Trouwen op Kreta: 5 tips voor jullie droomhuwelijk onder de Griekse zon

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 7 mei 2024

Is het jullie droom om te trouwen onder de warme Griekse zon? Kreta is daarvoor de perfecte locatie! Het heeft een prachtige, natuurlijke schoonheid voor een romantisch decor en is relatief makkelijk te bereiken. Maar een bruiloft in het buitenland organiseren kost uiteraard wel de nodige voorbereiding. Wij geven je vijf belangrijke tips; een houvast om jullie droomhuwelijk op Kreta werkelijkheid te maken.

trouwen-op-kreta-5-tips-voor-jullie-droomhuwelijk-onder-de-griekse-zon

1. Vliegtickets

Het plannen van je reis naar Kreta vereist aandacht voor timing en budget. Vliegtickets Amsterdam Heraklion kunnen aanzienlijk variëren in prijs gedurende het jaar, voornamelijk afhankelijk van het seizoen. Het vroeg boeken van vluchten is cruciaal om te profiteren van de beste deals en om te zorgen dat alle gasten hun reis comfortabel kunnen plannen. Overweeg het gebruik van vluchtvergelijkingswebsites en stel prijsalerts in voor de beste tarieven. Tip: trouw buiten het hoogseizoen (indien mogelijk), niet alleen voor goedkopere vliegtickets maar ook voor de algemene kosten van de bruiloft op het eiland.

2. De perfecte locatie kiezen

Op Kreta heb je de keuze uit tal van adembenemende locaties voor bruiloften: van idyllische stranden tot luxueuze resorts en historische sites. Bepaal wat voor soort ceremonie je wenst voordat je een locatie kiest. Wil je een strandbruiloft, een traditionele Griekse ceremonie in een oude kerk, of misschien een intieme viering in een luxueus resort? Doe uitgebreid onderzoek en overweeg een bezoek aan Kreta vooraf om locaties persoonlijk te bekijken. Vele locaties bieden ook virtuele tours aan, wat een goede eerste stap kan zijn in het planningsproces.

3. Lokale wetgeving en papierwerk

Houd er rekening mee dat de wettelijke vereisten voor het trouwen op Kreta waarschijnlijk anders zijn dan in Nederland. Het is dus essentieel om dit goed uit te zoeken om te zorgen dat je huwelijk zowel in Griekenland als thuis officieel erkend wordt. Dit kan inhouden dat je bepaalde documenten moet vertalen en legaliseren. Overweeg om een lokale weddingplanner in te huren of juridisch advies in te winnen om te zorgen dat aan alle formaliteiten wordt voldaan.

trouwen-op-kreta-5-tips-voor-jullie-droomhuwelijk-onder-de-griekse-zon2

4. Lokale leveranciers en diensten

Een vierde belangrijk punt is het kiezen van de juiste leveranciers en diensten, zoals cateraars, bloemisten en fotografen. Vanaf zo'n afstand kan dit soms lastig zijn. Persoonlijke aanbevelingen zijn dan goud waard, dus gebruik je netwerk of eventueel een weddingplanner om de beste diensten op Kreta te vinden.

5. Accommodatie en transport voor je gasten

Natuurlijk wil je dat je gasten een comfortabel verblijf hebben en ook het vervoer moet voor hen geregeld worden. Afhankelijk van je budget en de grootte van je gastenlijst, kun je overwegen om blokboekingen te doen in hotels of villa's. Veel accommodaties op Kreta zijn ervaren in het omgaan met bruiloftsgroepen en kunnen speciale pakketten aanbieden.

Om een bruiloft in het buitenland te organiseren moet je zorgvuldig plannen. Begin vroeg met je voorbereidingen, doe grondig onderzoek en overweeg professionele hulp in te schakelen om het proces te vergemakkelijken. Zo wordt jullie grote dag op Kreta een sprookje dat uitkomt!

Doe ook inspiratie op met de blog: "Wie kies je als ceremoniemeester".

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

5 / 5 gebaseerd op 1 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN