Trouwen in Italie

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 4 augustus 2014

Trouwen in Italie; Ralph en Eléonore deden dat! In deze real wedding vertellen ze alles over hun bruiloft in Italie. Wil jij ook gaan trouwen in Italie, dan raden we je aan deze real wedding eens te lezen! 

trouwen in italie

Waar in Italie ben je getrouwd: We zijn in een klein plaatsje genaamd Arcevia in de regio Marche getrouwd. De feestavond was op de locatie waar we ook overnachten, in het mooie plaatsje Montefortino AN. 

De trouwfotograaf: Wij hebben een Italiaanse trouwfotograaf in armen genomen: Andrea Cittadini. Andrea is een kwalitatief erg goede fotograaf die oog heeft voor detail. Wat ons aantrok om met hem te werken is dat hij een reportagefotograaf is. Dat houdt in dat hij onopvallend aanwezig is en foto’s maakt van de mooie spontane momenten. Hij maakt ook wel wat geposeerde foto’s op verzoek maar die zullen snel geschoten worden wat wij erg prettig vonden. Hij werkt met kleur, zwart-wit en een infraroodcamera wat prachtige foto’s oplevert.

 

De trouwjurk en trouwpak: Mijn jurk van kant heb ik gekocht bij Weddings in Rotterdam. Een prachtige zaak waar ik goed geholpen ben. Ik had al heel wat jurken gepast maar toen ik deze jurk van kant aantrok sprongen de tranen spontaan in mijn ogen. Dit was hem! Ralph heeft zijn pak gekocht bij HKC Hony in Zwolle. Samen met zijn moeder en beste vriend is hij op pad gegaan. Het is een prachtig donkerblauw pak geworden. Zijn moeder wat de enige die ons beide heeft gezien wat we aan zouden doen dus ik hoopte dat we goed bij elkaar paste. 

 

De trouwringen: Wij hebben onze ringen gekocht bij Trouwringen Zwolle. Een zaak waar je alleen op afspraak langs kan komen maar waardoor je juist heel persoonlijk en goed geholpen word. We gingen oriënterend kijken maar hadden snel onze keus gemaakt. 

 

De bloemen: Mijn zusje is bloemist; zij heeft alle bloemen en aankleding geregeld/gemaakt. We wilden een natuurlijke look dus we hebben voor gipskruid gekozen wat helemaal bij het thema en de locatie paste. We hadden geen corsages omdat we geen onderscheid hadden tussen dag en avond gasten. Alleen Ralph heeft een corsage op gehad. 

 

De bruidstaart: Wij hebben zelf niet zoveel met taarten dus ik heb een foto van Pinterest geplukt en aan de passterieur gegeven, die vervolgens zelf de smaak heeft bapaald. De taart is bij veel mensen in de smaak gevallen. We hebben de taart geregeld via organisatie waar we overnachten.

 

Hulp vanuit Italie: We hadden hele fijne hulp voor de trouwdag vanuit Italie. Een Duits/Nederlands stel, Pieter en Susanne. Zij organiseren regelmatig bruiloften voor oa Nederlanders. Doordat zij Nederlands zijn, is de communicatie makkelijker. Zij regelde de slaaplocatie, het stadhuis met papierwerk, de taart en het eten/drinken voor het hele weekend.   

 

Het thema:

Het thema was Romantic Vintage. Waar we trouwden in Italië ga je echt terug in de tijd, je hebt overal oude gebouwen en je ziet oude mannetjes keutelend zitten op een bankje in het dorp. We wilden in deze stijl trouwen en kozen voor dit thema met daarbij vermeld dat het meer gaat om de zachte pastelkleuren dan kledingkeuze. Iedereen heeft zich hier aan gehouden wat prachtige foto’s opleverde.

 

Is trouwen in Italie duur? 

Je zou denken dat trouwen in Italie duurder is dan in Nederland maar dat is ons ontzettend meegevallen. Wij zijn in een regio getrouwd waar het eten/drinken erg goedkoop maar vooral lekker is. Zo koste een liter wijn maar 5 euro. Ook nodig je maar een select groepje uit die je echt op je bruiloft wil hebben. Collega’s en kennissen waren er niet bij. Hierdoor zijn je aantallen ook minder. Verder hebben wij niet bezuinigd, je trouwt tenslotte maar 1 keer! We hebben wel onze gasten gevraagd om hun reis er naar toe zelf te bekostigen. 

 

DIY:

Ik maak graag veel dingen zelf, zo heb ik zelf een ringdoosje gemaakt, een dag planning op hout geschilderd, de blikjes voor achter de auto beplakt, de menu kaarten met wijnkurken, 100 waxinelichthouders gemaakt (babyvoeding potjes met jutte en touw beplakt), klerenhangers voor bruidsjurk en jurken bruidsmeisjes, puntzakjes voor de strooi lavendel en de aankleding op de trouwlocatie en bruidssuite gemaakt. Ons neefje kwam het stadhuis binnenlopen met een zelfgemaakt jutte doek met daarop Here comes the bride. En in ieder appartement stond een goodiebag met DIY spulletjes erin. 

real wedding italie

 

De ontmoeting

Wij zijn reislustig en hebben elkaar leren kennen in Zuid Afrika op vakantie. Daarom hebben we er ook niet lang over na moeten denken om in Italie te trouwen. Italië kan je lekker eten en drinken en heeft vooral een romantische sfeer. Perfecte locatie om te gaan trouwen!

 

Het aanzoek

Dat was ook in het buitenland. We waren in Guatemala op reis en Ralph had in Nederland al een mooie locatie geregeld waar we 2 nachten verbleven. Op een fijne romantische dag heeft hij mij ten huwelijk gevraagd met uitzicht op een meer met twee vulkanen.  

 

De bruiloft in Italie

We waren er snel uit dat we in het buitenland wilde trouwen en kwamen uit in het romantische Italië. Toscane is erg bekend in Italië maar wij vonden Le Marche dat wat zuidelijker ligt veel mooier. Voor ons stond gezelligheid en een ontspannen weekend (vooral voor onszelf) als belangrijk item. Doordat we onze bruiloft 3 dagen hebben gevierd kon het met recht ontspannen worden genoemd. We hebben alle 38 gasten uitgebreid kunnen spreken en zijn op onze dag zelf er even tussenuit geglipt om even een moment samen te genieten.

We hadden een Unplugged wedding. Wij hebben vooraf aan de gasten gevraagd om op de trouwdag geen telefoon of fotocamera te gebruiken en juist te genieten van de momenten. Dit kan ik iedereen aanraden, niet alleen dat mensen weer gezellig met elkaar praten maar ook dat er op geen enkele foto iemand met een camera of telefoon staat. Hierdoor kwamen de foto’s echt tot zijn recht.

 

De bruiloft in Italie van dag tot dag

Vrijdag arriveerden de laatste gasten in de loop van de middag en we openden ons weekend met een zonnige borrel, gevolgd door en pizza- en pastamaaltijd. Het was prachtig weer en het uitzicht was fantastisch. Heerlijk, om al zo’n hele avond vol gezelligheid te hebben met vrienden en familie. En dan moet het echte werk nog beginnen!

Zaterdag, onze Grote Dag. De dagplanning was vooraf niet bekend dus als verrassing voor de gasten hebben we het ontbijt gesplitst in een mannen en vrouwen ontbijt. Dit gaf een leuk effect en de groep mixt dan voor even met elkaar. Daarna omkleden en in de haar en make-up. Mijn schoonzusje is kapster en heeft 8 gasten waaronder mij voorzien van een gaaf kapsel.

De ontmoeting tussen Ralph en mij was buiten zodat iedereen erbij kon zijn als we elkaar voor het eerst zagen. De zachte regen kon ons niet deren en in een toeterende colonne, en wij met de 50 jaar oude Ford mustang van mijn vader (die speciaal naar Italië was vervoerd), zijn we naar het stadhuis gereden van Arcevia. De lokale ex-burgemeester met Italiaanse sjerp heeft ons in een prachtige zaal in het echt verbonden. Dit is geheel in het Italiaans, er was wel een tolk aanwezig om alles te vertalen. Onze beide ouders hebben iets mooi verteld over ons en wij hebben zelf een trouwbelofte uitgesproken wat tot traantjes bij de gasten zorgden. Tijdens de ceremonie brak de zon door, toeval bestaat niet…

Vanaf het balkon heb ik mijn boeket naar alle vrijgezellen, niet getrouwde dames gegooid en strooiden de gasten lavendel toen we het stadhuis uit liepen. Na de taart zijn we met de auto naar het pittoreske dorpje Pitticchio gereden. Een dorpje met slechts 57 inwoners bovenop een berg. Aan de dorpsrand stonden lange tafels gedekt en hebben we onder het genot van live muziek geluncht met als decoratie het fantastische uitzicht over het gebied.

Anders dan andere bruiloften hebben wij na de lunch een lange break ingelast van 3 uur. Zodat ieder even kon ontspannen en zich klaar te maken voor de avond voordat de borrel om 19.00 uur weer startte. Dit was zeer ontspannen en goed ervaren bij onze gasten. Ook wij vonden het wel lekker om er even tussenuit te glippen en even samen te zijn en te gaan genieten van de reeds mooie momenten van die dag. Ook konden we van deze tijd gebruik maken om wat leuke foto’s van ons samen te laten maken.

Na de borrel schoven we aan lange tafels om te genieten van een uitgebreid Italiaans diner. En lekker eten kunnen die Italianen wel! Er waren verschillende mensen die speechen we sloten het diner af met het loslaten van wensballonnen. Rond middennacht ging de muziek aan en de voetjes van de vloer. Als verrassing deden de gasten een echte flashmob!!

Nog een beetje gebroken van de korte nacht zaten we aan de brunch de volgende ochtend. Het was leuk om de herinneringen van de dag ervoor op te halen en wat na te praten. De meesten bleven nog een dag en hebben lekker aan het zwembad gelegen. Het was voor ons en onze gasten echt een weekend vol liefde en gezelligheid.

Wat wij het mooiste aan onze bruiloft vonden is dat het heel intiem en ontspannen was. We wilden niet geleefd worden op onze dag en genieten van ieder moment. En dat is goed gelukt. Ook dat we onze trouwbelofte hebben uitgesproken is heel mooi uitgepakt. Hierdoor werd de ceremonie veel persoonlijker. Een fantastisch weekend met mooie momenten en herinneringen die voor altijd bij ons blijven! 

 

trouwen in italie 1trouwen in italie 2Trouwen in italie 2trouwen in italie 3trouwen in italie 3trouwen in italie 4trouwen in italie 5trouwen in italie 6trouwen in italie 7trouwen in italie 8trouwen in italie 9trouwen in italie 9trouwen in italie 10trouwen in italie 11trouwen in italie 12trouwen in italie 13trouwen in italie 14

 

Opgeven real wedding

Wil jij je prachtige bruiloft ook opgeven voor de real wedding? stuur dan een mailtje naar merel@trouwplannen.nl

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,8 / 5 gebaseerd op 17 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN