styled shoot natural green

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 14 januari 2019

Vandaag hebben we weer een Styled Shoot voor jullie, deze keer met als thema Natural Green. Misschien dat je deze shoot al eerder hebt gezien op de cover van ons Trouwplannen Magazine. In deze blog lees je nog eens het verhaal achter de shoot en zetten we alle mooie foto's op een rijtje.

 

THEMA

We wilden een shoot creëren die vernieuwend was en die vooral de bewuste bruid aan zou spreken. Een bruidspaar dat verder kijkt dan het strandaard plaatje. Dit wilden we samen laten komen in het thema Natural Green.

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

PLACE TO BE

Een ding was zeker, dat de shoot in een kas moest plaatsvinden. We hebben heel wat kaslocaties bekeken en ook de meest mooie overige locaties moeten laten gaan, maar we wisten wat we voor ogen hadden en uiteindelijk vonden we deze prachtige kas. Omgeven door een awesome tuin, dit was dé perfecte locatie. En dan te bedenken dat we een maand voor de shoot te horen kregen dat de eerste locatie die we bedacht hadden, niet meer beschikbaar was. Denken buiten het standaard plaatje en dat in de meeste ultieme vorm in alle facetten laten terugkomen. De trend van een staande groendecoratie, waarbij je het groen opsteekt vanaf de grond, gecombineerd met het hangend groen, om intimiteit te creëren komen beiden terug. En dan ook de rok van bladeren, waarom ook niet! De hergebruikte top waarbij de linten het geheel compleet maakten. En ook de tweede jurk is vintage. Een jurk met een verhaal. Als je deze draagt voel je de historie, in de shoot is er ook veel aandacht voor de bruidegom. Ook hij kreeg een tweede look, een barber en Mannenpap, een lokaal gebrouwen biertje. Zelfs voor een vegan weddingcake is gezorgd. Heel clean, zonder poespas, niet over de top, maar gewoon... Natural Green.

styled-shoot

styled-shoot

DROOM

Hoewel er voor een shoot al veel van tevoren uitgewerkt is, komen er altijd dingen last minute op je pad. Zo droomde Elvira de nacht voor de shoot dat ze met de hond liep op een plek waar te gekke bamboe langs het water staat. De ochtend van vertrek, is ze heel vroeg naar die plek gegaan en heeft de bamboe geknipt. Om dit alles tot stand te laten komen hebben de vier creatieve minds non stop geappt, geschrapt en toegevoegd. Vervolgens is de zoektocht gestart naar leveranciers die perfec in dit plaatje pasten.

LOVE COUPLE

Via social media zijn we op zoek gegaan naar the perfect couple. Echt verliefd en passend binnen het thema. Dus ook een beetje buiten de lijntjes. Uiteindelijk heeft de fotografe, Lieneke gekozen. Zij heeft de beste kijk op welk koppel het best zou passen binnen het thema. En toen het draaiboek, net als bij een bruiloft denk je al snel dat als de leveranciers geregeld zijn dat het dan als vanzelf gaat. Maar niets is minder waar. Het is altijd goed om een draaiboek te hebben waarin precies staat wie, wat, waar, wanneer en hoe. Niet alleen in de voorbereiding fijn, zeker ook op het moment zelf.

LOVE RIDE

Ook buiten de kas was het prachtig. Tijdens de shoot zijn we een tochtje gaan maken door de heuvels in de Volkswagen Kever. Zo mooi! Normaal blijft de verwarming van de auto uit, want deze kan alleen op standje aan of uit. En bij aan is dat op vol vermogen. Nu was dat echt een geschenk, zo konden Rutger en Rudi even ontdooien en genieen van de rit en elkaar.

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

 IJSKOUD

Het was een prachtige maar ijskoude dag in maart. Gevoelstemperatuur ver onder het vriespunt. Gewapend met sjaals, wanten en mutsen stonden we op de set. Behalve de modellen. Maar ze waren zo verliefd en lief voor elkaar, dat ze elkaar buiten warm konden houden. Binnen in de kas stond de heater op vol vermogen.

FIRST LOOK

Modellen Rutger en Rudi zijn niet alleen echt verliefd, ze zijn ook nog eens echt verloofd. We hebben ze apart van elkaar gestyled voor de shoot. Het moment dat ze elkaar zagen was a real first look. Bij de vijver die zo mooi bevroren erbij lag. Rudi kwam binnen als een stoere chick en was getransformeerd tot a classy bruid met een jurk van vintage kant en een rok van echte bladeren.

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

IN DE KAS

We wilden een lichte shoot met veel groen tegen een natuurlijke achtegronf maar dan wel in de winter. Een kas biedt dan dé perfecte uitkomst. Zeker deze prachtige zwarte kas van Tuin De Lage Oorsprong met een waanzinnige tuin.

GOLDEN HOUR

Aan het einde van de dag was het nog even spannend of de zon zich zou laten zien voor het 'golden hour' waarbij het licht magisch is.

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shoot

styled-shootLEVERANCIERS

Organisatie en taart: Bird On Your Cake
Organisatie en bloemen: De Bloemenkeuken
Organisatie en auto: Trouwdaf
Organisatie en fotografie: Lieneke Smid Fotografie
Videografie: Liefste dag
Trouwjurk: Mims Mooiste
Trouwpak: Critisized
Stationery: Soetzappig
Make-up and hair: Beauty By Claudy Beards And Barbershop
Locatie: Tuin de Oorsprong
Ringen: Nadine Kieft Jewelry
Rentals: Te Leuk Trouwen
Modellen: Rutger en Rudi

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 7 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN