Trouwen met een budget: hoe doe je dat?

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 23 februari 2021

Trouwen: de mooiste en meest bijzondere dag van je leven. Misschien heb je al helemaal in je hoofd hoe je je bruiloft wilt, of ben je juist nog aan het fantaseren. Wanneer mensen hun trouwdag plannen, lopen ze vaak tegen hoge prijzen aan. Voor sommige mensen is dit dan ook de reden om hun bruiloft uit te stellen. Nergens voor nodig: wij zochten uit hoe je - ook met een budget - een onvergetelijke bruiloft kunt hebben.

GA VOOR EEN VINTAGE TROUWOUTFIT


trouwen met een budget - jisca fotografie
Fotocredit: Jisca Fotografie

De outfit die je op je bruiloft draagt is bepalend voor hoe je je voelt. Hoe deze outfit eruit moet zien is voor iedereen anders, maar één ding is zeker: je wilt je mooi voelen. Laat je niet gek maken door de hoge prijzen van trouwjurken of trouwpakken, maar ga voor een vintage variant. Deze zijn vaak niet alleen goedkoper, maar ook specialer en origineler. Wat is er leuker dan trouwen in een jurk of pak van tientallen jaren oud, dat niet meer in de winkels ligt? Het vinden van een vintage trouwoutfit zorgt misschien voor iets meer creativiteit en zoekwerk, maar geloof ons: het is het helemaal waard.

VIER HET MET EEN INTIEME GROEP MENSEN

Wie niet te veel geld wilt uitgeven voor zijn of haar bruiloft, begint bij het aantal gasten dat uitgenodigd wordt. Hoe kleiner de groep mensen, hoe minder je hoeft uit te geven. Het kan dus slim zijn om goed na te denken over het aantal gasten dat je in gedachten had. Is het nodig om het zo groot te vieren? Voegt iedereen op je lijst daadwerkelijk iets toe aan je bruiloft? Minder genodigden hoeft niet te betekenen dat je bruiloft minder bijzonder wordt, in tegendeel zelfs. Een kleinere bruiloft betekent ook een intieme sfeer en meer persoonlijk contact tussen de gasten. Minder mensen uitnodigen heeft dus niet alleen financiële voordelen.

LAAT JE CATERING DOOR EEN KLEIN, ONBEKEND BEDRIJF DOEN


trouwen met een budget - voorde camera photography
Fotocredit: Voorde Camera Photography

Je wilt natuurlijk dat je gasten (en jijzelf!) lekker kunnen eten op de bruiloft. Of je nu voor een chique diner gaat of voor een buffet, trouwcateraars zijn vaak niet goedkoop. Maar wie zegt dat je eten enkel bij een trouwcateraar kunt bestellen? Kleine, onbekende bedrijven koken niet minder lekker. Vraag om je heen of mensen een leuk, kleine cateraar kennen. Misschien kan één van je kennissen wel heerlijk koken en wil diegene het eten op je bruiloft verzorgen. Of ga zelf op onderzoek uit: wanneer at je echt heerlijk? Dit kan tijdens een diner in een klein restaurant geweest zijn, maar ook toen je eten afhaalde bij een traiteur of toko. Vraag de eigenaren of ze geïnteresseerd zijn om het eten voor jouw bruiloft te regelen. Op deze manier steun je kleinere lokale ondernemingen én bespaar je in de meeste gevallen geld. Win win, dus.

VRAAG GETALENTEERDE VRIENDEN OM OP TE TREDEN

Een optreden of band op je bruiloft kan voor een fijne sfeer zorgen, bovendien maakt het je feest persoonlijk. Helaas is zo’n optreden vaak niet goedkoop. Denk daarom na of je getalenteerde vrienden of kennissen hebt, die misschien gratis of voor een vriendenprijs willen spelen. Misschien die ene vriend die heel goed kan zingen? Of die vriendin die in een bandje speelt? Zeg hen van te voren dat je geen groot budget hebt, dan kunnen zij zelf bepalen of zij hier geïnteresseerd in zijn.

TROUW OP EEN ZELF GEVONDEN LOCATIE


trouwen met een budget - wianda bongen photography
Fotocredit: Wianda Bongen Photography

Ga niet voor de standaard (en dure) landhuizen en zalen, maar wees origineel en creatief met je trouwlocatie. Denk goed na: welke mooie plekken ken je al? Is er een bos of park waar je graag komt? Of een mooi vrijstaand huis op Airbnb dat je kunt huren? Misschien heeft een familielid een mooi huis met grote tuin? Of trouw je graag op het strand? Wanneer je ervoor kiest je bruiloft op een zelf bedachte locatie te vieren, kun je veel geld besparen. En het heeft wel ook iets om je bruiloft niet op een cliché locatie te vieren, waar iedereen het al doet.

DOE ZELF DE STYLING

De styling van je bruiloft is belangrijk, dat bepaalt voor een deel de sfeer. Maar hier hoef je geen dure stylist voor in te huren, dit kun je gewoon zelf. Jij weet zelf namelijk het best wat je mooi vindt. Kijk op websites als Pinterest voor inspiratie en maak je eigen mood board. Ga je voor een strakke, of juist bohemian stijl? Wil je dat je bruiloft een thema heeft, of maakt dat niet uit? Als je eenmaal weet in welke stijl je de aankleding wil doen, kun je materiaal gaan zoeken. Kijk eerst wat je zelf nog in huis hebt, er is vast wel iets dat je kunt gebruiken. Verder kun je op websites als Marktplaats voor tweedehands tafelkleden, vazen en kandelaars zoeken.

 

GELD(BE)SPAREN VOOR JOUW BRUILOFT MET DE DYME APP

Ben je benieuwd hoe je meer geld kunt (be)sparen? De spaardoelen app van Dyme helpt je hierbij! Het geeft je een overzicht van je financiën door al je uitgaven en inkomsten duidelijk weer te geven. Wanneer je ergens meer dan gepland aan uitgeeft, krijg je hier een melding van. Daarnaast helpt de app je met sparen door middel van budgetten. En betaal je onnodig (veel) geld voor een abonnement? Dyme helpt je met het opzeggen hiervan.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,2 / 5 gebaseerd op 6 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN