Ruzie in de familie op je bruiloft

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 31 mei 2016

Je allerliefste dierbaren wil je natuurlijk allemaal uitnodigingen op de bruiloft. Maar wat doe je als er onderling spanningen of zelfs ruzies zijn?  Het komt in heel veel families voor en het is natuurlijk een lastig onderwerp. Je wilt niet het risico nemen dat het op je bruiloft uit de hand loopt, maar je wilt ook iedereen uitnodigen die je lief is.
 

Gescheiden ouders op je bruiloft

We zien het tegenwoordig helaas steeds vaker: gescheiden ouders. Een scheiding is natuurlijk voor beide partijen altijd super vervelend en gaat dan ook niet altijd op een fijne manier. Het kan zijn dat je ouders nog jaren na de scheiding wrok koesteren en je ze daarom ook niet tegelijk op je verjaardag uitgenodigd. Dan vier je het liever twee keer of bezoek je ze apart. Maar hoe moet dat dan met je bruiloft? Je wilt ten slotte allebei je ouders erbij hebben en je trouwt maar één keer. Het belangrijkste is om gewoon open en eerlijk over je gevoelens te zijn naar beide. Vertel dat je er mee zit en dat je wilt dat alles probleemloos verloopt op jouw bruiloft. Het is voor jouw ouders ook een heel bijzonder moment: hun zoon of dochter gaat trouwen! Dat gaan ze echt niet verpesten door naar tegen elkaar te doen op de bruiloft. Stel ze de vraag of ze nog wensen hebben, bijvoorbeeld met de tafelindeling, of dat jij het gewoon helemaal mag plannen zoals je zelf wilt. Het is jouw trouwdag en jij moet op nummer 1 komen, vraag daarom aan je ouders of ze jouw gevoelens boven hun eigen gevoelens willen plaatsen die dag en gewoon vriendelijk met elkaar om willen gaan. Daarna mogen ze elkaar weer negeren of minder lief vinden.

cake fight
 

Geen goede band met schoonfamilie

Je kiest ervoor om te trouwen met jouw liefde om de rest van je leven samen met hem/haar te zijn. Daar krijg je nog wel een cadeautje bij: je schoonfamilie. Deze kun je niet zelf uitkiezen en daarom is het ook niet altijd zeker of het klikt. Als dat niet het geval is kan dat veel spanningen opleveren op de bruiloft. Probeer ze te verrassen door ze op een bepaalde manier bij de bruiloft te betrekken. Vraag bijvoorbeeld aan je schoonmoeder of zij, naast je eigen moeder, jou wil helpen met aankleden. Ook al vinden jullie elkaar niet de leukste personen op de wereld, ze zal je aanbod zeker waarderen. Vind je het toch te spannend om dit op de dag zelf te doen? Probeer dan nog voor de bruiloft het ijs te breken. Jullie hoeven geen beste vrienden te worden, maar het is (vooral ook voor je partner) wel heel fijn als jullie elkaar in ieder geval waarderen en respecteren. Je partner kan hier zeker ook iets in betekenen. Hij houdt van jullie beide en kan waarschijnlijk haarfijn aan de ander uitleggen waarom. Op die manier hoef je zelf niet de discussie aan te gaan en voorkom je dat het nog verder uit de hand loopt.
 

Andere ruzies 

Er kunnen natuurlijk nog veel meer ruzies zijn. Wie weet is jouw vriendinnengroep wel totaal anders dan zijn vriendengroep, kun jij het absoluut niet vinden met je aanstaande zwager of spreken je ouders je oom en tante niet meer. Eigenlijk is het advies voor allemaal hetzelfde: ben er open en eerlijk over. Praat erover met je aanstaande, kijk of jullie er samen uit kunnen komen en of de ander eventueel kan bemiddelen indien van toepassing. Vraag ook aan de personen die in de ruzie zitten, of zij op de bruiloft jullie belang voorop willen stellen. Geef aan dat je iedereen uitnodigt die belangrijk voor je is en je graag jullie liefde vieren in het bijzijn van hen. Want wat is er nu belangrijker? Dat jullie man en vrouw worden en een verbintenis voor het leven aangaan of een ruzie? 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,9 / 5 gebaseerd op 12 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN