Top 10 bijzondere huwelijksreizen

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 11 november 2016

Onze top 10 bijzondere huwelijksreizen

De gasten zijn naar huis, de band pakt in, en jullie ploffen samen op de achterbank van de limousine. Wát een mooie dag… ‘Waarheen?’, vraagt de chauffeur. ‘Vliegveld’, grijns je. Jullie beginnen het huwelijk met een fantastische start. Daar past geen ‘gewone’ huwelijksreis bij, maar een reis vol avontuur, adembenemende uitzichten, ontspanning en puur geluk.

Zien jullie dit al helemaal voor je, maar weet je niet waar je moet beginnen voor jullie huwelijksreis? Wij zetten de 10 meest bijzondere huwelijksreizen op een rij.

1. Panama: rumba en barbecues

Jullie huwelijksfeest gaat gewoon door in Panama! Je begint de reis in Panama-Stad, waar het in de wijk Casco Viejo niet moeilijk is om de voetjes nog even van de vloer te houden. Thika Travel leidt jullie naar authentieke rumbabars en heerlijke lokale restaurants. Nog vol van de gepassioneerde muziek vertrekken jullie naar de San Blaseilanden, om daar vanaf een catamaran te genieten van verlaten stranden en de barbecuetalenten van de kapitein.

Thika Travel

 

2. Mauritius: schop samen de schoenen uit

Midden in de Indische Oceaan ligt het tropische eiland Mauritius. Schop je schoenen uit, wiebel met je tenen door het zand, en adem de zilte zeelucht – pure rust. Wil je nergens aan denken, behalve elkaar? Thika Travel kent de beste adult-only hotels aan de stranden van Mauritius. Zo hebben jullie gegarandeerd een ideaal verblijf; alleen jullie en de kabbelende golven van de oceaan.

Thika Travel

 

3. Sri Lanka: het land van toewijding

In Sri Lanka speelt boeddhisme een grote rol in het dagelijks leven. Sri Lankanen zijn hun leven lang op zoek naar balans en wijsheid, en vooral: toewijding. Is er een betere plek om samen jullie huwelijk te starten? Met de beste gidsen maak je een rondreis langs eeuwenoude tempelsteden, overnacht je in oude plantagevilla’s, en zie je samen de zon in de zee zakken vanaf de tropische stranden van Galle.

Thika Travel

 

4. Namibië: een stukje dichter bij de sterren

Niets romantischer dan samen sterrenkijken. Een reis naar Namibië leent zich daar perfect voor. Hier zie je meer sterren dan je kunt bevatten en zo helder dat ze binnen handbereik lijken. In het bijzondere Little Kulala slapen jullie onder de sterrenhemel en zijn jullie ’s ochtends vroeg via de privé-ingang als eerste in het aangrenzende natuurgebied. Vanaf de rode zandduinen zie je de sterren vervagen, en de zon langzaam opkomen. Een onvergetelijke ervaring.

Thika Travel

 

5. Brazilië: romantiek en adrenaline

Samen naar de top van de wereld? Of, nouja… De top van Rio de Janeiro, Brazilië. Vlak bij deze bruisende stad ligt de berg Pico de Tijuca, vanwaar je (na een flinke klim en een 120 treden tellende trap) een adembenemend uitzicht over Rio hebt. Hierboven kijken jullie uit over miljoenen mensen, terwijl je samen geniet van de stilte. Daarna reizen jullie af naar de Amazone, waar je met de beste gidsen op avontuur door de boomtoppen van de nevelwouden gaat. Vanaf grote hoogte zie je de natuur van de jungle vanuit een bijzonder perspectief.

Thika Travel

 

6. India: na zonsondergang ontwaakt de wereld

Nog niet klaar met het ontdekken van het prachtige India als de zon onder gaat? In het National Park Pench slapen jullie op een verhoogd plateau, midden in de wildernis. Kleine lichtjes geven net genoeg licht om elkaar te kunnen zien. De akkers onder het plateau zijn een natuurlijke route voor het wild in Pench, dus het zal lastig zijn om te kiezen: staren naar de sterren boven jouw hoofd, of speuren naar het wild onder jullie voeten? Eén ding is zeker – de wereld slaapt niet als de zon onder is.

Thika Travel

 

7. Zuid-Afrika: genieten van luxe

De warme zeewind waait jullie tegemoet, wanneer jullie het luxe jacht boarden. Vanaf het dek zie je niet veel later Robbeneiland, de felgekleurde huisjes van Bo-Kaap en de rotsstranden met zeehonden en pinguïns. Vanuit Kaapstad trekken jullie per oldtimer, jeep en trein Zuid-Afrika door. Een unieke manier om het huwelijk te vieren. Je passeert wijnlanden, spot walvissen en proost op jullie kersverse huwelijk met een glas brandy in een historische stoomlocomotief terwijl de butler een amuse aanbiedt. Dít is de essentie van genieten in Zuid-Afrika.

Thika Travel

 

8. Malediven: ontmoet giganten

Je staart de diepte van het azuurblauwe water in. Onder de golven beweegt een schaduw die zó groot is dat je het amper kan bevatten. Avontuur is niet alleen te vinden in de wildernis van Afrika of de jungles van Zuid-Amerika; het bevindt zich ook vlak bij de tropische stranden van de Malediven. Jullie gids geeft een seintje en met een laatste nerveuze blik naar elkaar spring je samen het water in. Daar is ‘ie dan. De walvishaai. Gigantisch, majestueus en adembenemend mooi. Hand in hand zwem je met hem mee.

Thika Travel

 

9. Zambia: oog in oog met de natuur

Zambia laat niets tussen jou en de omgeving. Het land heeft waanzinnige uitzichten, prachtige natuur en enorme wildvariatie. In jullie luxe tentenkamp rust je uit van de drukke dagen rondom het huwelijksfeest, zodat je daarna uitgerust de natuur in kan gaan. De gidsen avn Thika Travel nemen je te voet mee de nationale parken in. Ineens staan jullie oog in oog met een jonge mannetjes-olifant, terwijl de gids je fluisterend uitleg geeft. Deze belevenis zal je niet snel vergeten.

Thika Travel

 

10. Seychellen: blijf in de wolken

Zijn jullie nog in de wolken van uw geweldige huwelijksdag? Thika Travel laat je daar graag nog even blijven. Op de Seychellen regelen zij voor jullie een helikopter waarmee je met een privépiloot over de eilanden scheert. Je bewondert de kleurrijke koraalriffen en tropische stranden vanuit de lucht en ziet de laatste zonnestralen over de bergtoppen vallen. Met een privégids trekken jullie daarna de bossen in om zwarte papegaaien, granietrotsen en de alleen in de Seychellen voorkomende coco de mer te vinden.

Thika Travel

 

Bent u klaar voor uw unieke huwelijksreis? Neem dan contact op met één van de Thika-experts en vertel hen uw wensen.

Ga voor meer reisverhalen en –tips van de Thika-experts naar de website.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,2 / 5 gebaseerd op 6 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN