Trouwmuziek: 8 tips die je niet wil missen

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 4 mei 2016

De muziek voor je trouwdag wordt soms wat onderschat door bruidsparen. Het is niet zo dat je een band of dj inhuurt voor de feestavond en dat je dan klaar bent… In deze blog geven we je 8 tips op het gebied van muziek waar jullie zeker rekening mee moeten houden.

trouwmuziek

 

1 Je entree zonder muziek

Je gasten zijn natuurlijk eerder in de trouwzaal dan jullie. Sommige gasten hebben elkaar al een tijdje niet gezien en kletsen lekker bij… Je wilt natuurlijk niet  dat dit geroezemoes door gaat wanneer jullie je entree maken, alle aandacht moet immers voor jullie zijn. Dit kun je voorkomen door net voordat jullie binnenkomen een lied in te starten. Hierdoor hebben de gasten in de gaten dat er iets gaat gebeuren en zullen zich gaan focussen. Denk dus goed na met je verloofde op welk nummer jullie willen binnenkomen.

 

2 De sound check overslaan

Wanneer je een goede DJ of band inhuurt weten zij wel om te gaan met verschillende ruimtes en hoe de muziek hier overkomt. Vraag er wel naar of  ze nog even sound checken en of ze zich eventueel nog  kunnen aanpassen mocht dit nodig zijn. Maar wat je zeker niet moet vergeten is de muziekinstallatie van de locatie. Wil je tijdens de ceremonie  muziek afspelen gaat dit vaak via de installatie van de trouwlocatie. Vraag aan de ceremoniemeester of hij/zij voor de ceremonie de muziek al eens wil afspelen en wil luisteren of het goed klinkt of dat de muziek bijvoorbeeld nog iets harder of zachter moet. Het zou namelijk heel vervelend zijn als jullie een mooi nummer hebben uitgezocht voor tijdens het tekenen en deze nauwelijks hoorbaar is.

 

3 Muziek overleggen met de kerk

Gaan jullie in de kerk trouwen en jullie willen voor, tijdens of na de ceremonie muziek afspelen? Bespreek dan op voorhand goed welke nummers dit gaan worden. Sommige nummers worden namelijk niet gewaardeerd in een kerk en dit kan je maar beter van te voren weten. Willen jullie live muziek in de kerk? Ook dit moet besproken worden. Er zijn namelijk kerken met een eigen koor waar andere live artiesten niet welkom zijn. Maak je niet te veel zorgen, dit komt gelukkig maar weinig voor!

 

trouwliedjes

 

4 Een eindeloze openingsdans

Je hebt prachtige love songs die qua tekst en melodie heel leuk zijn als openingsdans maar wel bijna 8 minuten duren. Bedenk je goed van te voren of je wel 8 minuten vol in de picture wil staan én of dit wel zo leuk is voor je gasten. Want geef toe, kijken naar een openingsdans is heel leuk maar wel maar voor een minuut of 4. Gaan jullie het nummer voor de openingsdans uitzoeken houd dan ook even rekening met de lengte.

 

5 De pijnlijke nummers

Sommige bruidsparen geven hun band of DJ een lijst met nummers die ze graag willen horen en sommige laten dat helemaal los en hebben alle vertrouwen dat het wel goed komt. Ons advies; geef altijd een lijst met nummers die jullie niet willen horen! Heel vervelend als je lekker aan het dansen bent met je man en opeens komt er een liedje voorbij waar jij nare herinneringen aan hebt, bijvoorbeeld aan je ex…

 

6 Het volume van de muziek

Het volume van de muziek kan je feest maken maar ook zeker kraken. Niet zo vervelend als je last van je oren krijgt omdat de muziek zo hard staat. Maar je wil ook zeker niet dat de muziek te zacht staat want dan gaat er straks nog uitgebreid gekletst worden op de dansvloer. Goede Dj’s en bands weten hier een balans in te vinden, maar houd het zelf ook in de gaten. Let op: hebben jullie een band? Vaak spelen zij meerdere  sets en hebben zij tussendoor even pauze. Er zijn bands die dit opvullen met een cd’tje. Zorg ervoor dat ook deze momenten de muziek op een lekker volume staat zodat er geen ‘dode’ momenten komen op je feestavond.

trouwmuziek tips

 

7 De verkeerde muziek op het verkeerde moment

Het liefst speel je de hele  dag je favoriete afspeellijst van Spotify of ITunes. Het is alleen wel belangrijk dat je de juiste muziek kiest voor de juiste momenten. Ons advies; speel tijdens het diner je favoriete rustige liedjes en bewaar de up tempo nummers lekker voor de feestavond. Zo kan iedereen even lekker rustig genieten van mijn eten in plaats van stuitert op zijn stoel zitten.

 

8 Vergeet de muzieksmaak van je gasten niet

Natuurlijk, het is jullie trouwdag maar je gasten moeten het ook leuk hebben. Zijn jullie echter rockers? Natuurlijk mag er dan rockmuziek gespeeld worden maar vergeet ook zeker niet de andere muziekstijlen. Dan is de kans een stuk groter dat iedereen het een leuk feest vindt en dan blijft de dansvloer lekker goed gevuld. 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4 / 5 gebaseerd op 42 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN