STYLED SHOOT: Lovestory Derrick en Gerlinde

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 12 maart 2020

Styled shoot

DAY AFTER VALENTINE

Op de dag na Valentijnsdag brak voor sommige mensen in Nederland pas écht een romantische dag aan. Zij maakten zich namelijk op voor styled weddingshoot op een sprookjesachtige locatie: tuin De Lage Oorsprong in Oosterbeek. Deze gebeurtenis is georganiseerd en gefotografeerd door Eline van Puurvastgelegd, die met zorg een professioneel team bij elkaar zocht, een prachtig bruidspaar uitkoos en de locatie uitzocht. Om elf uur druppelt het ene na het andere teamlid binnen in de kas van de locatie. Een industriële plek met veel glas en groen. Claudia is al druk bezig om een ceremoniesetting te stylen. “Ik heb een idee en weet hoe het eruit moet gaan zien. Anderen mogen mij altijd helpen bij het uitvoeren, maar ik ben meestal vrij duidelijk in wat ik wil, dus vat het niet te kattig op. Tenslotte ben ik natuurlijk ook de eindverantwoordelijke voor de styling dus ik houd de touwtjes goed in handen.” Niet veel later maakt het bruidspaar hun opwachting. Al eerder op de ochtend werd Gerlinde in de make-up en haarstyling omgetoverd tot een betoverend mooie bruid.  Claudia frunnikt nog wat plekjes haar op de juiste plek en tovert ergens een bloemenkrans met droogbloemen tevoorschijn: “Altijd goed, dacht ik”.


Styled shoot
 

ZO'N KANS KRIJG JE GEEN TWEE KEER

Eline wil eerst het bruidspaar meenemen naar de bomenboog voor de firstlook beelden. Na de eerste nog wat onwennige beelden wordt de setting al snel ontspannen en maakt Eline de ene na het andere mooie foto. Zo heeft de rest van het team tijd om de ceremoniesetting verder te stylen. Tussen de foto’s door vertelt Gerlinde: “Het is vandaag de verjaardag van Derrick! We vinden het echt super gaaf dat Eline ons als modellen vroeg. Zo’n kans krijg je geen tweede keer. Wij zijn inmiddels bijna zes jaar getrouwd. Toen wij trouwden was trouwen veel eenvoudiger, tegenwoordig zijn er zo veel opties qua styling enzovoort. Heel leuk om dat ook een keer mee te maken!”


Styled shoot
 

NOG NOOIT ZO LANG, ZO DICHT BIJ JE GEZETEN

Na de bomenhaag mag Kees zijn prachtige auto in de spotlight plaatsen. Speciaal voor vandaag heeft hij zijn oldtimer Volvo genaamd ‘Kjell’ meegenomen. Ondanks dat de Volvo al bijna zestig jaar oud is, rijdt hij nog als een zonnetje en past Kjell met zijn mooie olijfkleur helemaal in het plaatje van de styled shoot. In de auto worden heel wat knusse beelden geschoten door Eline. Gerlinde giechelt: “Volgens mij heb ik nog nooit zo lang, zo dicht bij je gezeten”.


Styled shoot

Styled Shoot

Styled shoot Styled shoot


A REAL WEDDING

Na de lunch is er tijd voor Marielle om Gerlinde en Derrick even ‘op te eisen’. Een styled shoot met een ‘nep bruiloft’ is natuurlijk hartstikke leuk, maar het echte verhaal van dit stel is om van te smullen. Derrick begint te vertellen: “We gaan even terug in de tijd. Naar januari 2012 om precies te zijn. Destijds woonde ik nog thuis bij mijn ouders. Toevallig woonde Gerlindes zus tegenover ons. We hadden elkaar wel eens gezien, maar dat was al een paar jaar geleden. Enfin, Gerlinde ging een dagje naar haar zus. Het had gevroren en er lag ijs. Gerlinde wilde met haar kleine neefje gaan schaatsen en kwam bij ons aan de deur om schaatsjes te lenen voor haar neefje. Terwijl zij met mijn moeder sprak, kwam ik in de gang en keken we elkaar even aan. Misschien cliché, maar het was echt liefde op het eerste gezicht”. Gerlinde vult aan: “Ik dacht bij mezelf: ‘zo, die is leuk opgedroogd!’ Ik weet ook nog precies dat Derrick toen rondliep in een Adidas trainingspak, hij kwam toen net uit school en wilde ook gaan schaatsen”.

Op het ijs spraken de twee echter geen woord met elkaar; te verlegen… Via sms echter werden er hele boekwerken uitgewisseld. Op een gegeven moment kwam het hoge woord eruit bij Derrick en vroeg hij Gerlinde mee uit. Gerlinde stemde maar al te graag toe en niet lang daarna stond de eerste date gepland. Na dat eerste drankje volgden er nog talloze andere dates. Inmiddels was het stel ook al bij elkaar thuis geweest en hadden ze kennis gemaakt met elkaars familie en vrienden. Op een zondag gingen Gerlinde en Derrick samen een stukje lopen. Op een strandje aangekomen vroeg Derrick: “Wil je verkering met mij?” Gerlinde wilde dat natuurlijk wel, maar was ook enigszins verbaasd, zij was in de veronderstelling dat ze allang verkering hadden...

Na vijf maanden moest het stel al een grote keuze maken. Ze kregen de kans om een eigen stuk land met bouwvergunning te kopen en hier samen een huis te gaan bouwen. Zonder enige twijfel kozen ze voor elkaar en voor deze kans. Derrick: “Mensen verklaarden ons echt voor gek. Ik was negentien en Gerlinde pas zeventien, we hadden net vijf maanden verkering en zetten zo’n grote stap. Maar voor ons voelde het goed. En het klinkt misschien gek, maar we zijn nu bijna zes jaar getrouwd en we hebben nog nooit gedoe met elkaar gehad, het zit gewoon echt heel erg goed”.

Gerlinde en Derrick zijn een ontzettend nuchter en vrolijk stel. Ze genieten van leuke dingen doen en zijn super spontaan. Gerlinde: “We besloten dat we Parijs wel eens wilden zien. We pakten mijn oude autootje en reden binnen een dag naar Parijs op en neer. Fantastisch vonden we dat. Maar we werkten ook heel hard hoor! Vooral Derrick is heel druk geweest om ons huis op tijd voor het trouwen af te krijgen”.

Ondanks dat het stel de bruiloft al min of meer aan het plannen was, wilde Derrick zijn Gerlinde wel officieel ten huwelijk vragen. Hij koos 15 mei 2013 als dé dag uit en regelde een ballonvaart. Onder het mom van een dagje Volendam lokte hij Gerlinde mee. De twee hadden een super gezellige ochtend tot Derrick ineens gebeld werd door het luchtballonenbedrijf. In verband met teveel wind kon de ballonvaart helaas niet doorgaan. Enigszins uit het veld geslagen bedacht Derrick razendsnel plan B. Inmiddels was hij al een behoorlijk tijd bezig met dit idee. Heel veel langer kon hij het echt niet meer voor zich houden. Uiteindelijk belanden Gerlinde en Derrick op een mooi plekje in het Oosterpark waar Derrick op zijn knie ging.

Na een prachtig verlovingsfeest begon het stel naar hun grote dag toe te leven. Op 15 mei 2014 traden Derrick en Gerlinde in het huwelijk. Precies zo nuchter en relaxed als het stel vandaag is, ging het die dag ook, herinnert Gerlinde zich. “Ik weet nog dat ik totaal niet zenuwachtig was. De avond voor de bruiloft was heel knus en fijn thuis. Met een uitgebreide douche en gezichtsmaskertje bereidde ik mij een beetje voor op de volgende dag. Mijn vader las een stuk uit de Bijbel en bad met ons, dat ontroerde mij wel. Verder ging ik gewoon op tijd naar bed en sliep ik echt meteen. Op mijn trouwdag werd ik wakker en was ik super relaxed. Ik had er vooral super veel zin in.”

Derrick en Gerlinde kijken beiden op een super mooie en fijne dag terug. Na hun huwelijksreis begonnen ze aan het echte gezamenlijke leven in hun droomhuis. Derrick als oudste van zeven kinderen vond het in het begin maar stil in huis. Inmiddels is het stel trotse ouders van twee dochters Mare en Keet en verlangt Derrick nog wel eens naar die ‘stille’ dagen.

Binnen in de kas heeft Claudia een ceremonie setting opgebouwd. Kees improviseert als BABS en houdt een speech. En na de ceremonie is er natuurlijk ook tijd voor taart! Gemaakt door bakkerij Vlot. Verheugd jubelt Gerlinde dat ze voor het verjaardagsfeest van Derrick ook een taart besteld heeft bij bakkerij Vlot. Een mooi moment om de dag af te sluiten en de jarige job terug naar huis naar zijn meiden te sturen.


Styled shoot
 

Bruiloft kosten

En, ben je helemaal enthousiast geworden door de stijl van deze shoot? Tof! Deze leveranciers delen ook graag wat de kosten zijn van hun producten en diensten. De kosten zijn gebaseerd op wat je ziet in deze shoot op basis van een gastenaantal van 50. Wil je aanpassingen? Geen probleem, in overleg is veel mogelijk. De prijs kan daardoor veranderen.

We gaan er hierbij vanuit dat je exact overneemt wat in deze styled shoot te zien is, en dat er 50 gasten komen. Alles wat je toch nog anders zou willen kost voor een leverancier extra tijd, en de kosten kunnen hierdoor dus hoger uitkomen. Dit zijn de prijzen zonder aanpassingen.

Concept en fotografie: Eline van Puur Vastgelegd, www.puurvastgelegd.nl, kosten €995,- voor 6 uren

Trouwvideo: Milou van Puuurmoment, www.puuurmoment.nl, kosten €900,- voor 6 uren

Trouwbloemen: Ira van Dijke Bloemwerk, www.bloemwerkiravandijke.nl, kosten €178,-

Wedding writer: Wedding writer Mariëlle, www.weddingbirth.com, kosten 949,- voor 10 uren

Taart: Mariëlle van Bakkerij Vlot https://www.instagram.com/bakkerijvlot_papendrecht/, kosten vanaf €350,-

Drukwerk:  van Le Chique Design, www.lechiquedesign.nl

Bruiloft Styling: Claudia van Puurbruidsgeluk, www.puurbruidsgeluk.nl, kosten €1250,- (Ceremoniemeester & Styling)  

MUAH: Johanna van Johanna Hair, Styling en Visagie https://www.instagram.com/johanna_hairstylingenvisagie/, kosten €200,-

Bruidsjurk: Jurk van Bruidsboutique Pani Moda, www.panimoda.nl, kosten €1695,-

Trouwauto: Kees van Van het Pad, www.vanhetpad.com, kosten €275,-

Locatie: Tuin de Lage Oorsprong, www.tuindelageoorsprong.nlWat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,8 / 5 gebaseerd op 16 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN