Ringkussen zelf maken 

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 8 januari 2015

Wil je graag een persoonlijk ringkussen? Dan kan je je ringkussen ook zelf maken. In deze DIY geven wij uitleg over hoe je je eigen ringkussen kunt maken.

ringkussen

 

Wat heb je nodig om zelf een ringkussen te maken?

  • Burlap (is burplap niet zo jouw ding? Dan kan je natuurlijk ook een andere stof gebruiken)
  • Lint
  • Lijmpistool
  • Schaar
  • Kussenvulling

In deze DIY wordt een stuk burlap gebruikt van 9 x 20 cm, maar je kan natuurlijk de grootte pakken die jij zelf wil!

 

Wat moet je doen om het ringkussen te maken?

Vouw het stuk burlap dubbel zodat je precies twee even grote stukken hebt. Als je het daarna weer terug vouwt weet je precies waar het midden zit. 

ringkussen maken

Knip de hoekjes schuin af en knip bij de lijn in het midden schuin in zodat er een driehoekje uit komt. Vouw daarna de randjes om en plak ze vast met het lijm pistool. Pas op dat je je vingers niet verbrand. Begin met de korte kant en houd het omgevouwen stuk burlap vast totdat de lijm koud is. Zo doe je dat aan elke kant.

ringkussen zelf maken 

Lijm nu de kanten aan elkaar vast die grenzen aan het midden van het stuk burlap. Dit doe je weer hetzelfde als het vastplakken van de omgevouwen randjes. 

Doe wat lijm bovenop het omgevouwen randje en plak de andere kant van het stuk burlap eraan vast. Hou het net zo lang vast totdat de lijm koud is geworden. Dit doe je aan allebei de kanten.
Nu krijg je al de vorm van een kussen.

Er is nu nog één kant open van het ringkussen. Vul het ringkussen met de vulling en plak de laatste kant van het ringkussen dicht. 

diy ringkussen

 

Maak van het lint een mooie strik en plak deze op het ringkussen. Maak aan het lint  een klein touwtje vast zodat je daar de ringen aan kan maken. Je heb nu je eigen ringkussen gemaakt!

Je kan het ringkussen maken in de kleuren en stof die bij jullie thema past of die jullie mooi vinden.

ringkussen diy

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,1 / 5 gebaseerd op 40 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN