Tips voor trouwen in het buitenland

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 12 april 2023

Glooiende heuvels en uitgestrekte wijngaarden, bergachtige landschappen, witte dorpjes die afsteken tegen een strakblauwe lucht, wuivende palmbomen. Lange, mooi gedekte houten tafels in de tuin of midden in een wijngaard, een relaxte barbecue, een chique diner of een pizzaparty. In een prachtige omgeving elkaar het ja-woord geven. Een heel weekend de liefde vieren omringt door jullie vrienden en familie…

Zie jij het al voor je? Een buitenlandse bruiloft zal totaal anders zijn dan een bruiloft in Nederland. Het zal een onvergetelijke ervaring zijn, een bijzondere tijd die je nooit zal vergeten. Wel komt er bij het organiseren heel wat meer kijken dan wanneer je in eigen land trouwt. Wietske van Buitenlandse bruiloften is zelf getrouwd in het buitenland en helpt nu bruidsparen hun dromen werkelijkheid te laten worden. Ze vertelt je waarom trouwen in het buitenland zo mooi is en geeft je tips om deze bruiloft te organiseren.

buitenlandse bruiloften

© The Love Huntersbuitenlandse bruiloften© The Love Hunters

VOORDELEN VAN EEN BUITENLANDSE BRUILOFT

Natuurlijk zijn er genoeg redenen te vinden om te kiezen voor trouwen in het buitenland. Het weer, dat overigens nooit te voorspellen is, maar wel vaak beter is in bijvoorbeeld Spanje of Italië, dan in Nederland. De prachtige omgeving waar je elkaar het ja-woord geeft, maar ook waar prachtige trouwfoto`s gemaakt kunnen worden. Een intieme bruiloft, waarbij je alleen de mensen uitnodigt die je er ook echt bij wilt hebben. Maar wat vele bruidsparen aangeven als hoogtepunt van de bruiloft is dat het meerdere dagen duurt. Wietske: ‘Onze bruiloft voelde als een soort van minivakantie samen met onze beste vrienden en familie. Een bruiloft in het buitenland vier je niet in één dag. We vierden een heel weekend de liefde, met op de vrijdag een welkomstdiner, op zaterdag de bruiloft en op zondag lekker nagenieten van de mooie bruiloft aan het zwembad. Het voelde als een grote familie.

WETTELIJK OF CEREMONIEEL

 In het buitenland gelden andere regels voor het wettelijke huwelijk dan in Nederland. Per land is het verschillend of het mogelijk is om voor de wet te kunnen trouwen. Willen jullie dus graag voor de wet trouwen in het buitenland, check dan altijd even de mogelijkheden. 

Omdat trouwen voor de wet in het buitenland niet altijd mogelijk is en/of omdat er veel bij komt kijken, kiezen veel bruidsparen voor een ceremonieel huwelijk. Wietske: ‘Een ceremonieel huwelijk in het buitenland, is niet wettelijk, maar dat maakt het zeker niet minder speciaal. Veel stellen trouwen eerst voor de wet in Nederland, maar zien de ceremonie als het “echte” trouwen.

 Je kunt ervoor kiezen om voor de ceremonie een BABS mee te nemen om jullie te trouwen. Maar wat ook heel mooi is, is een familielid of vriend vragen de ceremonie te leiden. Dit kan het nog specialer maken omdat hij of zij dichter bij staat en jullie nog beter kent.’

buitenlandse bruiloften© The Love Hunters

DE KOSTEN

De kosten voor een buitenlandse bruiloft zijn natuurlijk helemaal afhankelijk van jullie wensen. Daarnaast scheelt het prijskaartje enorm per land en per locatie. Maar alhoewel veel mensen denken dat een buitenlandse bruiloften veel duurder is dan een bruiloft in Nederland, hoeft dat zeker niet zo te zijn. De vliegtickets en accommodatie zorgen voor extra kosten. Daarentegen is het eten en drinken in het buitenland vaak weer goedkoper dan wanneer je in Nederland trouwt. Wanneer je ervoor kiest om het in het buitenland te trouwen, kies je ook al snel voor een kleiner aantal gasten. Dit kan enorm schelen in de kosten, waardoor een bruiloft in het buitenland ook zeker mogelijk is met een kleiner budget. Verwerp het idee van jullie buitenlandse bruiloft dus niet direct als jullie een wat kleiner budget hebben. Er is heel veel mogelijk.

buitenlandse bruiloften© The Love Hunters

buitenlandse bruiloften© The Love Hunters

LAATSTE TIP

Als laatste tip geven we jullie mee om ruim op tijd te beginnen met het organiseren van jullie bruiloft. Er komt heel wat kijken bij het plannen van een buitenlandse bruiloft. Houd er rekening mee dat veel locaties al een jaar van tevoren geboekt worden en je dus tijdig een locatie moet reserveren.

Is het ook jullie droom om te trouwen in het buitenland? Op www.buitenlandsebruiloften.nl vind je authentieke trouwlocaties en nog veel meer tips voor het organiseren van jullie bruiloft.

 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,8 / 5 gebaseerd op 12 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN