Save the date kaart maken

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 30 juli 2015

savethedate

'Save the date' - hoe maak je een originele flyer om je trouwdatum aan te kondigen?

Jullie gaan trouwen! Dat is natuurlijk iets om te vieren, maar wat is nu een manier om te zorgen dat daar zoveel mogelijk genodigden bij kunnen zijn? Een save-the-date-flyer bijvoorbeeld!

'Save the date' betekent letterlijk 'onthoud de datum'. Op de flyer komen jullie namen, de trouwdatum en eventueel al de locatie voor het feest. Natuurlijk kan je er ook een korte persoonlijke boodschap bij zetten, dat wordt altijd op prijs gesteld. Je kan zelf iets ontwerpen, maar er zijn ook diverse standaard designs, zodat je alleen de informatie hoeft aan te leveren. Ook wordt er vaak een foto van het bruidspaar in spe op de aankondiging geplaatst, bijvoorbeeld een foto die genomen is tijdens de pre-wedding-shoot of de love-shoot. De precieze tijden en diverse locaties worden pas in de trouwkaart verklapt.

Denk je nu: dat had ik nog niet ingecalculeerd in de kosten? Dat is geen enkel probleem. Een save-the-date-flyer hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn en het heeft wel een grote meerwaarde. Vooral wanneer je op of rond een speciale dag trouwt of wanneer jullie trouwdag in een vakantie valt. Jullie (dag)gasten weten jullie trouwdatum namelijk veel eerder dan gewoonlijk, zodat zij die dag lang van tevoren kunnen reserveren. Dat betekent minder afmeldingen en meer voorpret!

Meestal worden save-the-date-flyers of kaartjes pas na de verloving of zo'n halfjaar voor het geplande huwelijk verzonden. Het is natuurlijk ook een leuk idee om het op je verlovingsfeest zelf uit te delen. Daarmee spaar je niet alleen kosten uit, maar heb je meteen een leuke manier om jullie trouwdag alvast in de spotlights te zetten. Je kan eerst de datum bekend maken en daarna de flyers verspreiden, maar je kan ze ook meegeven als de gasten weer op het punt staan om naar huis te vertrekken. Rol de flyer bijvoorbeeld op en doe er een fleurig lintje omheen of stop hem in een hoesje. Er is wel een valkuil: je kan de save-the-date-flyers ook té vroeg versturen. Dan kan het zijn dat de datum toch weer vergeten wordt en men bij ontvangst van de trouwkaart zegt: 'Oh ja!' Toom je enthousiasme een beetje in om dat te voorkomen.

Bij Onlineprinters.nl kan je jouw flyer makkelijk en goedkoop laten afdrukken. Je hoeft alleen het document aan te leveren en de rest wordt voor je geregeld. Binnen enkele dagen heb je de flyers kant en klaar in je handen, dan hoef je er alleen je gasten nog maar blij mee te maken. Kies voor een save-the-date-flyer die past bij de stijl waarin jullie het huwelijk willen gaan vieren. Dan is alles op elkaar afgestemd en is het helemaal af. Zo kan je bijvoorbeeld binnen een bepaald thema blijven of de kleuren van je dresscode hanteren.

Volg deze nieuwe trend en maak een originele save-the-date-flyer voor je gasten. Zo vergeet niemand de datum van jullie grote dag!

 

Voorbeelden: 

save the datesave the date makensave the date kaart maken

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,5 / 5 gebaseerd op 8 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN