Trouwen in het buitenland

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 4 november 2014

Trouwen in het buitenland, mooier kan het bijna niet. Het is de kans om jullie dag te combineren met een reis naar jullie droomlocatie. Zie jij jezelf al trouwen in een Frans middeleeuws kasteel, compleet in de stijl van Marie-Antoinette? Misschien speelt jouw buitenlandse droombruiloft zich af op een Italiaanse wijngaard met op de achtergrond de ondergaande zon. Of is rock-’n-roll helemaal jullie ding en gaan jullie trouwen in een Elvis-kapel in bruisend Las Vegas? Wat dacht je van een huwelijk op een bounty-eiland?

Wat jullie ideale locatie ook is, een buitenlandse bruiloft vergt extra voorbereidingen. Om de mooiste dag van jullie leven soepeltjes te laten verlopen, hebben we de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet. 

trouwen in het buitenland

 

Tip 1: Trouwkleding in je handbagage

Neem je je trouwkleding mee uit Nederland? Neem deze dan mee in je handbagage. Zo voorkom je dat je op je bruiloft zonder jurk, pak en schoenen staat als je koffers zoek raken. Vaak is het mogelijk om een extra kledingzak in te checken als handbagage. Vergeet ook niet om de ringen in de handbagage op te bergen! Je zal niet de eerste zijn die ze vergeet of kwijtraakt…

 

Tip 2: Heb je verzekeringen op orde

Zo, de bruiloft is geregeld, er kan nu niets meer misgaan! Maar, verstandige meid als je bent, zorg je er natuurlijk wel voor dat je overal op voorbereid bent. Daarom controleer je of je goed verzekerd bent. Als je de goedkoopste zorgverzekering hebt, alleen een basisverzekering dus, ben je in het buitenland voor spoedeisende zorg verzekerd tot de Nederlandse tarieven. Dit is prima als je je bruiloft viert in Frankrijk of Italië, maar als je naar de Verenigde Staten afreist kun je voor onverwachte kosten komen te staan als er iets gebeurt.

 

De meeste aanvullende verzekeringen bieden gelukkig volledige buitenlanddekking. Ga je naar een tropisch oord en heb je vaccinaties nodig? Deze worden meestal door de aanvullende verzekering vergoed. Heb je geen aanvullende zorgverzekering? Sluit dan een extra reisverzekering af of zorg ervoor dat je de juiste wijzigingen in 2015 in laat gaan.

trouwen in frankrijk 

 

Tip 3: Bezoek een notaris

Voordat je in het vliegtuig stapt is het belangrijk dat jullie bij een notaris vastleggen wanneer jullie gaan trouwen. Dit is om ervoor te zorgen dat je ook voor de Nederlandse wet getrouwd bent op het moment dat je huwelijk ook werkelijk voltrokken wordt, en niet twee maanden later. Dit voorkomt gedoe bij terugkomst in Nederland en geeft iedereen duidelijkheid over de trouwdatum.

 

Bonustip: Huwelijksreis

Overnacht je op reis naar je huwelijkslocatie in hotels, of plak je nog een paar weken vakantie aan je bruiloft vast? Vergeet dan niet om bij het hotel door te geven dat je op huwelijksreis bent. Vaak krijg je dan gratis een upgrade of regelt de hostess een extraatje. Tenslotte mag je jezelf extra laten verwennen op jullie huwelijksreis.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4 / 5 gebaseerd op 6 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN