Trouwen in de winter is zo gek nog niet

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 18 juni 2020

Trouwen in de winter heeft veel meer charmes dan je misschien denkt. Niets zo sfeervol en knus als een winterse bruiloft bij een kampvuur met glühwein, terwijl je jullie herinneringen ophaalt. Mooier kun je het jaar niet eindigen of beginnen. Wij vroegen de tailors van Michael & Giso ons wat te vertellen over een echte winter wedding en de aankomende trends in trouwpakkenland.

 

trouwen in de winter trouwpakken trends

Kim Captein Photography & Yara Photography 

Thema

Een thema voor je bruiloft is helemaal niet verplicht. Door in de winter te trouwen creëer je van nature al een beetje een thema, namelijk winter. Natuurlijk kun je hier nog een schepje bovenop doen met een thema, zoals kerst of juist een heel tropisch thema als contrast. Het is ook leuk te kiezen voor een kleurthema, bijvoorbeeld wit. Vergeet een witte kerst en ga voor een witte bruiloft. Misschien is sneeuw op je bruiloft in Nederland ietwat optimistisch, maar de locatie aankleden in witte sferen is dat zeker niet. Welk thema je ook kiest, je bruiloft gaat hoe dan ook sfeervol zijn. Iedereen zit gezellig warm binnen, kaarsen aan en heerlijk uitgebreid dineren met al je dierbaren.

 

trouwen in de winter trouwpakken trends

Kim Captein Photography & Yara Photography 


Trends

Een beetje trendgevoelige man is op de hoogte van de trends voor komend trouwseizoen. Dus ook voor aankomende winter hebben wij een aantal trouwpak trends op een rij gezet.

Met als eerste natuurtinten, deze blijf je ook deze winter terug zien. Je kunt hierbij denken aan donkerbruin, aubergine en mosgroen. In combinatie met navy, wit en grijs krijgt je outfit een echte luxe uitstraling. Qua prints zie je geen harde kleuren, maar vervaagde krijtstrepen of gemêleerd grijs. Daarnaast mag er structuur in de stof van je pak zitten, graag zelfs! In de winter heeft een driedelig pak onze voorkeur. Wanneer je kiest voor een flanel of tweed stof, die je in de zomer niet zo vaak ziet, creëer je automatisch een winterse uitstraling.

 

trouwen in de winter trouwpakken trends

Kim Captein Photography & Yara Photography 

 

We zien ook steeds meer gecombineerde outfits. Hiermee bedoelen we dat alle onderdelen van de outfit van een andere stof zijn gemaakt. Durf jij helemaal op te vallen? Denk dan een aan een pattern clash, hierbij worden verschillende patronen met elkaar gecombineerd. Overweeg ook eens een double breasted blazer. Dit geeft je outfit een speelse look die je gemakkelijk door kunt dragen na de bruiloft.


Trouwdag

Om nogmaals te benadrukken dat trouwen in de winter ontzettend veel voordelen met zich meebrengt, hier een aantal punten op een rij. Ten eerste een belangrijke factor, het weer. Nederland heeft zeer onvoorspelbaar weer, ook in de zomer kan het regenen. Het verschil is dat je met een bruiloft in de winter voorbereid bent op slecht weer, dus je locatie hierop in kan richten.

Meevaller nummer twee zijn de kosten. In de zomermaanden zijn leveranciers vaak een stuk drukker, wat de prijs kan doen oplopen. In de winter daarentegen hebben ze veelal alle tijd en ligt de prijs lager. Last but not least, de huwelijksreis. Als je dan toch de zon mee wilt pakken doe dit dan heerlijk op je huwelijksreis naar een warm land. Een win-win situatie als je het ons vraagt.

 

Ben jij nieuwsgierig geworden wat voor trouwpak het beste bij jou en jullie huwelijksdag past? De tailors van Michael & Giso kunnen je er van alles over vertellen onder het genot van een heerlijk kopje koffie. Maak hier gemakkelijk een afspraak. Liever eerst het magazine doorkijken? Vraag hier gratis het trouwmagazine aan!

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 4 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN