Trouwen op een schip

Monic Arts
Monic Arts 27 maart 2017

Wanneer jullie er nog niet helemaal uit zijn waar de bruiloft plaats zal vinden, hebben wij vandaag voor jullie een hele leuke en originele locatie. Want hoe romantisch en uniek is het wel niet om te trouwen op een schip. De zonsondergang, jullie als net getrouwd stel en de allerbelangrijkste personen om jullie heen. 

Vandaag delen wij de voordelen van trouwen op een schip en geven we tips. Ook nog leuk, wij delen een mogelijkheid voor een proefvaart op een schip!

 bounty 

Voordelen trouwen op een schip

Het trouwen op een schip heeft veel voordelen. De grootste voordelen zijn: 

Bijzondere plek 

Trouwen op een schip, natuurlijk is dit een hele bijzondere plek. Het is geen standaard locatie waar veel bruidsparen hun bruiloft vieren, maar wel een hele unieke locatie. Een perfecte plek wanneer jullie dus eens iets anders willen dan de standaard bruiloften!

Letterlijk in het huwelijksbootje

Iedereen kent natuurlijk het spreekwoord 'in het huwelijksbootje stappen'. Wanneer jullie trouwen op een schip stap je dus letterlijk en figuurlijk in het huwelijksbootje. Hoe leuk?!

Buitenlucht

Wanneer jullie gek zijn op buitenlucht, zit je op een schip natuurlijk helemaal goed. Wanneer het zonnetje schijnt geniet je lekker buiten op het dek en wanneer het iets afkoelt kan ook iedereen naar binnen. Ideaal!

Selecte keuze gasten 

Wanneer je kiest voor een schip als trouwlocatie, zullen er wellicht minder bruiloftsgasten aanwezig kunnen zijn dan bij een grote locatie in bijvoorbeeld een restaurant of zaal. Dit hoeft niet als nadeel gezien te worden. Wanneer er minder bruiloftsgasten uitgenodigd kunnen worden, moet er een selecte keuze gemaakt worden in de gasten. Waar je je misschien verplicht voelt om verre vrienden of collega's uit te nodigen, heb je nu een goede reden om dit niet te doen. Zo heb je echt een selecte groep gasten die je er graag bij wilt hebben en om je heen wilt hebben op de grote dag!

Unieke ervaring voor de kids

Niet alleen voor jullie, maar ook voor alle kinderen die aanwezig zullen zijn op de bruiloft is het trouwen op een schip een unieke ervaring. Jonge kinderen hoeven helemaal geen drempel te zijn bij het kiezen van het schip als trouwlocatie. Kinderen vinden het juist geweldig om te mogen helpen met zeilen zetten of als stuurman te varen. Op de schepen zijn voor alle kinderen natuurlijk zwemvesten aanwezig. Safety for all!

Intieme sfeer

Op een schip ben je de gehele tijd samen met de gasten. Dit zorgt voor een intieme sfeer. De belangrijkste mensen zijn dicht om je heen. Daarnaast is het ook niet mogelijk om het schip eerder te verlaten waardoor je niet continue bezig bent met afscheid nemen van gasten die eerder het feest verlaten. Samen uit, samen thuis is zeker van toepassing wanneer je kiest voor het trouwen op een schip. 

 

Prachtige foto's

De foto's van jullie bruiloft zullen voor altijd een blijvend aandenken zijn aan de grote dag. Met de foto's kan je nog even nagenieten en terug naar het moment. Een voordeel van trouwen op een schip is dat er geheid prachtige plaatjes genomen zullen worden. Denk aan een fotoshoot op het dek of bij een zonsondergang. Daarnaast heb je natuurlijk de prachtige achtergrond van water. Op zoek gaan naar een geschikte locatie voor de fotoreportage is niet nodig, op het schip zijn mogelijkheden genoeg!

 

bounty

Tips wanneer jullie willen trouwen op een schip

Wanneer jullie er voor kiezen om te trouwen op een schip, zijn er wel een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. Zoals bijvoorbeeld de fotoreportage, parkeergelegenheid en de communicatie naar de gasten.

Tip 1 

Informeer of het mogelijk is om op open water te trouwen of dat de ceremonie aan de kade plaats moet vinden. Dit is handig om te weten en rekening mee te houden in jullie dag planning

Tip 2 

Kijk goed naar het interieur van en schip. Zorg ervoor dat dit past bij jullie smaak en bijvoorbeeld het thema van jullie bruiloft.

Tip 3

Wanneer jullie van plan zijn om te overnachten op het schip. Informeer over er voldoende voorzieningen zijn op het schip.

Tip 4 

Houd rekening met het aantal gasten dat je wilt uitnodigen voor de bruiloft en de maximale capaciteit van het schip. Mocht je liever een groter gezeldschap aanwezig hebben op jullie bruiloft, ga dan voor een externe feestlocatie of een ander groter schip. 

Tip 5 

Informeer naar de mogelijkheden voor de fotoreportage en bedenk waar en hoe je deze graag zou willen.

Tip 6

Houd er rekening mee dat de gasten niet eerder naar huis kunnen wanneer het schip aan varen is. Zorg dat je dit duidelijk communiceert naar de gasten, zodat zij niet voor verrassingen komen te staan.

Tip 7

Mochten er invalide personen naar de bruiloft komen, informeer dan goed wat hiervoor de mogelijkheden zijn op het schip. Neem dit eventueel mee in je overweging bij het kiezen van een geschikt schip.

Tip 8 

Zorg dat je op de hoogte bent van de parkeergelegenheid bij de opstapplaats van het schip.

 

Trouwschip Bounty

 Bounty

Bij zeilschip Bounty hebben jullie de mogelijkheid om op een unieke en romantische manier te trouwen op het water. Afgemeerd, varend of zelfs zeilend op het water elkaar het Ja-woord geven, is een ‘once- in-a- lifetimeexperience’!

Durf jij je liefdespartner te vragen voor een gratis proefvaart?

Wil je nou echt eens de sfeer van een trouwschip ervaren? Kom zondag 30 april samen, tijdens de open Toptrouwlocatie route dé sfeer proeven op hét Trouwschip van Nederland. 

Zijn jullie tijdens de dag van “open toptrouwlocatie route” niet in de gelegenheid om mee te varen? Kom voor of na afvaart en ontvang na de persoonlijke rondleiding een waardebon voor 2 pers. om later alsnog de speciale sfeer op het water te ervaren.

Alle informatie vind je op op de website van Trouwschip Bounty. 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,3 / 5 gebaseerd op 3 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN