Een unplugged wedding

Trouwplannen
Trouwplannen.nl 18 november 2015

unplugged wedding

 

Wat is eigenlijk een unplugged wedding?

 

unplugged wedding  

Een unplugged wedding houdt eigenlijk in dat niemand zijn telefoon gebruikt op jullie trouwdag. Hiervoor zijn twee redenen. Het idee van een unplugged wedding is dat jullie gasten tijdens de bruiloft optimaal genieten van deze mooie dag. De gasten worden aangemoedigd om in het moment te leven en niet achter hun smartphonescherm. Op deze manier zullen alle gasten op jullie bruiloft deze dag echt beleven en niet alleen maar meekijken van achter hun smartphone. Maar daarnaast levert een unplugged wedding ook voordelen voor jullie zelf op. Zo weet je zeker dat er geen foto’s van jullie bruiloft op sociale media komen zonder dat jullie hier iets vanaf weten. En laten we eerlijk zijn... Er zijn geen mooiere foto’s als van een bruidsfotograaf!

Als je voor een unplugged wedding kiest kan jullie bruidsfotograaf op deze manier ook de mooiste foto’s maken van jullie bruiloft zonder zich zorgen te hoeven maken over de gasten. Want gasten die zich vast klemmen aan hun smartphone staan minder leuk op een foto, ook word t hiermee photobombing voorkomen.

 

Bekendmaken unplugged wedding

Maar hoe zorg je dat jouw gasten weten wat de bedoeling is en dat jullie dus voor een unplugged wedding kiezen? Je kunt het bijvoorbeeld op jullie trouwkaart vermelden of opeen kaartje bijgevoegd bij de trouwkaart. Wel moet je je gasten hier nogmaals aan herinneren op de trouwdag zelf. Dit kan door bijvoorbeeld het op het programma van je trouwdag te vermelden. Je kunt ook een leuk bord wegzetten zodat de gasten voor het plaats nemen bij de ceremonie er nogmaals aan herinnerd worden. Op deze manier is iedereen op de hoogte van jullie keuze en kunnen ze hier rekening mee houden.

unplugged wedding

 

 

fotomomentje

Denk je dat jouw gasten een hele dag zonder foto’s maken niet volhouden? Dan kan je natuurlijk ook aangeven dat ze bijvoorbeeld na de openingsdans of bij het horen van een bepaald liedje hun telefoon weer mogen gebruiken en van jullie een foto mogen maken. Wanneer je bang bent dat jouw gasten de unplugged wedding  flauw vinden of heb je geen zin in negatieve reacties dan kan je jullie fotograaf om hulp vragen. Fotografen vinden het vaak niet erg om dit op zich te nemen als dit betekent dat ze niet te maken hebben met gasten die constant met hun smartphones in beeld staan.

unplugged wedding

 

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,5 / 5 gebaseerd op 8 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN