundmasters Trouwkaart: Kaartje2go
   

 trouwvervoertrouwlocatie

 

Wel of niet voor een tweede keer trouwen?

We zijn beiden gescheiden en hebben elkaar leren kennen tijdens de opleiding HBO P&A. In 2004
hebben we een huis gekocht en, na het een en ander te hebben verbouwd, zijn we daar samen met
onze 4 dochters gaan wonen. Lange tijd had opnieuw trouwen voor ons geen toegevoegde waarde, we hadden immers alles ‘goed geregeld’ zoals dat heet. Af en toe hebben we wel eens aan trouwen gedacht maar door
diverse omstandigheden was het dan telkens niet het geschikte moment. Totdat we in het voorjaar van 2015 op vakantie waren in Tanzania en ons realiseerden dat we dit jaar 12,5 jaar samen zouden zijn. Tijd voor een feestje; dat was meteen duidelijk. Maar wat voor feest en wie nodigen we dan uit? Toen groeide het idee om te gaan trouwen en naarmate we daar meer over spraken en over de inhoud nadachten, werden we steeds enthousiaster. Op de een of andere manier was dit het goede moment en zo voelde en voelt het nu ook voor ons: getrouwd zijn is voor ons de bekende ‘kers op de taart’. Onze kinderen en familie reageerden verrast omdat niemand het nog had verwacht maar iedereen vond het meteen super leuk.

 bruidspaarbruiloftja-woord

 

Mooiste momenten

Eigenlijk was de gehele dag één mooi moment. Vanaf het moment van terugkomen van de kapper en
zien dat de kinderen de rode loper hadden uitgelegd, het ja-woord, de inzegening, de blikken die je 
tijdens de dag met de kinderen wisselt, de lieve woorden en wensen van iedereen tot en met de 
laatste dans omringd door kinderen, familie en vrienden. Maar het allermooiste moment was toch 
het moment waarop je beseft nu zijn we ‘echt’ man en vrouw.

tweede huwelijk

 

Ons feest

In eerste instantie wilden we het klein houden door alleen onze familie en vrienden uit te nodigen. Maar naarmate we er meer mee bezig waren, beseften we dat we ons huwelijk toch wel graag wilden vieren met iedereen die ons dierbaar is en waar we een goede band mee hebben, zowel privé als ook in het werk. Eén van de kinderen wist het heel mooi te verwoorden: het is dan wel voor jullie allebei het tweede huwelijk , maar het is wel jullie eerste huwelijk samen. Uiteindelijk hebben we er dan ook voor gekozen om voor het wettelijk en kerkelijk huwelijk onze kinderen, de ouders, broer en zussen met hun gezinnen uit te nodigen en er ’s avonds een feest van te maken met verdere familie (sport)vrienden, collega’s, buren etc.

Na de huwelijksvoltrekking en de inzegening zijn we met onze families teruggereden naar landgoed Lemferdinge voor een toast. Hoewel we in eerste instantie een bruidsreportage niet nodig vonden (we trouwden immers voor de tweede keer), zijn we daar later op teruggekomen en zijn er ook bij landgoed Lemferdinge foto’s gemaakt. De herfstzon en de gekleurde bladeren vormden daarvoor een prachtig decor. Daarna hebben we heerlijk gegeten en konden we ons opmaken voor het feest en de avondgasten verwelkomen. Het feest was fantastisch; er werd gedanst door jong en oud die via de dj verzoeknummers konden aanvragen. Ook aan de rustzoekers was gedacht; in een andere ruimte was gelegenheid te zitten en een praatje te maken terwijl de muziek toch nog hoorbaar was. We vonden het hartverwarmend dat zoveel gasten vanuit alle hoeken van Nederland de moeite namen naar het noorden te komen om ons feest met ons te vieren. Het was voor ons de bevestiging dat, ook al trouw je voor de tweede keer, je er opnieuw een ‘echt’ feest van kunt en mag maken.

 trouwfeest

 

De volgende dag...

Na afloop van het feest werden we door de kinderen ‘ontvoerd’ naar een fantastisch mooie B&B in de binnenstad van Groningen, Picon Suite. Daar werden we ondanks het late uur erg hartelijk ontvangen met lekkere hapjes en champagne op onze kamer. Na een overheerlijk ontbijt zijn we de volgende morgen teruggereden naar huis waar onze kinderen hadden geslapen. Veel tijd om bij te praten was er niet, diezelfde dag nog vlogen we naar Lanzarote voor onze honeymoon.

getrouwd

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,5 / 5 gebaseerd op 13 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN