Spelletjes voor een vrijgezellenfeest

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 13 mei 2014

Spelletjes zijn altijd leuk om te spelen, ook op een vrijgezellenfeest! Daarnaast is het een activiteit die geen geld hoeft te kosten en ook dat is wel fijn, want een vrijgezellenfeest kan al duur genoeg zijn. Wij beschrijven 4 leuke spelletjes die jullie kunnen spelen tijdens een vrijgezellenfeest. Het zijn allemaal spelletjes die een hoop gelach en gezelligheid zullen opleveren!

  

Trouwjurk modeshow

Jullie kennen de bruid natuurlijk als geen ander en jullie weten dan ook precies wat haar wel staat en wat niet. Jullie kunnen dan ook precies beschrijven in welke trouwjurk zij naar het altaar zou moeten lopen. Tijd om dat te showen!

In dit spel wordt de groep gesplitst in groepjes van 2 (bij een grote groep mogen dit er natuurlijk ook 3 of 4 zijn). Elk groepje heeft 10 minuten de tijd om de bruid aan te kleden in een eigen gecreëerde trouwjurk, inclusief sluier en sieraden… En nu komt het; deze outfit wordt gemaakt van toiletpapier. Vervolgens mag de bruid in haar prachtige jurk de catwalk over en geven de andere groepjes een cijfer door deze creatie. Het groepje dat uiteindelijk de meeste punten scoort heeft gewonnen!

Ps. Vergeten jullie je camera’s niet voor het catwalk momentje!

 vrijgezellenfeest spellen

 

Old memories

Voor dit spel krijgt iedereen, behalve de bruid, een post-it en een pen. Iedereen schrijft een leuke gebeurtenis op die zij heeft beleefd met de bruid. Dit kan een lieve, grappige, dronken of beschamend moment zijn. Al deze post-its worden op de muur geplakt. Vervolgens is het aan de bruid om elke post-it hardop voor te lezen, te raden wie deze ‘old memorie’ heeft opgeschreven en moet de bruid het hele verhaal vertellen aan de andere. Gegarandeerd dat er een hoop gelachen gaat worden!

 

Het grote ruil spel

In dit spel gaat de bruid, met behulp van haar vriendinnen, haar ’trouwoutfit’ bij elkaar ruilen. De bruid begint met 5 kleine items. Dit kunnen kleine (nutteloze) items zijn zoals een speelgoedauto, een leesbril, een zak snoep, een borstel etc. Vervolgens moet de bruid door middel van ruilen met mensen ervoor zorgen dat ze aan het einde van het spel een jurk heeft om in te trouwen. Maar een bruid is natuurlijk niet klaar met een mooie jurk dus ze moet ook schoenen, een kousenband, een sluier en mooie sieraden zien te verzamelen. Let op: geef de bruid evenveel items als kledingstukken die ze uiteindelijk moet dragen zodat ze echt 1 item voor 1 item moet ruilen. In dit spel moet je wel een beetje creatief zijn… Een ‘trouwjurk’ kan ook bijvoorbeeld een schort zijn.

 

Ik heb nog nooit…

Dit drinkspelletje  werkt ontzettend goed op een vrijgezellenfeest om de hilarische gesprekken op gang te krijgen. Én het is een leuke manier om elkaar goed te leren kennen! Iedereen moet om en om de zin ‘Ik heb nog nooit…..’ beantwoorden met een persoonlijk antwoord, zoals een oogje gehad op een collega. De gene in de groep die dit wel eens heeft gedaan/gehad moet een slok nemen van haar drankje. Je zult verrast zijn over wie wat allemaal heeft gedaan!

 spelletjes vrijgezellenfeest

 

 

 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

Spelletjes voor een vrijgezellenfeest: 2,1 / 5 gebaseerd op 16 stem(men)

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN