Trouwalbum maken: 5 tips op een rijtje!

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 15 juli 2021

Een trouwalbum maken is makkelijker dan je denkt en zeker met deze 5 tips! Uiteraard wil je graag van jullie mooiste trouwfoto’s een trouwalbum maken. Dit kun je vaak laten doen door jullie trouwfotograaf. Maar hoe leuk is het om zelf je trouwalbum te maken en zo samen jullie bruiloft nogmaals her te beleven. In deze blog heb ik voor jou 5 tips op een rijtje gezet voor het maken van je eigen trouwalbum. Lees je mee?

Trouwalbum maken 5 tips op een rijtje - shutterstock_1816400531

TIP 1: MAAK JE TROUWALBUM DIRECT NA JE BRUILOFT

Begin met het maken van je trouwalbum het liefst zo snel mogelijk na jullie bruiloft. Hierna genieten jullie natuurlijk nog van jullie huwelijksreis en de wittebroodsweken, maar hoe eerder je begint met je trouwalbum maken, hoe meer je nog in het “Just Married” gevoel zit. En hoe leuk is het om dan te starten met het maken van je trouwalbum en zo nog samen terug te denken aan al jullie mooie herinneringen van jullie grote dag. Wanneer je jullie trouwfoto’s ziet beleef je namelijk jullie bruiloft weer helemaal opnieuw.

Trouwalbum maken 5 tips op een rijtje - Rianne Fotografie
© Rianne Fotografie

TIP 2: MAAK JE TROUWALBUM IN HETZELFDE THEMA ALS DE BRUILOFT

Had jullie bruiloft een bepaald thema? Maak dan je trouwalbum in hetzelfde thema als jullie bruiloft. Hadden jullie bijvoorbeeld een bepaald kleurenthema, laat deze kleuren dan terugkomen in jullie trouwalbum. Misschien hadden jullie zelfs wel een eigen trouwhuisstijl of trouwlogo, hoe leuk is dat! Ook deze zou je dan kunnen verwerken in je trouwalbum. Zet bijvoorbeeld jullie trouwlogo op de kaft van het trouwalbum of laat jullie trouwhuisstijl van jullie trouwkaarten terugkomen. Zo wordt jullie trouwalbum één geheel en passend bij jullie gehele bruiloft.

TIP 3: SELECTEER JULLIE MOOISTE TROUWFOTO'S

Je wilt natuurlijk wel dat het trouwalbum jullie mooiste trouwfoto’s bevat, dus selecteer de mooiste kiekjes voor in jullie trouwalbum. Probeer hierbij een afwisseling te maken van kleurenfoto’s en zwart- wit foto’s, tussen detail- en overzichtsfoto’s en tussen horizontale- en verticale foto’s. Het selecteren van jullie trouwfoto’s is denk ik wel het moeilijkste van het maken van je trouwalbum. Je zult merken dat je namelijk het liefst alle trouwfoto’s terug wilt laten komen in je trouwalbum, jullie hebben immers een professionele trouwfotograaf ingehuurd die alleen maar prachtige foto’s heeft gemaakt. Maar probeer toch selectief hierin te zijn en jullie mooiste trouwfoto’s eruit te kiezen.

Trouwalbum maken 5 tips op een rijtje - Eline Nijburg Photography
© Eline Nijburg Photography

TIP 4: BEPAAL DE VOLGORDE VAN DE FOTO'S

Heb je jullie mooiste trouwfoto’s geselecteerd voor het maken van jullie trouwalbum, dan kun je beginnen met het bepalen van de volgorde. Je wilt natuurlijk wel dat het trouwalbum jullie trouwdag van het begin tot het eind verteld en niet dat jullie trouwfoto’s door elkaar staan. Wanneer je dan door jullie trouwalbum bladert beleef je jullie bruiloft helemaal opnieuw.

TIP 5: COMBINEER GROTE EN KLEINE FOTO'S

Heb je uiteindelijk ook de volgorde van de foto’s voor in jullie trouwalbum bepaald, dan kun je eenvoudig je trouwalbum maken. Combineer grote- en kleine foto’s met elkaar op de pagina’s. Je kunt bijvoorbeeld een pagina maken met één grote foto, bijvoorbeeld jullie lievelingsfoto en op de pagina daarnaast kun je dan twee kleinere foto’s met elkaar combineren. Probeer bij het maken van je trouwalbum een leuke afwisseling te maken in de opmaak van de verschillende pagina’s. Gebruik vooral je eigen creativiteit en persoonlijkheid.

Trouwalbum maken 5 tips op een rijtje - shutterstock_1816637231

MAAK EEN FOTOBOEK VAN JULLIE HONEYMOON

Gaan jullie na de bruiloft op huwelijksreis? Maak dan een mooi fotoboek van al jullie honeymoon foto’s. Jullie maken tijdens jullie romantische huwelijksreis namelijk vast een aantal mooie foto’s van de momenten die jullie samen als kersvers getrouwd stel hebben beleefd. Van deze momenten en herinneringen kun je ook een mooi fotoboek maken. Ik heb ook nog een leuke tip voor je. Neem je trouwjurk en trouwpak mee op jullie huwelijksreis, dit zorgt gegarandeerd voor hele speciale foto’s. En jij kan nog een keer jouw trouwjurk aan, hoe leuk is dat?!

Trouwalbum maken 5 tips op een rijtje - shutterstock_552721573

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

3,1 / 5 gebaseerd op 7 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN