Tips voor een zonnig trouwboek 

Monic Arts
Monic Arts 5 mei 2017
De lente laat weer van zich horen. Alles staat in bloei, de dagen worden langer en het zonnetje laat zich wat vaker zien. Niet heel vreemd dus, dat veel bruiloften plaatsvinden in dit mooie seizoen. Het zachte zonnetje kan tijdens dit seizoen je grootste vriend, maar ook je ergste vijand zijn. Mooie trouwfoto’s kunnen namelijk overbelicht raken en dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom geven wij een aantal tips hoe je het beste kunt omgaan met het zonlicht en hoe je jouw trouwboek kunt omtoveren tot een zonnig fotoboek!

 1.      Maak slim gebruiken van de mooie details

Het zonlicht en de bloemen die in bloei staan, zorgen voor bijna sprookjesachtige taferelen. Maak hier gebruik van en zoek tijdens de trouwdag de mooiste locaties op voor foto’s van de bloesem of een prachtige rozenstruik. In dit seizoen is dit een stuk makkelijker en is er in elke stad wel een dergelijke locatie te vinden. Dit zorgt gegarandeerd voor zonnige foto’s die een waardige plek verdienen in jouw trouwboek.

Heb je aan het einde van de dag nog tijd voor het maken van trouwfoto’s? Waag dan een poging met fotograferen tijdens zonsondergang. 

foto1

 

2.      Houd rekening met de schaduwen

Brr, schaduwen klinken niet fijn, maar toch kunnen ze je foto’s redden bij fel zonlicht. Heb je namelijk te fel zonlicht? Dan kun je meer in de schaduw gaan staan. Wil je inzoomen op details, zoals de trouwringen, dan kun je simpelweg jouw eigen schaduw gebruiken. Op foto’s van veraf, wil je waarschijnlijk juist liever dat de schaduwen wegvallen. In dit geval kun je de flitser aanzetten om de schaduwen weg te moffelen.

 foto2

 

3.      Het tijdstip van fotograferen

Is de zon echt te fel? Kies er dan voor om bijvoorbeeld vroeg in de ochtend of in de namiddag trouwfoto’s te schieten. Tussen 12.00 en 16.00 uur is de zon feller en dit is duidelijk zichtbaar op foto’s. Daarvoor en daarna is de zon een stuk zachter en daardoor zijn jouw foto’s dat ook.

 foto2

 

 4.      Neem de tijd die je nodig hebt

Je hebt maar een kans voor het maken van mooie trouwfoto’s. Zorg er daarom voor dat je niks overhaast en dat je de tijd neemt voor elke foto. Plan hier dus ook ruim de tijd voor in, met name als het zonnetje schijnt. Hierdoor kun je bij elke foto de beste positie zoeken en spelen met het zonlicht. Houd het zonlicht goed in de gaten, want de zon is continu in beweging (en eventuele wolken ook).   

 foto4

 5.      Ook het trouwboek mag zonnig

Meestal wordt bij trouwboeken gebruik gemaakt van een zwarte achtergrond. Juist om het trouwboek een glossy en chique uitstraling te geven. Met een bruiloft in de lente of zomer is het juist leuk om het trouwboek ook deze uitstraling te geven. Zo kun je de dag nog beter herbeleven. Kies dus voor lichte, vrolijke achtergronden om jouw trouwboek om te toveren tot een zonnig fotoboek.

 foto5

 

Jouw trouwfotoboek maak je makkelijk en snel via Het Fotoalbum. Ga vandaag nog aan de slag en herbeleef de mooiste dag uit jouw leven!

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4 / 5 gebaseerd op 4 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN