Sieraden voor de bruid

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 6 november 2014

Op je bruiloft wil je er natuurlijk op je allermooist uitzien. Het begint allemaal met de jurk, die je eigenlijk meteen al dat ´prinsessengevoel` moet geven. Maar hoe mooi een jurk ook is, compleet wordt het plaatje pas als je er de juiste accessoires bij draagt. Sieraden maken onderdeel uit van die accessoires. Ze zijn vaak maar klein, maar je kunt er een groots effect mee bereiken. Het is dan ook niet gemakkelijk om de juiste sieraden te kiezen voor zo´n belangrijke dag. Wij hebben voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten, wanneer je op zoek gaat naar het perfecte sieraad.

 

De kleur van je jurk

Eigenlijk spreekt dit voor zich; de sieraden die je kiest moeten mooi bij je jurk passen. Zelfs als je jurk wit is, kan de tint ervan ervoor zorgen dat het ene materiaal er wel goed bij staat en het andere niet. Het is dan ook heel belangrijk om een sieraad, voordat je het koopt, naast de stof van je jurk te houden.

sieraden bruid

 

De vorm van je gezicht

Misschien wist je al dat welke halslijn je staat mede afhankelijk is van de vorm van je gezicht, maar wist je dat je gezichtsvorm ook invloed heeft op welk soort sieraad het beste bij je past? Op internet zijn handige overzichtjes te vinden van goede combinaties van gezichtsvorm en sieraden, zoals op deze (Engelstalige) pagina.

 

De kleur van je huid

De ene huidskleur past beter bij bepaalde sieraden dan de andere. Probeer daarom voor de spiegel verschillende materialen uit en kijk bij welk materiaal je huid en ogen het meest stralen. Voor de hand liggen natuurlijk sieraden in goud of zilver, maar ook parels zijn prachtig om te dragen op je trouwdag.

 

sieraden bruidDe ring

Hoe mooi je andere sieraden ook zijn, het belangrijkste sieraad van je bruiloft is natuurlijk je trouwring. Vergeet dan ook niet om te kijken of je sieraden bij je ring passen. Kijk voor trouwring-inspiratie eens onder het kopje ´ring` op deze website.

 

De balans

Probeer een goede balans te vinden tussen je sieraden en de rest van je outfit. Wanneer je een vrij drukke jurk hebt, bijvoorbeeld eentje met veel kant, is het vaak mooier om je sieraden bescheiden te houden. Echter, ook als je een vrij basic jurk hebt geldt over het algemeen: ´less is more`. Een opvallend sieraad kan je outfit karakter geven, maar het dragen van meerdere opvallende items wordt al snel rommelig.

Ondanks dat er dus meerdere zaken zijn om rekening mee te houden, blijft het bij het kiezen van een sieraad het allerbelangrijkst dat het bij jou past. Wanneer jij er op de grote dag van gaat stralen, is het voornaamste doel bereikt!

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4 / 5 gebaseerd op 3 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN