Tips voor het vermijden van bruiloft stress

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 6 mei 2014

Voor je trouwdag moet je veel regelen. Hierdoor kan je mentaal, fysiek of emotioneel uitgeput raken. Zonde want de voorpret moet net zo leuk zijn als je trouwdag zelf! Om te voorkomen dat je last gaat krijgen van bruiloft stress hebben wij 10 goede tips. 

trouwstress

 

  1. Plannen - Het ligt wat voor de hand maar plan al je voorbereidingen, dan heb je minder kans dat er dingen mis gaan of dat je iets vergeet. Pak deze online checklist erbij en ga samen met je verloofde en ceremoniemeester een planning maken wanneer jullie wat gaan regelen/doen.
  2. Delegeren - Het is écht onmogelijk om alles zelf te doen. Vraag daarom om hulp! Je ceremoniemeester heeft niet voor niets deze belangrijke taak geaccepteerd en wil jou maar al te graag helpen. En we weten ook zeker dat als je je vriendinnetjes, moeder of schoonmoeder lief aankijkt zij ook maar al te graag helpen.
  3. Houd je budget in de gaten - Maak van te voren een goed overzicht maakt met hoeveel je waar aan uit wil gaan geven. Dan ga je er aan het einde van de voorbereidingen niet achter komen dat het budget op is en hoef je je niet in allerlei bochten te wringen om bijvoorbeeld toch nog je haar en make-up te laten doen.
  4. Het is jullie dag - Houd goed in de gaten dat het jullie trouwdag is en dat het jullie droom dag moet worden, niet die van je moeder, zus of schoonmoeder… Wanneer je niet constant bezig bent met de vraag ‘wat zou die er van vinden’ levert dat een hoop rust op.
  5. Jullie zijn met zijn tweetjes - Wij weten heel goed dat over het algemeen de vrouw meer bezig is met alle voorbereidingen dan de man. Niet omdat hij de trouwdag niet belangrijk vindt maar omdat wij vrouwen nou eenmaal meer de touwtjes in handen willen hebben en moeilijk los kunnen laten. Maar zoals je al voelt aankomen levert dit veel stress op. Betrek de groom-to-be in de voorbereidingen en geef hem ook taken, zodat jij los kan laten.
  6. Rustdagen - Dag in dag uit bezig zijn met de trouwdag is niet goed, het moet wel leuk blijven! Plan dus rustdagen in en op die dagen mag je niet bezig zijn met de trouwdag. Dit kan een vaste dag per week zijn maar  je kan ook wat random dagen in de maand prikken. Ga ook deze dagen iets leuks doen met je verloofde zodat je blijft investeren in je relatie. Want de bruiloft stress kan ook voor spanningen tussen jullie zorgen.
  7. Time-out - Ondanks dat je rustdagen hebt kan het zijn dat je met iets bezig bent dat het toch even te veel wordt. Tijd voor een time-out! Leg het geen waar je mee bezig was even aan de kant en pak een goed boek, een lekker kopje thee, ga sporten of maak een wandeling door het bos. Hierna ga je je als herboren voelen en kan je weer vol aan de slag.
  8. De grote dag - Maak een draaiboek voor de grote dag en plan deze niet te strak zodat er dingen mogen uitlopen. Dan weet je precies waar je aan toe bent en hoe lang je voor alles hebt en dat voorkomt stress.
  9. Het grote plaatje - Focus je niet te veel op de kleine details maar houd oog voor het grote plaatje. Uiteindelijk gaat het er toch om dat jij en je verloofde getrouwd zijn en dit met allemaal lieve mensen hebt mogen vieren en niet of de decoratie wel recht hangt en of iedereen wel op de juiste plek gaat zitten….
  10. Zorg goed voor jezelf - Blijf ondanks de hectische periode goed voor jezelf zorgen. Ga op tijd slapen, eet gezond en beweeg veel. Gebrek aan slaapt versterkt de kans op stress en als je niet even lekker gaat sporten/bewegen kan je ook niet even ontladen en stapelt alles alleen maar op.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,2 / 5 gebaseerd op 26 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN