Top 5 vlekken waar bruiden het meest bang voor zijn

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 1 november 2016

Als je echt van je bruiloft wilt genieten is het voorkomen van vlekken eigenlijk onmogelijk. Samen met Stomerij Topcleaning hebben wij een top 5 van gevreesde maar meest voorkomende vlekken samengesteld. 

Bruidspaar

 

1. De grauwe sleep

Zelfs als je je best doet om uit de buurt te blijven van chocoladetaart en rode wijn is het heel moeilijk om je trouwjurk schoon te houden. Denk bijvoorbeeld aan de fotograaf die je graag even dat bospaadje of grasveld opstuurt voor een leuke foto. Maar ook simpelweg het wandelen over een vloer en het feest ‘s avonds zorgen ervoor dat er vuil op je stralend witte sleep belandt.

grauwe sleep

 

2. Rode wijn over je bruidsjurk

Hoe later het wordt, hoe enthousiaster er geproost wordt. Daarmee wordt het risico op geknoei met drankjes natuurlijk ook groter. Rode wijnvlekken zijn daarbij de grootste angst
van menig bruid in een vlekkeloze trouwjurk.

3. Bellenblazen tijdens de bruiloft

Bellenblazen is de laatste jaren een populair alternatief voor het strooien van rijst na de ceremonie. Je zou het misschien niet verwachten, maar juist de zeep waarmee het sop
voor de bellen wordt gemaakt kan vlekken op je trouwjurk achterlaten.

4. Etensresten en andere vettigheden

Geen bruiloft is compleet zonder een uitgebreid diner, maar dit is tegelijkertijd ook één van de grootste uitdagingen voor de bruid en haar jurk. Elke hap is weer een kleine missie van
uiterste precisie, maar aan een gezellige volle tafel is het bijna onmogelijk om vlekken te voorkomen.

Etensresten

 

5. Lippenstift, mascara en andere make-up

Net zoals je trouwjurk niet de hele dag schoon blijft, zal ook je make-up niet urenlang perfect blijven. Je zult dan af en toe ook vast even je lippenstift of mascara willen bijwerken,
waarbij een vlekje op je bruidsjurk snel gemaakt is.

vlekken

Wat je niet moet doen

Zelf gaan schrobben en poetsen. Zodra er een vlek op je bruidsjurk is verschenen staan er ongetwijfeld direct goedbedoelende (schoon)moeders, tantes, zussen en vriendinnen om je heen met tips over hoe je deze vlekken het beste kunt verwijderen.

De allerbeste tip?

Ga lekker door met feesten en maak je pas morgen druk over die vlek, want de meeste huis-, tuin-, en keukentips zullen de vlek vaak alleen maar erger maken.

Wat is dan wel de oplossing?

Genieten van je bruiloft zonder zorgen over vlekken en voor de bruiloft alvast een goede stomerij uitzoeken waar je je trouwjurk kunt laten reinigen. Bij sommige stomerijen kan je namelijk al voor je bruiloft een afspraak inplannen om je bruidsjurk te laten reinigen. 

Stomerij Topcleaning uit Harderwijk is bijvoorbeeld een van die stomerijen en is al 2 jaar uitgeroepen tot beste stomerij van Nederland. Als gespecialiseerde stomerij geven zij 100% garantie op de reiniging van jouw bruidsjurk en hanteren een vaste prijs voor iedere bruidsjurk waardoor je altijd van te voren weet waar je aan toe bent. Het ophalen en terugbrengen van je trouwjurk is daarbij ook nog eens gratis in heel NL! 

Op de website van Topcleaning kun je meer lezen over het stomen van je trouwjurk en je jurk binnen 1 minuut makkelijk online aanmelden. 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,7 / 5 gebaseerd op 17 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN