Verschillende kleuren trouwjurken

Monic Arts
Monic Arts 19 maart 2017

In Nederland trouwt ongeveer 90% van de bruiden in het wit. 

Maar waarom dan een witte jurk? 

Eerst was een witte trouwjurk eigenlijk helemaal niet in. De witte trouwjurk is pas na 1920 in de mode gekomen. Daarvoor trouwden veel bruiden in het zwart en gingen ze vaker voor fellere kleuren. Witte trouwjurken werden pas populair nadat Queen Victoria van Engeland in een witte trouwjurk het ja-woord gaf.

Het witte van de trouwjurk staat voor zuiverhuid van de bruid. Echter wordt dit tegenwoordig niet meer zo heel letterlijk genomen en wordt het steeds normaler om te kiezen voor een andere kleur trouwjurk. Toch kiezen de meeste bruiden nog steeds voor een witte trouwjurk. 

Wil jij toch liever bij de 10% horen die voor een andere kleur gaat, zeker doen! Ben je benieuwd naar andere toffe kleuren trouwjurken? Watch them here! 

Roze trouwjurk

Een roze trouwjurk is perfect wanneer je geen witte trouwjurk wilt, maar toch een subtiele kleur wilt. Een lichtroze staat super romantisch en geeft een hele mooie vrouwelijke uitstraling. Super mooi ook, combineer bijvoorbeeld lichtroze met wit. Match made in heaven! 

Roze trouwjurk

Roze trouwjurk

Blauwe trouwjurken 

Net zo een mooie kleur als het mooie roze, blauw! Ook deze kleur is nog redelijk subtiel, maar geeft wel een hele andere uitstraling dan een witte jurk. 

Blauwe jurk

Blauwe jurk

 

Felle kleur trouwjurk

Voor de bruiden die écht anders willen zijn en niet houden van een subtiel kleurtje. Kies een superfelle kleur! Ga bijvoorbeeld voor een rode trouwjurk of een groene. Laat zien dat je anders durft te zijn en kies een kleur die aansluit bij je persoonlijkheid. 

groen

Groen

Geel

Geel is de it-kleur van aankomende zomer. Wanneer je kijkt naar alle fashiontrends voor de zomer, kom je er niet onderuit dat geel hot is! Met een prachtige gele trouwjurk haal je de zon op je bruiloft! Super tof! Onder geel zijn natuurlijk ook meerdere varianten. Je kan gaan voor een iets subtielere kleur geel, of echt knallen met fel geel. 

Geel

 

Trouwjurk met een printje

Kan je niet kiezen tussen alle verschillende kleuren trouwjurk en wil je ze het liefste allemaal combineren? Dat kan natuurlijk ook. Ga voor een jurk met een print waar meerdere kleuren in terug komen zoals bijvoorbeeld een mooie bloemenprint. 

Bloemen

bloem

Zwart

Iets wat je steeds meer voorbij ziet komen. Zwarte trouwjurken. Zwart staat heel klassiek en chique. Natuurlijk een stuk heftiger dan bij bijvoorbeeld een lichtroze trouwjurk, maar super tof voor de bruiden die het aandurven. Vooral de combinatie zwart-wit staat super mooi!

Zwart

Mix and match 

Mocht je een hele trouwjurk in een andere kleur toch wat te heftig vinden, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een kleur met wit te combineren of twee verschillende kleuren te combineren. Ga bijvoorbeeld voor een blauwe rok met een witte bovenstuk. 

Comb

Afbeeldingen via Pinterest 

Waar vind ik een gekleurde trouwjurk?

Doordat gekleurde trouwjurken steeds vaker voorkomen, zijn ze bij de meeste bruidsmodezaken te vinden. Nog op zoek naar een geschikte bruidsmodezaak om jouw droomjurk te scoren? Of wil je nog graag lekker rondsnuffelen tussen de mooiste bruidsjurken? Laat je dan heerlijk inspireren bij de categorie bruidsmode.

Wat vind je van deze blog?

Geweldig!
Leuk
Oké
Niet goed
Slecht

4,4 / 5 gebaseerd op 70 stemmen

Follow us on Instagram

TROUWPLANNEN