Tips voor het uitzoeken van je trouwjurk

Monic Arts
Monic Arts 26 februari 2017

Figuren, materialen en modellen.. Er komt meer kijken bij het uitzoeken van een trouwjurk dan je denkt. Het uitzoeken is misschien wel het állerleukste moment van de voorbereidingen van de bruiloft, maar toch is er veel waar je op moet letten. Want hoe vind je nou tussen al die trouwjurken jouw perfecte jurk?

Wie kunnen jullie nou beter tips geven dan de trouwjurk-experts? Juist, niemand! Daarom delen wij vandaag de tips van vier bruidsmode experts op het gebied van het uitzoeken van je trouwjurken!

 dress

Victor's Wedding Design

 -     Denk goed na over welk model jurk je het liefste draagt in het dagelijks leven. Dit is het uitgangspunt voor jouw perfecte bruidsjurk! 

-     De ontwerper van je trouwjurk heeft natuurlijk veel verstand van verschillende figuren. Vraag de ontwerper dan ook om advies over wat het beste bij jouw figuur en natuurlijk je persoonlijkheid past. Neem dit mee in de schets van je jurk.

-      Niet alleen advies voor je figuur en persoonlijkheid, maar de ontwerper is ook de aangewezen persoon om je te helpen met de materiaal- en kleurkeuze van je japon. Elk haar en huidtype vraagt namelijk om een andere tint ivoor.

-     Ook niet heel onbelangrijk! Draag onder je trouwjurk altijd naadloos ondergoed. Zorg dat dit ondergoed niet te strak zit, dat zorgt alleen maar voor onnodige plooien in je jurk. Dat is natuurlijk het laatste wat we willen!

-     Tot slot een van de allerbelangrijkste tips! Maak een feestje van het uitkiezen en het gehele maakproces van je bruidsjurk..je doet het maar 1 keer toch!!

 

Victor's wedding design

Foto: Alexandra Vonk photography

Bruidsmode Lisa

-     Kijk altijd naar de pluspunten van je lijf. Natuurlijk wil je hebben dat deze geaccentueerd worden door je trouwjurk!

-     Kies een jurk die bij jouw persoonlijkheid past! Ben je bijvoorbeeld een stoerder type? Kies dan niet een hele klassieke, romantische jurk. Zorgt dat het bij je past!

-     Houd rekening met de locatie waar je het feest geeft. Ga je bijvoorbeeld op een kasteel trouwen, kies je eerder voor een klassieke en romantische jurk. Trouw je buiten, ga voor mooi soepel vallende stoffen. Kijk naar je locatie en welke stijl trouwjurk hier het beste bij past!

-      Luister naar de eerlijke adviezen van de bruidsmodezaak waar jij je jurk wilt aanschaffen. Zij willen je graag helpen en het beste advies geven. Natuurlijk willen zij dat je de perfecte jurk vind waar je je goed in voelt!

-      Ten slotte, begin optijd! Ga zeker 6 maanden voor je trouwdatum op zoek naar jouw jurk. Dit voorkomt stress rondom levertijden.

  

Bruidsmode Lisa

 

Valkengoed Wedding Fashion

-     Neem bij de eerste afspraak maximaal 4 personen mee; de mensen die je het meest dierbaar zijn. Dit om te voorkomen dat je bedolven wordt onder allerlei meningen. Die van jezelf moet uiteindelijk doorslaggevend zijn! Jij bent de bruid! Bij de volgende afspraak kun je eventueel anderen meenemen.

-     Doe vooral wat goed voelt!
Bij het vinden van jouw trouwjurk is het allerbelangrijkste dat je je goed voelt in jouw droomjurk. Hier kan geen stijl of trend tegenop. Of je nu een kort, lang, vintage, romantisch, klassiek of in boho-stijl trouwt. Alles kan! Ons advies: ga passen! Ervaar wat bij je past! Zodra je dé jurk gevonden hebt, voel je dat van binnenuit!!

-  Op zoek naar inspiratie? Ga lekker snuffelen op internet. Heb je op onze Valkengoed website verschillende mooie modellen gezien die je graag wilt passen? Verzamel ze dan in je eigen Lovebook. Print je lovebook uit en neem hem mee naar je eerste pasafspraak, zo weet de styliste waar je voorkeur naar uit gaat. Maar geheel blanco je eerste pasafspraak ingaan kan natuurlijk ook!!

 

Valkengoed

 Bruidsboetiek Lovely Lady in Waalwijk

 -     Bereid je goed voor door op internet op bijvoorbeeld Pinterest en Instagram allerlei stylen te bekijken en merken uit te zoeken die je aanspreken.

-     Bedenk vervolgens wat je verwacht van een bruidsboetiek. Genoeg persoonlijke aandacht? De aanwezigheid van een eigen Atelier? Dit is een grote plus. Zorg ook dat de collectie je aanspreekt. 

 -     Blijf een open mind houden wat betreft de droomjapon want soms zien de adviseuses in de winkel bij jou een andere japon beter staan dan wat jezelf had gedacht. Dit kan een mooie verrassing opleveren!

 -     Neem gerust een aantal, voor jou, belangrijke personen meer bij de aankoop maar kijk uit om teveel mensen met hun meningen erbij te halen. Het moet die dag om jou draaien en jouw smaak en wensen.

 

Lovely lady

 

Helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze tips? Maak dan snel een afspraak met een van de bruidshuizen om jouw droomjurk te passen!

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,3 / 5 gebaseerd op 6 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN