Tips voor de perfecte bruidegomslook

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 22 november 2017

Als bruidegom moet je er natuurlijk tip top uitzien! Niet alleen ben jij de man van de dag en zijn dus alle ogen op jou gericht maar je wilt er natuurlijk ook perfect uitzien voor je bruid. Nou weten wij ook wel dat mannen zich vaak wat minder druk maken om hun uiterlijk en kleding en daarom helpen wij een handje. 

Bruidegom

 

Zorg dat je pak past

Je zou denken dat dit een hele logische, misschien overbodige tip is. Maar je zou de eerste niet zijn waarbij het toch mis gaat. Een iets te korte broek of een iets te groot jasje kan echt niet. Hoe voorkom je dit? Laat je helpen! Niet door je broer of vader maar door een expert. Ga ruime tijd voor de trouwdag (ongeveer vier maanden) naar een herenmodezaak gespecialiseerd in trouwpakken. Daar zullen ze je maten opmeten en samen met jou een trouwpak uitzoeken die jou perfect past. 

 

Voel je comfortabel

Kies voor een trouwpak waar jij je fijn in voelt. Misschien voel jij je opgelaten bij een rokkostuum of driedelig pak, nou lekker niet doen dan! Ook moet je je op je trouwdag comfortabel voelen. Ga je in de zomer of in het buitenland trouwen, houd hiermee dan rekening bij het uitzoeken van de stoffen. Je wilt het natuurlijk niet de hele dag enorm warm hebben. 

De trouwschoenen

Trouwschoenen voor de bruidegom zijn net zo belangrijk als het trouwpak. Onder een mooi pak horen mooie schoenen! Vaak kan je bij herenmodezaken die gespecialiseerd zijn in trouwpakken ook trouwschoenen kopen en zo kan je meteen kijken of ze matchen bij elkaar. Heb je nieuwe trouwschoenen gekocht? Vergeet ze dan niet in te lopen, dit voorkomt blaren en uitglijders omdat de zolen nog zo glad zijn. Misschien raar maak denk ook aan de sokken die je aan gaat trekken! Je kunt zelf wel bedenken dat sportsokken niet staan onder een trouwpak, maar wat dan wel? Kies voor sokken in de kleur van je trouwpak of als je ze wilt laten opvallen, in jullie kleurenthema.

Vergeet het  kleurenthema niet

Hebben jullie  gekozen voor een kleurenthema, verwerk deze kan ook in je outfit. Bijvoorbeeld in je stropdas, veters of de kleur van je schoenen. Wist je dat een super leuke webshop is met stropdassen en bow-ties in alle kleuren, stoffen en dessins? Wij weten zeker dat jij los kan gaan bij WeLoveTies.nl! Je kan er namelijk ook terecht voor manchetknopen, riemen, pochets en nog veel meer!

 We love ties

Uiterlijke verzorging

Een goede look is nog niet klaar met een mooi trouwpak en goede trouwschoenen. Voor je bruiloft moet je ook echt iets aan je uiterlijk doen. Ga tijdig, ongeveer een week voor de trouwdag, alvast naar de kapper zodat je haar ook weer even tot rust kan komen. Vergeet ook je gezicht en handen niet. Laat je door een professional scheren zodat je geen geïrriteerde huid of wondjes krijgt en overweeg ook eens om langs de manicure te gaan want vieze of afgebeten nagels wil je natuurlijk niet als jouw bruid eindelijk de ring om je vinger mag schuiven.

Extra kleding

Je trouwdag is al spannend, dan heb je ook nog eens een warm pak aan en het zonnetje schijnt ook nog eens… Niet echt de ingrediënten om fris te blijven ruiken. Overweeg eens om een extra overhemd aan te schaffen zodat je halverwege de dag even van overhemd kan wisselen.

Speel met je outfit

Houd jij wel van een grapje of heb je oog voor detail, speel dan met je kleding! Dit kan met behulp van leuke accessoires, zoals een gekleurde bretels of grappige manchetknopen. Of je laat een leuke tekst borduren in je jasje, bijvoorbeeld aan de binnenkant van de kraag of aan de binnenkant van het jasje.  Je kan ook ‘stunten’ met je trouwschoenen door bijvoorbeeld voor een hele opvallende kleur of print te kiezen.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,2 / 5 gebaseerd op 21 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN